Du er her

Fellestur Mars 2014 - Solbjørgnipa 466m.o.h fra Stora, Svela i Bjerkreim (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mars 2014 - Solbjørgnipa 466m.o.h fra Stora, Svela i Bjerkreim

Fellesturen for mars måned gikk til Solbjørgnipa og Råsafjellet i Bjerkreim kommune. Solbjørgnipa ruver 466m.o.h og gir med dette en enorm utsikt, i eldre tider ble varden brukt som kjennemerke for sjøfolk. I dag er det merket tre turløyper til toppen, vi fulgte rødmerket løype fra Stora, Svela. På tilbakeveien gikk vi samlet til utsiktspunktet Strongje og fjelltoppen Råsafjellet.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 

 

 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              5t tur/retur (Inkludert pauser)
Lengde:                       11,8 km tur/retur (Lettgått og flatt terreng)
Merket:                        Ja (Rødmerket med unntak av avstikkeren til Råsafjellet)
Terreng:                      Grusvei / Sti (Vanntett fottøy er nødvendig)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Solbjørgnipa 466m.o.h og Råsafjellet 406m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Mars 2014 – Et samlet bilde av den turglade gjengen.Vi møttes ved Esso på Vikeså, nærmere bestemt med FN parken like ved Svelavatnet. Samlet kjørte vi mot Stora, Svela hvor det er opparbeidet parkeringsplass for toppturen. Vi var hele 10 stykker, og til felles var vi alle like smilende og klar.

Etappen starter med å legge bak oss noen hundre høydemeter, faktisk nærmere 300 i en og samme stigning. Et beplantet skogs terreng med tettvokst grantrær passeres før det åpne landskapet blir et faktum. 

 

 

 

Fellestur Mars 2014 – Jacob og Ståle på vei opp mot Solbjørgnipa som vises i bakgrunnenDen hardeste delen av turen er gjennomført, vi puster lettet ut. Stien er rødmerket og viser tydelig vei i terrenget, vis hensyn til beplantningen som stedvis er utført på toppen. Råsaknuten passeres med knapp margin, vi nøyer oss foreløpig med å gå forbi som avtalt. Det er tid for en liten stopp, et fellesbilde hører alltid med på hver tur, og det er like kjekt hver gang.

 

 

 

 

 

Fellestur Mars 2014 – Nydelig utsikt ned mot MøssingtjørnaI det vi passerer Råsafjellet og Møssingtjørna skinner sola, de mørke skyene blir sporløst borte og sikten bort mot Solbjørgnipa blir eventyrlig i løpet av sekunder. Den dramatiske runde fjellformasjonen ruver i terrenget, nordsiden er dramatisk og det spekuleres i blant gjengen hvor toppen bestiges fra. Opp sørsiden av ryggen er stien rødmerket med gode kjettinger til å holde seg i. Nok en krevende etappe står for tur, denne gang opp på selveste toppen hvor en storslått utsikt venter side om side ved den store brannvarden.


 

 

Fellestur Mars 2014 – En liten matbit må spises for å gi ny energi til tilbakeveienVi skriver oss inn i tur boka en etter en, samlet går vi forsiktig ned fjellformasjonene uten å skli i nysnøen. Det er tid for litt niste og nede ved den nyreiste høyløa finner vi en lun koselig plass, her kan Magnor koke kaffe på primusen, det er like koselig hver gang. Drøset går på kryss og tvers, tiden flyr og det er på tide å pakke sekken å ta fatt på tilbakeveien. Etappen følger samme sti tilbake, men vi tar en samlet avgjørelse og bestiger Råsafjellet og utsiktspunktet Strongje på veien.

Tusen takk for en vellykket tur alle sammen.

 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

 

Bildegalleri
Dato: 23.03.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var:

Kjell Arild
Ståle
Jeanette
Bent
Ragnhild
Magnor
Lillian
Jacob
Olga
Espen

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer