Du er her

Fellestur Mars 2015 - Topp og rundtur til Håfjellet og Kodlifjell (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mars 2015 – Topp og rundtur til Håfjellet og KodlifjellFellesturen for mars måned gikk til de to fjelltoppene Håfjellet og Kodlifjell. Gjesdal kommune byr på mange varierte og populære turforslag, dette er bare et av mange. Rundturen går i et vakkert og utsiktsrikt terreng, hele 23 stykker ønsket å bli med på mars fellesturen. Vi var heldig med været og Espen fant en lun plass for en lang pause i sola.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              2,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,5km rundtur
Merket:                        Ja / Nei (Rødmerket og Skiltet – Ikke merket langs Flassavatnet)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Håfjellet 360m.o.h og Kodlifjell 306m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Mars 2015 – En etter en tar vi oss over gjerdeklyveren mot Flassavatnet

Ved Kodlidalen barnehage står mange turglade mennesker allerede klare, og flere kommer til. Hele 23 stykker er klare til å gripe fatt på to flotte og utsiktsrike fjelltopper, rundturen går i Gjesdal kommune. Det er mars og første vårmåned, det merkes på været. En etter en tar vi oss over første gjerdeklyver, deretter må ca 1km med grusvei legges bak oss før Flassavatnet er et faktum.

 

 

 

 

 

Fellestur Mars 2015 – Hele 23 stykker var med på turen, her står vi ved FlassavatnetLangs Flassavatnet er ikke stien merket, men godt opptråkket og lett synlig. Det går som vanlig ikke mange titalls meterne før det snakkes på kryss og tvers i gruppa. Det er flott og behagelig å gå langs vatnet, det fikk hvert fall noen kjenne på da de var så ivrige og gikk litt for langt. De er riktignok litt unnskyldt, for en må se seg litt ekstra om for å finne stien som fører opp til blåmerket rute nedenfor Håfjellet. Men i vika øst for Flassavatnet ser en stien oppover, det byr ikke på problemer og traseen er på ca 250-300m fra vatnet og opp til blåmerket rute.

 

 

 

Fellestur Mars 2015 – Vi tar en lang pause på Håfjellet i vårsola.Hjerte slår hurtigere hos oss alle, det merkes at det flate terrenget brått får en vending. Vi er fremme ved blåmerket rute og fortsetter på stien opp til topps. En etter en bestiger den utsiktsrike toppen, og det pekes og diskuteres i alle retninger. Karin og Sigmund treffer kjentfolk på toppen, vi er så heldig og får de til å ta et flott fellesbilde av oss alle. Espen finner et lunt og koselig sted i le for vinden, sola skinner og her kan vi nyte nistepakken.

 


 


 

Fellestur Mars 2015 – Vi er på vei mot KodlifjellDet ble uten tvil årets lengste pause så langt, våren er kommen og det er tydelig at sola er etterlengtet. Men, vi må videre for å holde "tidsskjemaet". Det skrives på linje etter linje i turboka før vi forlater toppen, til informasjon er det bok på begge fjelltoppene. Videre er stien merket med skilt og er godt blåmerket. Terrenget er enkelt og oversiktlig, det ingen problem å finne frem. Det snakkes på kryss og tvers. Det går ikke lenge før Tine fra Danmark forstår hvorfor vi Norske blir kalt "fjellaper", nede i lia kaster turlystne deltakere seg i greinene på noen trær.

 

 

 

Fellestur Mars 2015 – På Håfjellet og Kodlifjelet tar vi fellesbilder, utrolig moro!De fleste er borte ved oppstigningen til Kodlifjell, bortsett fra Heidi og meg. Vi fikk det travelt med å fikse en merkepåle som lå på bakken ved Tjørnakovtjørna. Det er bratt opp lia, vi holder et jevnt og behagelig tempo mot Kodlifjell. Varden på toppen er ikke stor, men utsikten er enorm. I tillegg er det montert en kikkert på stedet, hvorvidt det er mulig å se noe igjennom er en annen sak. Vi tar et samlet fellesbilde også på denne toppen, deretter går det bratt ned mot parkeringsplassen.
 

Tusen takk for en minnerik og kjekk fellestur til dere alle!
Vi snakkes på neste fellestur.

 

For Turbeskrivelse, Bilder og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 15.03.2015

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var (23stk):
Kjell Arild
Heidi
Espen
Ragnhild
Magnor
Svend
Marit
Nina
May
Bjørn
Siv Tone
Kari
Aud Signe
Tine
Olga
John
Kirsten
Norunn
Sigmund
Karin
Einy
Kjell Tore
Anne

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer