Du er her

Fellestur Mars 2016 - Tur til Bjørndalsniba via fjellgården Homse og Rabalia (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mars 2016 – Tur til Bjørndalsniba via fjellgården Homse og Rabalia.Fellesturen for mars måned var både lang og krevende. Turen startet fra Matningsdal i Hå kommune og gikk til Søra Hetland via fjellgården Homse. Det småkuperte og brune landskapet var dekket med et hvitt teppe av snø. Vi gikk innom både Homsegruvene, Ualand og Rabalia. Gruppa besto av 18 turglade, spreke og fantastiske mennesker.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Hå
Tid:                              5t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       16,5km en vei (Stigning 585m)
Merket:                        Ja / Nei (Stedvis skiltet og merket – Andre steder ingen merking)
Terreng:                      Sti, Terreng og grusvei (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Bjørndalsniben 275m.o.h og Homsevatn 130m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Mars 2016 – Ved utløpet av Bjørnsivatnet er det ei solid og god trebro.I mars brakte det løs med en både lang og krevende fellestur. Måneden var ikke tilfeldig plukket ut. Deler av dette terrenget er nemlig best å gå når «vegetasjonen» er lavest, enten tidlig vår eller sen høst. Men selvfølgelig er det fult mulig å gå her alle årstider. Det var oppmøte ved Ogna idrettsanlegg. Vi samlet oss i færrest mulig biler og kjørte opp til Matningsdal hvor turen startet fra. Mengdene med snø var beskjedne og det var greit å gå inn til fjellgården Homse.


 

 

 

Fellestur Mars 2016 – Fjellgården Homse.Bjørnsivatnet er passert og ved utløpet her er det også ei solid og god trebro for å ta seg over bekken. Fjellgården Homse fremstår som vedlikeholdt og terrenget rundt er ryddet og fint. Eieren av stedet var tilstede ved huset og vi fikk lov å komme bort å ta en titt. Men det er viktig at hver og en som ferdes her respekterer stedes private grenser og følger stien. Det ble en kort pause med lett påfyll av snacks før turen gikk videre til Homsegruvene.

 

 

 

 

Fellestur Mars 2016 – Mellom Homsegruvene og Bjørndalsniba var det mye snø som gjorde det tungt å gå.Turglade og gode Ragnar Kleven hadde tatt med seg historie fra både fjellgården Homse og Homsegruvene nær Øvre Hedlevatnet i dag. Dette satte vi stor pris på, - tusen takk! Metallmalmen ble oppdaget i 1840 av Gabriel Steinsland. De to hullene er ca seks meter dype og arbeidet ble utført av mange gruvearbeidere. Metallmalmen ble fraktet med hest og slede og betalingen var på 80 øre dagen for en arbeider.

 

 


 

 

Fellestur Mars 2016 – På toppen av Bjørndalsniba 275moh.Fra Homsegruvene til Bjørndalsniba er det umerket terreng, men distansen er kort. Det er mye snø i terrenget og hvert steg er unormalt tungt å gå, i tillegg er terrenget stigende. Med delmål for delmål tilbakelagt og kilometere «oppspist», kan vi endelig nyte utsikten fra den 275 meter over havet høye toppen. Vi tar både fellesbilde og skriver oss inn i turboka på toppen. Fra Bjørndalsniba og ned til skogsveien er stien rødmerket på trepinner.

 

 

 

 

Fellestur Mars 2016 – I Rabalia naturreservat svinger flotte edelløvtrær seg i alle retninger.På Ualand tar vi oss en velfortjent og god pause. Vi har gått langt og det smakte ekstra godt med litt mat nå. I bakgrunnen kan vi høre elveos fra det idylliske Ognavassdraget. Siste etappe ned til Søra Hetland tar ca 1 time og følger både grusvei og sti. I trolske Rabalia naturreservat svinger flotte edelløvtrær seg i alle retninger, også i stien.

Tusen takk for nok en minnerik og flott fellestur!

 

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 06.03.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (18stk)
Kjell Arild
Solveig
Lillian
Joveig
Leif Jarle
Svein Audun
Henriette
Jan Martin
Silje
Marit
Helge
Eva
Svein Harald
Terje
Ragnar
Frank
Geir
Trine

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer