Du er her

Fellestur November 2014 - Rundtur til Mysinghåla og Hestafjellet (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur November 2014 – Rundtur til Mysinghåla og Hestafjellet.Fellesturen for november måned gikk til Mysinghåla og fjelltoppen Hestafjellet 427m.o.h, vi er i Eigersund kommune. Deler av turen gikk i motstandsfolkets rute under 2.verdenskrig. Mysinghåla er i nåtid et kjent turmål, slik har det ikke alltid vært, tyskerne fant nemlig aldri skjulestedet. Totalt ble vi 20stk som er utrolig bra!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Eigersund
Tid:                              3t rundtur (Inkludert pauser)
Lengde:                       6,2km rundtur
Merket:                        Ja (Skiltet og Rødmerket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel / Middels
Høyde:                        Mysinghåla 360m.o.h og Hestafjellet 427m.o.h


 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur November 2014 – En etter en tar vi oss frem i den skogkledde lia.På farsdag gikk fellesturen for november måned av stabelen. Det hadde i forkant vært en overraskende stor pågang, faktisk så mange at jeg dessverre måtte stenge påmeldingen. Jeg prøver og ikke å sette noen "tak" på antall påmeldte, men av og til er det nødvendig grunnet praktiske ting som parkeringsmuligheter. Vell, utrolig hyggelig med høyt engasjement og mange påmeldte. 


 


 

 

 

Fellestur November 2014 – Flere valgte å spise nistepakken inne i hula.Rundturen gikk i deler av motstandsfolkets rute under 2.verdenskrig, terrenget er varierende mellom skogkledde lier, myrlendte partier og gresskledde flater. Det er ikke lange turen inn til Mysinghåla, og de første har allerede tatt plass. Så mange som 14 sabotører og flyktninger hadde tilholdssted ved hula i perioden 1944-1945. Det var mange som valgte å ta nistepakken inne i hula, mens andre syntes det var mer komfortabelt på utsiden. 


 

 

 

 

Fellestur November 2014 – Rune nyter utsikten fra Hestafjellet 427moh.Etter en god pause er det på tide og pakke sekkene og fortsette, Mysinghåla tømmes og like etter tar vi et fellesbilde på andre siden av den idylliske hølen. Vi fortsetter i et nordlig lende, stien er tydelig og enkel å følge. Vi nærmer oss Hestafjellet, noen velger å bli igjen ved stiskille, mens andre går opp til toppen. I fjellveggen av Hestafjellet styrtet et trekkfly under 2.verdenskrig, hele mannskapet på syv omkom dessverre.

 

 

 

 

 

Fellestur November 2014 – Leidulf mente jeg også måtte få bli med på noen av bildene.Nede fra Hestafjellet er vi mettet av storslått utsikt, nå gjenstår det bare og komme tørrskodd over det siste myrlendte partiet. Det var ikke enkelt for mange etter regnfulle dager, men hva gjør vell det? Vi nærmer oss slutten på en fin rundtur, men i den skogkledde lia fant vi et nedblåst tre. Det er riktignok ikke så spesielt, men på treet voks det flere store bjørketrær som er litt mer uvanlig. Det ble uansett et flott bilde!
 

Takk for enda en utrolig flott fellestur, veldig kjekt at så mange ønsket å bli med på tur!

 


For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 09.11.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Med på tur var:
Kjell Arild
Espen
Thea
Gina Beate
Kari
Leidulf
Ingrid
Marius
Ingunn
Kristi
Tom
Kari
Lillian
Anne
Nina
John Børge
Ingvild
May
Bjørn
Rune

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer