Du er her

Fellestur November 2016 - Topptur til Joneknuten via Brusaknuten

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur November 2016 – Topptur til Joneknuten via BrusaknutenFellesturen for november måned går til Joneknuten, med en svipptur innom «Jærens høyeste fjelltopp - Brusaknuten». Fra Joneknuten med sine 470 meter over havet er utsikten utover i Jærlandskapet mildt sakt enorm og må oppleves! Landskapet er vekslende og flere små vann og tjern passeres på traseen. Deler av turen følger sti, mens noe også går direkte i terrenget.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Time / Bjerkreim
Tid:                              3,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       12,7km rundtur (Stigning 502m)
Merket:                        Ja / Nei* (Skiltet og rødmerket – Unntak til Joneknuten)
Terreng:                      Sti, Terreng og Grusvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels / Krevende
Høyde:                        Brusaknuten 430m.o.h og Joneknuten 470m.o.h

 

 

 

Møtested og tid:
Vi møtes kl 10.00 den 06.11.2016 på parkeringsplassen nordøst for Husavatnet (504-Buevegen).
Det oppfordres til å kjøre samlet grunnet parkeringsmulighetene ved Husavatnet, - så alternativt oppmøte blir på Coop Prix Undheim kl 09.40 – Avreise senest kl 09.45. For dere som ikke har «reiserute» via Undheim, møt direkte ved Husavatnet.


Fellestur November 2016 – Parkering nordøst for Husavatnet i Time kommune.Parkeringsplass nordøst for Husavatnet.
Fra Nærbø, følg Opstadvegen181 forbi Åna Kretsfengsel i sørlig retning, sving opp mot Tvihaug på Bjorheimsvegen 150, for øvrig første til venstre etter innkjørsel til fengselet. Videre opp mot vindmølleparken og vatnet Storamoset tar en til høyre like ved Karlsbu. Følg Buevegen 504 forbi Kartavoll, Husavatnet passeres og like etter svinger du inn til høyre. Følg grusveien i knappe 200m, og skiltet parkering kommer til syne. GPS posisjon N58 38.354 E5 51.528.

 

 

 

 

 

Informasjon:

Fellestur November 2016 – Utsikt utover Kartavatnet.Fjelltoppen Brusaknuten, også kjent for Jærens høyeste fjelltopp, er et populært turmål for mange. Men nå vil jeg gå en forlenget rundtur og vise hva Joneknuten har å by på, - for det er ikke «småtteri». Fra Joneknuten, et lite stykke unna Brusaknuten er utsikten enorm på klarværsdager – Så kom å bli med på denne topp og rundturen!

Men husk en ting før du leser videre! Dette er en tur merket «Middels / Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. Skal en delta på denne turen må en beherske «middels lange» dagsturetapper i godt tempo og med litt stigning. Noen etapper er også uten merking / sti og går direkte i terreng.

 


 

Fellestur November 2016 – Utsikt fra Brusaknuten som passeres!Høsten går mot slutten og snart er det vinter i «fjellheimen», da er det fint å kunne holde oss i «lavlandet». Dagens tur starter fra Husavatnet i Time kommune. Første etappe går på grusvei opp til Kartavatnet, og derifra videre til Brusaknuten på sti. Fra Husavatnet til Brusaknuten er det godt rødmerket og lettgått.

 

 

 

 

 

 

 

Fellestur November 2016 – Utsikt fra Joneknuten 470moh.Husk gode og vanntette fjellsko! Fra Brusaknuten til Joneknuten må en gå direkte i terreng, det er heller ingen merking å se. Noen steder kan terrenget være litt vått, men vi holder oss så godt som mulig unna både Søra- og Nordraskådamyra på veien mot Guritjørn. Store Dalen passeres før den stupbratte Joneknuten bestiges på østsiden. Er været «med oss» tar vi pausen på toppen mens vi nyter «Jærens» vakreste utsikt!


 

 

 

 

Fellestur November 2016 – Nedover i Store Dalen og Trollshaugdalen.Fra Joneknuten følger vi Store Dalen og Trollshaugdalen ned mot Kartavatnet igjen. I Store Dalen er det tufter etter gamle bygninger, mulig en gammel høyløye? I disse dalførene er det stedvis sti å følge. Terrenget er småkupert, utsiktsrikt og for det meste lettgått ned mot Kartavatnet igjen.

 

 

 

 

 

 


NB!

Fellestur November 2016 – Vi nærmer oss Kartavatnet og turen går mot slutten.Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en middels-lang dagstur i klassisk fjellterreng. En må kunne mestre etapper uten sti som går direkte i terreng. For hele rundturen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 12,7km og stigningen er på ca 502 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 3,5t i gå tid. Sett av ca 4t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

 

 

 

For turbeskrivelse, bildegalleri og kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.


 

VIKTIG!

  • Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis, men husk at det er påmelding for å være med.
  • Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle påmeldte, informert på Facebooksiden samt skrevet på nettstedet under aktuell tur.
  • Husk å ta med gode klær etter forholdene, vanntett fottøy og niste/drikke.
  • Husk og ta med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kalt når en sitter i ro.
  • Turen er for alle og det er gratis å delta. Vanskelighetsgrad er satt til Middels / Krevende og dette er en fellestur for de som har gått litt i fjellet fra før, ikke bare med tanke på lengden, men også fordi det ikke alle steder er sti. Lurer du på om denne rundturen passer deg? Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

For påmelding, benytt vårt påmeldingsskjema. (Stengt)
Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål. Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

 

For avmelding, benytt vårt avmeldingsskjema.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 05.11.2016 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 30stk
Kjell Arild
Henriette
Jan Martin
Bjørn Tore
Margunn
Audhild
Daiva
Sigita
Vibecke
Mona
Svein Audun
Astrid
Heidi
Marit
Solveig
Odd-Eirik
Snieguole
Tove
Leif Jarle
Diana
Siw
Øystein
Anne Grethe
Anne Grethe
Terje
Ragnhild
Magnor
Målfrid
Randi
Tove

 

 

Kommentarfeltet kan IKKE benyttes for påmelding.

Kommentarer

Kommentar: 
Kan eg få stå på ventelista? Var ikkje klar over påmelding :) Eller kanskje det e meg så hette Tove så allerede står på listå?

Kommentar: 
Hei Tove, Du har nå mottatt en melding på eposten du oppgav i kommentarfeltet. Vi snakkes på søndag! Helsing Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer