Du er her

Fellestur Oktober 2015 - Fra Stavtjørn til Bjordal via Kvitlen (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Oktober 2015 – Fjellveien fra Stavtjørn til Bjordal via Kvitlen.Fellesturen for oktober måned gikk til Kvitlen. Vi startet fra Stavtjørn, og fjellveien ledet oss til Hommi, herfra videre ned dalføret og til den nye turisthytta som åpnet i august. På Kvitlen tok vi oss en velfortjent pause. Stien følger et vekslende terreng omringet av ville fjell og mektige dalfører. Naturen er frodig og veksler mellom skogkledde lier til åpne sletter.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              5,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       17,1km rundtur (Stigning 596m)
Merket:                        Ja (T merket og skiltet)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Hommi 590m.o.h, Kvitlen 410m.o.h og Brattabø 390m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Oktober 2015 – Det er nydelig utsikt i den vakre Hommadalen.Fellesturen for oktober måned i fjor, gikk også til Kvitlen, men da fra Eikebrekka. Dagens tur har vært planlagt lenge, og jeg ønsket å vise dette flotte stedet enda en gang, men da med start fra Stavtjørn. I ukesvis, og ja kanskje til og med måneder, gikk jeg og håpet på flotte høstfarger og fint vær for akkurat denne turen. Og vi var heldig og slik ble det! Halvparten av bilene er satt igjen i Bjordal, vi starter fra Stavtjørn.

 


 


 

Fellestur Oktober 2015 – Vi nyter en liten pause i sola i Hommadalen.Med hele 34 turglade vandrere, danner vi en lang rekke i den vakre Hommadalen. «Målet» for fellesturen er selvsagt den nye turistforeningshytta på Kvitlen, som åpnet 23.august. Men, det betyr langt fra at vi trumfer i vei og glemmer alt annet. Nei da, på Hommi tar både Thomas og Astri til ordet og forteller historie, noe vi setter stor pris på. Naturen er omringet av ruvende fjellformasjoner, mektige dalfører og vann i massevis, alt ikledd det vakreste høsten har å by på.

 

 

 

 

Fellestur Oktober 2015 – Hommi er akkurat passert og vi er på vei ned Nordre Kvitladalen.En liten pause har vi hatt, og det er på tide å ta fatt på turen ned Nordre Kvitladalen. Stien er til dels både kronglete og bratt på flere steder, så her tar vi tiden til hjelp og forhaster oss ikke. Det er riktignok ny-merket her, og det er tydelig at flere har valgt denne traseen i senere tid. På tross av dette, kan det til dels være enkelte partier med lite merkinger, men det byr ikke på nevneverdige problemer.

 

 

 

 

 

Fellestur Oktober 2015 – Turistforeningshytta Kvitlen i Bjerkreim kommune.Et sted der nede kan vi hører elveos. Vi nærmer oss den svære elvebredden på Kvitlen. Elva krysses på helårsbro, og det er nå snakk om kun få minutter til vi er fremme ved hytta. Det vakre stedet Kvitlen har alltid vært et populært turmål, både med og uten turisthytte. Når en først står her, så er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. Elveos kombinert med vakkert og høstlig-preget terreng, omringet av svære fjellformasjoner er bare noe av hva utsikten herfra har å by på.

 


 

 

Fellestur Oktober 2015 – På Brattabø forteller Thomas historie fra dette stedet, samt Kvitlen.Å ha tid til en liten pause er en selvfølge. Men, i dag blir den ikke for lang, slik at vi ikke får frysen i oss. Noen hyggelige turgåere som allerede var på hytta, tilbyr seg å ta fellesbildet for oss i dag, og det setter vi stor pris på. Brattabø er vårt neste stopp. Thomas forteller litt historie fra de to gårdene, både her og på Kvitlen. Fra Brattabø er det skiltet videre til Bjordal, og turen avsluttes med å gå ned det bratte dalføret til parkeringsplassen.

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

 

Bildegalleri
Dato: 11.10.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (34stk)
Kjell Arild
Solveig
Terje
Ragnar
Solfrid
Terje
Guri
Sigbjørn
Heidi
Eva
Bente
Marion
Siv Tone
Bjørn-Helge
Olga
Espen
Marit
Siv
Marit
Cesilia
Thomas
Kjersti
Jan Martin
Svein Inge
Ine
Morten
Astri
Lisa
Berit
Asle
Siv
Ruben
Mette
Frank

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer