Du er her

Fellestur Oktober 2016 - Tur over Rambjørheia med topptur (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Oktober 2016 – Tur over Rambjørheia.Rambjørheia viste seg fra sitt beste i oktober. Med strålende sol, vindstille og nydelige høstfarger gikk turen over heia med mange spreke deltakere. Den gamle driftevegen tok oss fra Hegelstad til Austrumdal, og det ble hele 5 timer med renspikket moro! Turen er variert og veksler mellom flere vann og tjern, i tillegg til trange dalfører, åpne sletter og høye fjelltopper i flertall.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              4,5t en vei (5t med pauser)
Lengde:                       14,9km en vei (Stigning 802m)
Merket:                        Ja (Skiltet og rødmerket – Unntatt avstikkeren opp til Rambjørknuten)
Terreng:                      Sti, Drifteveg og Terreng (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende (Lang lengde lengde og god stigning)
Høyde:                        Rambjørknuten 812m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Oktober 2016 – Vi danner en lang rekke langs Holmavatnet.Sol, sol og mere sol! Det er oktober måned og turen over Rambjørheia står for tur. Vi har samlet oss i halvparten av bilene på Austurmdal, og er nå på vei mot Hegelstad der turen i dag starter. Etter en kjapp info om turen vi har fremfor oss, og dens lengde, stigning og tid går vi i gang. Grusveien følges opp i terrenget og Holmabekken krysses på bro. Sola skinner og det blinker i vannskorpa på Holmavatnet. En etter en fyller vi stien med en lang, lang rekke turglade og spreke mennesker.


 

 

 

Fellestur Oktober 2016 – Vi nærmer oss Stølen og fortsetter videre mot Rambjørknuten.Det stigende terrenget opp mot Nordre Lindevatnet får virkelig pulsen opp et par hakk. Nede i Stølen sitter to ivrige jegere, det er nemlig varslet elgjakt i området i dag. Vi passerer uforstyrret og fortsetter på turen opp til Rambjørknuten. Utløpet av Mjelkevatnet YT passeres problemfritt til tross for høy vannføring i distriktet, og nå nærmer vi oss dagens utsiktsrike fjelltopp!

 


 


 

 

Fellestur Oktober 2016 – Vi tar en velfortjent pause på toppen av Rambjørknuten.Vi samles ved foten av selveste Rambjørknuten. Her går det ei umerket «renne» i fjellsiden, og det bratt og rett opp til den utsiktsrike toppen. Til tross for at det er bratt og noen steder litt sleipt, så stopper ikke det denne ivrige gjengen! I et overraskende godt tempo tar vi oss oppover, - om det skyldes utsikten eller en etterlengtet matpause er uvisst. På toppen kan vi nyte det som kanskje er distriktets flotteste utsikt?

 

 


 

 

Fellestur Oktober 2016 – Vi avslutter turen med et nytt fellesbilde av denne flotte gjengen!Det tyngste er over, og terrenget er fast og lettgått videre ned mot Austrumdal. Det går slakt nedover, først på snaufjellet, deretter igjennom den skogkledde lia ned mot Austrumdalsvatnet. Vi avslutter turen med stil og tar på nytt et samlet fellesbilde av dagens flotte turgjeng!

Tusen takk til dere alle som var med på denne turen. Det er fantastisk å se hvor «sammensveiset» og hjelpsomme dere er. Vi snakkes!

 

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 02.10.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Med på tur var: (29 / 31stk)
Kjell Arild
Ståle
Louise
Svein Audun
Henriette
Marit
Knut Inge
Randi
Margunn
Aina
Maiken
Lisa
Ragnhild
Magnor
Egil Magne
Noreen
Mona
Henny
Venke
Lise
Guro
Anne
Mari Ann
Kai
Åse
Kjell Åge
Mona
Helge
Gry
Steinar
Leif Jarle


 

Kommentarer

Kommentar: 
Gleder okke til tur.

Kommentar: 
Hei alle sammen. Det er ikke ofte jeg oppfordrer til å ikke kjøre sammen, men akkurat for denne turen må vi ha flest mulig biler ved Austrumdal. Dette er fordi vi skal samles i halvparten av bilene og kjøre til Hegelstad. Det er da viktig at vi også har "nok" biler igjen i Austrumdal. Vi snakkes i morgen :) Helsing Kjell Arild Nummedal

Kommentar: 
Er det OK at me køyrer to frå Bryne? Er det nok køyretid med ein time eit kvarter?

Kommentar: 
Hei Randi, Selvfølgelig, det går fint. Jeg har ikke oversikten over alle tilgjengelige biler/plasser, men normalt pleier det å "ordne seg selv" :) Der var ment litt for at folk ikke skulle møtes på Vikeså og samkjøre derfra, da ville det blitt et problem. Vi har satt av 1t 15min fra Nærbø. Det går vel ca like lang tid fra Bryne og tipper jeg? Helsing Kjell Arild

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer