Du er her

Fellestur September 2014 - Rundtur fra Vinddalen via Fossjuvet til Røssdalen (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur September 2014 – Rundtur fra Vinddalen via Fossjuvet til RøssdalenFellesturen for september måned gikk til det spektakulære Fossjuvet i Forsand kommune. Med start fra Norsk Folkehjelphytta, øverst i Vinddalen gikk turen mot Fossjuvet, videre til Korvabu og ned i Røssdalen. Landskapet er formet av massive naturkrefter, og dalen var full av høstfarger blant de idylliske vatnene.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon
 


 

 

Kommune:                 Forsand
Tid:                              6,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       18,6 km rundtur (Krevende terreng)
Merket:                        Delvis (Se utvidet tekst nedenfor)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Fossjuvet 680m.o.h og Røssdalen 135m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur September 2014 – Vi nærmer oss FossjuvetHøstens vakre måneder inntar oss, det er tid for ny fellestur. Det er en nydelig søndag i september måned, vi møtes på opparbeidet parkeringsplass i tilknytning til det populære turområdet Røssdalen. Vi blir enig om hvilke biler som skal stå igjen, og kjører videre opp mot Vinddalen med de andre. Vi parkerer ved Norsk Folkehjelphytta, og etter litt organisering er vi klar. Vi har unnagjort den tøffe stigningen, sola skinner og humøret er på topp.

 

 

 

 

Fellestur September 2014 – Fossjuvet i Forsand kommuneSletteskarvatnet er passert, vi fortsetter mot Fossjuvet. Idylliske høstfarger dominerer blant navnløse tjern, det er tilnærmet vindstille, selv ved 800 meters høyde. Som alltid går det ikke lenge før det drøses på kryss og tvers, og turerfaringer utveksles i høygir. Ned mot Fossjuvet får vi kjenne smaken av unnabakke, det dramatiske juvet viser igjen fra flere hundre meters avstand. Naturens egne krefter har dannet et virkelig flott skue for øyet!

 

 

 

 

Fellestur September 2014 – Siv Tone beundrer utsikten ned mot RøssdalenDet er tid for en liten matbit, og i nærheten av Fossjuvet renner Fossåna blant beitende sauer og flotte høstfarger. Hengebroa passeres og kun få meter etter tar vi en velfortjent pause. Fra Vinddalen til Fossjuvet har vi vandret på rødmerket og god sti, og skepsisen har ikke vært så stor for etappen videre til Korvabu, men heller ned fra Korvabu til Røssdalen. Vi følger stien videre mot Korvabu, Siv Tone snur seg flere ganger og beundrer utsikten.

 


 

 

 

Fellestur September 2014 – De massive fjellformasjonene speiler seg i IndravatnetVi har funnet den umerkede stien ned til elva som renner ut i Indravatnet, med dagens vannstand var det ingen utfordring å krysse ved hjelp av de mange steinene. Stien er stedvis litt overgrodd, men byr ikke på de store utfordringene. Nede ved Indravatnet måtte vi opp inn under fjellsiden for å finne stien, men hva gjorde vell det når vi kan få tatt slike bilder? Indravatnet viser seg fra sin beste side og speiler seg i de massive fjellformasjonene.

 

 


 

 

Fellestur September 2014 – Sola skinner og vi er fremme på Røssdalen.Det som skulle bli vår største utfordring var verken høy vannstand eller gjengrodde stier, men all fuktigheten på skyggesiden av fjellet gjorde hver eneste sten og trerot glatt. Men, ved å ta tiden til hjelp kom vi oss helskinnet ned til Røssdalen. Her beiter kyrne fritt og de mange gruvene og benkene vitner om et aktivt friluftsliv. Videre passerer vi Røssdalsvatnet før neste stopp er parkeringsplassen.

 

Tusen takk for en lang, men kjempeflott fellestur!

 

 

Merking!
Stien er rødmerket fra Vinddalen til Fossjuvet, fra Fossjuvet til Korvabu er det umerket sti.
Fra Korvabu ned til vestlig ende av Indravatnet er stien umerket, men de røde merkene er å finne videre fra vestlig ende av Indravatnet og ned til Røssdalen/parkeringsplass.


NB!
Dette er en krevende rundtur og erfaring fra lengre dagstur etapper er en fordel.
Du bør være i normal fysisk form og kunne vandre i til dels ulendt terreng, samt kunne bruke kart og kompass.

 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

 

Bildegalleri
Dato: 14.09.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Med på tur var:
Kjell Arild
Siv Tone
Ragnhild
Magnor
Kristina
Marie
Gina Beate
Thea
Kordian

 

Kommentarer

Kommentar: 
Prøvde å gå ned Røssdalen igår (kom fra litt lengre borti stien fra Korvabu) og fant en tydelig vardet sti. Men det var veldig utydelig hvor man skulle krysse elven her. Det var også såpass mye vann i elven at vi vurderte det som ikke trygt å prøve å krysse. Er dette en tur som ikke går når det er store vannmengder i elven?

Kommentar: 
Hei Ane-Christine, Det er riktig som du sier, det er ikke særlig enkelt å se hvor en skal krysse elva, enn må prøve og følge stien ned og komme til elva på en gunstig plass. I tillegg må det være lite vann, det er absolutt viktig! Jeg kan også nevne at om det er mye vann her, så vil det også være en del vann når en skal krysse andre steder i dalføret ned mot Røssdalen. Har du en GPS eller har lastet ned Topo GPS Norge-Appen kan laste inn vårt .gpx spor. Du kan også lese vår turbeskrivelse her; https://www.fjell-vandring.net/fjelltopper-500-750moh-fjelltopper-0-250moh/fossjuvet-rundtur-fra-vinddalen-til-r%C3%B8ssdalen-251.html Hilsen Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer