Du er her

Fellestur September 2015 - Fjellveien til Trodla-Tysdal (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur September 2015 – Fjellveien til Trodla-TysdalFellesturen for september måned gikk til Trodla-Tysdal, et vakkert og populært sted i Hjelmeland kommune. Gården vi besøkte er Rogalands mest avsidesliggende gård i drift. Dagens etappe byr også på andre vakre fjellgårder og husmannsplasser. Turen gikk i et vekslende kulturlandskap omringet av ville fjell, fossefall, elveos og frodig natur. Dette ble en flott og kjekk tur.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Kommune:                 Hjelmeland
Tid:                              5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       17,6km rundtur (Stigning 779m)
Merket:                        Ja / Delvis (Se kommentar)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Trodla-Tysdal 67, Helgaland 330, Kløv 402 og Ritland 460m.o.h


 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur September 2015 – Vi har passert Helgaland.Mange av oss hadde en lang biltur foran seg. Flere hadde møtt opp på oppmøtestedene Bryne og ved Lauvvika, samt at noen kom direkte fra Stavanger med Tauferja. Til felles var vi alle klar ved Kleivaland kl 10.45 på parkeringsplassen. Turen starter rolig og lettgått, ja akkurat slik at vi nådde å få gå oss varme før stigningen begynner opp mot gården Kløv. Men vi fortsetter mot Helgaland. Skiltet «Nå er det berre unnebakke» er passert.

 

 


 

 

Fellestur September 2015 – Fjellgård og husmannsplass ved Helgaland.Elva bruser forbi det vakre stedet Helgaland, nok en flott gård og husmannsplass i dette kulturlandskapet. Vi bestemmer oss for å ta en nærmere titt på stedet på vei opp, da vil vi trenge en pause fra all stigningen. Langs stien ned mot Trodla-Tysdal møter vi flere turgåere. Noen av dem var Lene og Eva, begge har vært med på flere fellesturer. Eva tilbydde seg å ta et fellesbilde av oss, ved den store fossen nedenfor Helgaland. Det ble kjempeflott, takk!

 

 

 

 

Fellestur September 2015 – Vi nærmer oss Trodla-Tysdal.Det er fortsatt bare «unnebakke», og ei trebro tar oss over elva, til motsatt side av dalføret. Vi passerer både Øyahidleren og Dommedagsteinen, navnene taler for seg? Ville noen tørre å gå unna Dommedagsteien tenkte jeg på forhånd? Svaret ble ja. Vi fortsetter og «Rogalands mest avsidesliggende gård i drift» kommer til syne, denne utsikten har vi gledet oss til lenge. 
 

 

  


Fellestur September 2015 – Kjersti koser seg på fellestur til Trodla-Tysdal.Fremme ved turisthytta glimter sola til, været er nydelig og det er tilnærmet vindstille. Vi tar oss en velfortjent spisepause oppe ved turisthytta. Noen benytter bord og benker, mens andre finner seg godt til rette på gressletta like ved. Til felles kan latter og drøs høres langveisfra. Utsikten utover Øvre Tysdalsvatnet kan knapt beskrives, men burde istedenfor oppleves. Et skue for øyet er det hvert fall!


 

 

 

 

Fellestur September 2015 – Kløv og Ritland er passert og vi fortsetter mot Kleivaland.Alle har fått inntatt litt niste og hvilt seg litt. Det kommer godt med nå som turens største del med stigning skal tilbakelegges. Men, for en slik sprek gjeng gikk dette som en lek! Som avtalt tok vi en pause på Helgaland, og her fikk vi igjen pusten før siste stigning opp mot Kløv ble tilbakelagt. Med Kløvatjernet tok vi en vending og gikk innom både Kløv og gården Ritland. Siste etappe gikk på grusvei ned til Kleivaland.

 

Turen ble avsluttet med is på bensinstasjonen på Hjelmeland. Takk til dere alle for en flott tur.
 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 06.09.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Med på tur var: (25stk)
Kjell Arild
Astrid
Solveig
Brit Lise
Tom
Kai Asle
Bente
Ragnhild
Magnor
Ståle
Kirsten
Ingunn
Ruben
Alette
Lars
Asle
Kjersti
Svein Inge
Lene
Marianne
Jan Martin
Peder
Wenche
Solfrid
Randi

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer