Du er her

7-Nutsturen 2015 - Ny rundtur fra Sandnes sentrum

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

7-Nutsturen 2015 – Ny rundtur fra Sandnes sentrum.7-Nutsturen er for svært mange «årets tur». Turglade mennesker strømmer til startområdet for å ta del i dette arrangementet. I 2015 sprang over 200 deltakere løpet, mens over hele 3000 gikk fotturen fra Sandnes sentrum. Det populære turområdet tar innom mange utsiktsrike nuter og topper, blant dem populære Dalsnuten og Bjørndalsfjellet.

Sett av 5t på den totalt 19,5km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       19,5km rundtur (Stigning 1061m)
Merket:                        Ja* (Hele turen er kun merket under arrangementet)
Terreng:                      Sti, grus og asfaltvei (Godt fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Ulvanutane 172, Vassfjellet 305, Mattirudla 346, Bjørndalsfjellet 362, Fjogstadnuten 295, Dalsnuten 323 og Kollirudla 206m.o.h

 

 

 

Parkering:

7-Nutsturen 2015 – Parkering og turstart.Under arrangementet;
1: Gratis parkering v/ Maxi Sandnes under arrangementet.
2: Gratis togbillett v/ forhåndspåmelding under arrangementet.

Parkering Maxi
Fra Nærbø, følg Rv44 mot Bryne og videre til Klepp og Ganddal. Følg skilting ned mot Sandnes sentrum, en Esso bensinstasjon passeres, ta til høyre i rundkjøring bort mot Maxi. GPS posisjon N58 50.899 E5 44.356.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

7-Nutsturen 2015 – Over 3000 deltar på årets tur.Dagen er endelig her, dagen hvor 7-Nutsturen skal arrangeres! Sola skinner og allerede tidlig morgning er det fult liv i Sandnes sentrum. De som skal løpe turen, ja du leste riktig, de starter løpet kl 08.45. Vi turgåere starter kl 09,00. Heidi, Wenche, Siv Tone, Vegard og jeg er tidlig ute. Vi kan knapt vente, og er superklar til å ta fatt på årets 7-nutstur. Første og siste etappe går på asfalt. Men denne etappen går overraskende fort og gjør absolutt ingenting.

 

 

 

 

 

7-Nutsturen 2015 – Heidi, Wenche og Vegard blir intervjuet av TV Vest.De populære Hanatrappene er passert og flere susende «droner» flyver over hodene våres. Disse filmer dagens utflukt over de mange nutene, men det er lite som minner om #Stillenatur. TV Vest overrasker oss oppe i den skogkledde lia mot Ulvanutane. Heidi, Wenche og Vegard tar utfordringen på strak arm og lar seg intervjue med tv-kameraet satt i opptak. Vell uvitende om at dette i tillegg kom på storskjerm nede i startområdet, stor stas!


  

 

7-Nutsturen 2015 – Bjørndalsfjellet er vårt neste mål!Ulvanutane og Vassfjellet 305moh er passert. Langs stien er terrenget vekslende. Flere steder er det tett skog, mens andre steder er mer åpent med flott utsikt utover Gandsfjorden. Regnfulle dager i forkant og mange deltakere setter sine spor i stiene. Noen steder er det sørpete og vanskelig å ta seg frem tørrskodd her. Mange vil nok synes at det er best å gå i lave fjellsko på denne turen. Vi er i bunn av det kjente Paradisskaret, nå gjenstår kanskje turens tøffeste stigning opp mot Mattirudla 346moh.

  

 

7-Nutsturen 2015 – Utsikt fra stien opp mot Bjørndalsfjellet.Tre nuter er så langt besteget, det betyr også tre klipp i arrangementskortet enn får utdelt ved start. På bildet ovenfor kan en se Bjørndalsfjellet, dette er neste fjelltopp ut. Avstanden herfra over Kuheia er ikke særlig lang. Det er både åpent og oversiktlig på toppen av «fjellkjeden». Vi holder oss i høyden og de store stigningene begynner å avta. Men det går mye oppover, og litt her og litt der blir en del høydemeter. Totalt har denne turen 1061 høydemetre.

 

 

 

 

 

7-Nutsturen 2015 – På toppen av Dalsnuten står vertskapet klart og klipper kortene våres.Kortet er klippet på Bjørndalsfjellet, neste topp er Fjogstadnuten i nordvestlig retning. Stien går ned til bilveien ovenfor Gramstad, her har Stavanger Turistforening laget til med egen drikkestasjon. Etter å ha besteget Fjogstadnuten står populære Dalsnuten for tur. På Sandnes mest populære fjelltopp skal vi unne oss en god pause og spise litt, dette er nut nummer seks. Det er godt oppmøte på dagens arrangement, over 3000 er registrerte ved startområdet.


 

 


 

7-Nutsturen 2015 – På god grusvei mot Kollirudlå, turens siste nut.Humøret er på topp, vi prater og ler om en annen. Sola skinner og dette er en fantastisk dag så langt. Pausen går mot slutten. Det gjenstår nå kun en nut, men avstandene herfra og ned til Sandnes er lang. Idylliske Revholstjørn og Gramstadtjørna passeres. Ved Gramstad har turistforeningen åpen «café», her kan en kjøpe brus, sjokolade, pølser og is. Nedenfor parkeringsplassen på Gramstad går turen videre på grusvei innover i det skogkledde og naturskjønne området.


 

 

 

 

7-Nutsturen 2015 – Turen går i et vekslende og nydelig sentrumsnært terreng.Det går ikke lenge før siste nut også er besteget, men det er ikke like mye «krutt» i lårene nå som ved de første nutene. De mange stigningene kjennes. På toppen klipper vertskapet hull i siste merke for toppen Kollirudla. Stien tar oss ned mot Aspermyra, deler av stien i et skjermet og sentrumsnært friluftsområde. Fra Vibemyr følger vi siste rest av turen bort mot sentrum og avslutter dagens tur. Klippekort leveres inn og ny «pins» deles ut, en ny for hvert deltaker år.

Takk for et flott arrangement Stavanger Turistforening. 

 


Merking:
Deler av etappene mellom nutene er normalt merket, men det er viktig å merke seg at turen er ekstra merket kun under arrangementet. Merkingene varierer mellom Turistforeningens egne Tèr og Sandnes kommunes røde prikker og skilting.

 

Bildegalleri
Dato: 31.05.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer