Du er her

Madland - Fottur til Veen via Vargastølen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Madland – Fottur til Veen via VargastølenFotturen fra Madland til Veen går i nydelige omgivelser i Gjesdal og Bjerkreim kommune. Store deler av turen går langs langstrakte vann, elver og bekker – omringet av bjørketrær og fjell på alle kanter. Hva med å kombinere denne flotte turen med fisking og en natt i naturen langs en av de idylliske vanna som en går forbi?

Sett av 4t en vei på den den totalt 11,1km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                 Gjesdal / Bjerkreim
Tid:                             4 t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                      11,1km en vei (Stigning 310m)
Høyde:                        Slettabø 255moh, Vargastølen 475moh og Veen 195moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Madland til Veen klassifisert som Middels i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste god, og turen går i et relativt lettgått terreng med lite stigning. Når vi gikk var det utfordrende å krysse Tverråna, samt at enkelte parti var tunge å gå i – men det skal nevnes at det da nettopp hadde vært ekstreme nedbørsmengder.

En må en passere enkle partier med ur/steiner, - husk at disse kan være sleipe/glatte etter fuktige perioder. Det er flere bekker som må krysses, vanligvis vil ikke dette være en utfordring, og en vil enkelt kunne hoppe over. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen fra Madland til Veen går for det meste i et åpent og oversiktlig terreng. Stien varierer mellom å gå i gress-sletter, ur, skog, myrlendte områder og grus. For det meste er stien godt synlig på hele turen, men på enkelte parti opplever vi at tråkkene ikke er fullt så tydelige. Et nydelig terreng omgitt av blant annet bjørketrær, furutrær, høye fjell og langstrakte vann.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen fra Madland til Veen er skiltet og rødmerket. Enkelte steder er sti og merking noe mindre tydelig, men vi opplever det som oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Vann/TjernElv/BekkTeltmuligheterFiske*Kano/Kajakk
BadeSkogBærplukkingStøl* 

* Fiske: Det er fiske i samtlige av vanna på denne turen, fiske etter avtale med grunneier.
* Kano/Kajakk: Det er gode muligheter for padling på Madlandsvatnet og Mjåvatn.
* Støl: Vargastølen 475 moh.

 

 

Parkering
Parkering

Parkering VeenVeen - Parkering ved Veen Gardscamping.

Fra Bryne, kjør opp mot Undheim og fortsett videre over Bueveien på Fv504. Sving til høyre inn på E39 mot Vikeså, følg E39 videre og ned til Statoil bensinstasjonen, ta av til venstre og fortsett opp mot Espeland og Veen. I nordlig ende av Ytra Vinjavatnet kommer skiltet "Veen Gardsbesøk" opp langs veien, fortsett knappe 50-60m og sving inn på grustaket til høyre. Parkeringsavgift kr 30 (2018). GPS Posisjon N58 44.812 E6 12.983.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Parkering Slettabø, MadlandParkering på Slettabø i Gjesdal kommune.

Fra Ålgård, følg Rv45 forbi Limavatnet og videre opp mot Oltedal. Følg veien til veikryss like før Oltedalsvatnet, her er det skiltet til «Madland» og «Brekko». Sving av til høyre og fortsett oppover, det er på nytt skiltet mot målet. Sving av til venstre og følg veien, Vølstad passeres. Et veikryss skiltet «Brekko Friluftsområde» passeres og videre går Fv286 mot Madland. Sving av med skilt ned til Slettabø og parker på stor opparbeidet parkeringsplass. GPS posisjon N58 46.762 E6 05.282.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Madland – Veen – Teknisk pause ved GloppevatnetTuren fra Madland til Veen har vi lenge snakket om å gå, og velger å gjøre det til fellesturen for september 2018. Vi er maks uheldige med været som er på forhånd av turen, og er spendt på om turen i sin helhet i det hele tatt lar seg gjør på grunn av de kraftige nedbørsmengdene som har vært. Etter å ha satt fra oss nødvendige biler på Veen og kjørt i minst mulig biler til Madland, står vi klare ved turstart på Slettabø. Vi blir møtt av en sti som er helt oversvømt, og starter turen med å måtte gå direkte i terreng utenfor stien.

 

 

 

Madland – Veen – En sprudlende turgjeng!Allerede etter få minutter blir vi møtt av hindring nr. to på dagens tur. Det som vanligvis er en liten bekk med en bro over, er nå totalt oversvømt, og vi vasser over med vann opp til knærne. Vi innser at det blir en våt tur, og er nå enda mer spendt på hvordan forholdene over Tverråna er. Det regner på deler av turen, så bildene står ikke helt i stil med teksten. Langs Mjåvatn er det godt å gå, før et svært vått parti igjen skal krysses på vei mot Gloppevatnet. Sola skimter frem, det er på tide med en teknisk pause, og vi kan ikke annet enn å le av starten på dagens tur! Humøret på gjengen skal det hvert fall ikke sies noe på, det er en sprudlende og positiv gjeng som nyter solstrålene langs Gloppevatnet.

 

 

 

Madland – Veen – Turen fortsetter etter litt hodebry over Tverråna!Vi fortsetter et lite stykke langs Gloppeåna i Tverromdalen, før vi følger skilting videre mot Veen. Og nå skal Tverråna gi oss litt hodebry, og desidert dagens største utfordring! Elva er uten tvil både bredere og striere enn flertallet er komfortable med. Vi bruker lang tid på å vurdere veivalg, og på å hjelpe hverandre trygt over elva. Her er det ingen vei utenom, ingen kommer over, alle må gjennom. Etter mye om og men er vi alle over på rett side. Det har vært ekstreme nedbørsmengder, og Tverråna vil vanligvis ikke være utfordrende å krysse.

 

 

 

Madland – Veen – Unormal høy vannstand på dagens turNå kan vi puste lettet ut! Vi kom oss forbi det kritiske punktet, og våte skal vi fortsette og bli, men nå kan vi slappe av med at det verste er over. I skiftende vær fortsetter vi turen langs bekker og elver i et nydelig høstfarget terreng. Vi krysser over flere steder hvor bena skal bli våte, men bryr oss ikke så mye lenger. Ved de langstrakte Vinjavotna skaper sollyset en magisk stemning, og en kjenner på en takknemlighet for å være akkurat her i dette øyeblikket. Terrenget er nå flatt og lettgått og svært behagelig og ferdes i.

 

 

 

Madland – Veen – Kustien ga en fantastisk utsikt!Videre går turen til Vargastølen hvor det er tid for dagens matpause. Fra Vargastølen kan en velge å følge grusveien hele veien ned til Veen, eller en kan gjøre som oss og følge Kustien. Sistenevnte ga uten tvil en opplevelse vi ikke ville vært foruten, med en vid og spektakulær utsikt over Vinjavatna og Veen. Så gjenstår bare sjarmøretappen der en følger grusvei og asfalt ned til parkeringsplassen. En fantastisk fellestur er slutt for denne gang, og vi kan endelig krysse av Madland – Veen på lista vår. Anbefales!

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått høsten 2018, dato 23. september.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,
Det er en del elver og bekker som må krysses på denne turen, vi anbefaler å gå denne turen når vannføringen er normal. Om en velger å gå når vannføringen er høy, bør en være flere slik at en kan hjelpe hverandre over de mest krevende partiene.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Brekko – Populært og familievennlig friluftsområdeBrekko friluftsområde - Skitur i lysløypaGloppenuten - En populær topptur fra BrekkoKarten - Topp og rundtur via KartavatnMadlandsheia - Telttur langs FisketjørnaVådlandsknuten - Utsiktsklassiker i en idyllisk rundturVådlandsknuten - Topp og rundtur via Tverromdalen Slettabø - Telttur ved Mjåvatn og Lomvsik Mjåvatn – Kanotur via Madlandsvatnet Vinjakula - Topptur fra Øvre Maudal til Veen Vinjakula - Spektakulær topptur fra VeenBotnen - Telttur på sandstranda i GloppedalsuraGloppedalsura – Vannveien over Indra Vinjavatnet fra Veen Fannafjellet – Fottur fra Øvre Espedal Fossbrekka & Lanes – Familievennlig telttur Svampen, Lisetungå og Espelandsfossen - TeltturVinjakula 907m.o.h – Bjerkreim`s høyeste fjelltopp

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer