Du er her

Årosåsen 178m.o.h - Utsiktspunkt over Sogndalstrand

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Årosåsen – Sogndalstrand – Tur – SokndalÅrosåsen ved Sogndalstrand er en flott liten topptur. Utsikten fra toppen, selv med sine beskjedne 178m.o.h er enorm. I det frodige landskapet springer villsauer rundt og holder deler av vegetasjonen nede. Området er godt merket og enkelt å ferdes i. Turen går igjennom vakre Sogndalstrand, og her er det mulig å kjøpe seg litt mat/kaffe etter endt tur.

Sett av 1,5t på den totalt 4,9km lange rundturen.
 

 

 


Kommune:                 Sokndal
Tid:                              1,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       4,9km tur / retur
Merket:                        Ja (Skilt / Rødmerket)
Terreng:                      Sti / Vei (Hiking sko eller lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Årosåsen 178m.o.h

 

 

 

Parkering:

Årosåsen – Parkering – Spinneritomta – SogndalstrandParkering ved Spinneritomta før brua og Sogndalstrand. Følg Rv44 (kystveien) forbi Varhaug, Vigrestad, Brusand, Sirevåg og til Eigersund. Fortsett på samme vei igjennom Eigersund og ut Årstaddalen og i sørlig retning mot Sokndal. Sving av til høgre etter bensinstasjon og inn mot "sentrum" forbi kiwi og videre ut mot Strandaveien 35. Følg veien frem til bro over til Sogndalstrand, men parkeringsplass ligger ned til høgre istedenfor å kjøre brua. GPS posisjon N58 19.556 E6 17.030

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Sogndalstrand – Årosåsen – Sokndal – TurEn lørdag mot slutten av august måned ble brukt til å bestige noen topper i vakre Sokndal kommune. En av de utvalgte toppene var selvsagt Årosåsen, på toppen står du 178m.o.h og speider ut i alle retninger. Vell, pakket og klar fortsetter vi denne solfylte lørdagen igjennom Sogndalstrand. Mange er ute og koser seg, noen fisker i elva Sokno andre går tur mens noen nyter tilværelsene på cafe i tilknytning til Hotellet. Vi fortsetter ned langs idyllen og den gode stemningen blant de mange husene nedover. Bru nede ved utløpet av Sokno tar oss fra vestsiden til østsiden, følg kaianlegget ut til saueskilleplass hvor det er godt skiltet opp til Årosåsen. Vi gikk en liten rundtur blant de koselige husene også på andre siden av Sokno og kom inn på stien noen meter høyere som gps sporet nedenfor viser.

 

 

 

Årosåsen – Sogndalstrand – VillsauVi er ute av bebyggelsen og merkede stier fører oss opp i villsauenes rike, takket være denne flokken holdes vegetasjonen i sjakk. Vi følger stien langs kanten av åsen og får av den grunn en fantastisk utsikt ut mot sjøen og Sogndalstrand. Like nedenfor hører vi motordur og latter fra en gruppe som er ute i havrafting båten som tilhører Sogndalstrand Havrafting. Jeg har prøvd havrafting ved en anledning tidligere og det anbefales!

Vi fortsetter oppover mot Årosåsen hvor varden og tur boka med kode for arrangementet "På Topp i Dalane 2013" ligger.

 

 

 

Årosåsen – Sogndalstrand – Utsikt

På toppen er utsikten storslagen i alle retninger, kanskje mest mot Sogndalstrand i nordvestlig retning? Til og med like over oss er utsikten fantastisk ettersom en flokk gjess flakser i plogformasjon. Hilde skriver oss inn i tur boka samt noterer ned koden for turmålet slik at vi får registrert toppen på Telltur.no portalen. Varden står plassert på det sørligste punktet av denne turen og vi fortsetter i nordlig retning til et utsiktspunkt som ligger like ved stien. Herfra går det stupbratt ned mot Brattedalen og videre inn mot Knubedal og Knubedalstjørna. Området ved Knubedal sies å være fantastisk, håper å få tatt en tur her også i løpet av nærmeste fremtid.

 

 

 

Årosåsen – Villsau – SogndalstrandDet nærmer seg slutten på runden og vi står på toppen av Kjelledalen som skal føre oss nedover langs den merka stien. Langs dalen ligger flere villsauer i skyggen og tar dagshvilen, husk båndtvang. Like før kaianlegget passerer vi en saueskilleplass, forbi denne kommer vi til grus/asfalt vei som fører oss forbi amfiet og tilbake til vestsiden av Sogndalstrand. Turen avsluttes med en is på landhandelen.

God Tur!

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 24.08.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer