Du er her

7-Nuts Turen 2013 – Flott tur i området mellom Dale og Lutsi

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

7-Nuts Turen 2013 – Toppturer mellom Dale og Lutsi7-Nuts Turen ble arrangert Søndag 26.Mai.2013 med Stavanger Turistforening som hoved arrangør. Over 2200 turglade personer stilte opp for å gå det 14,4km lange rundturen fra skytebanen på Vatne. Turen har en stigning på ca 900-1000 høydemeter fordelt på de syv fjelltoppene / nutene vi skal innom. 7-Nuts løpet startet 15minutt før oss som ville gå turen som en fottur, de raskeste springer turen på 1t og 25minutter. Vi tok oss god tid på de fleste toppene og på Dalsnuten disket vi opp med turmat poser. En fantastisk tur, Anbefales!
 

 

 

 

Kommune:                Sandnes
Tid:                                 5t tur / retur
Lengde:                        14,4km tur / retur
Merket:                      Ja
Terreng:                        Sti / Vei
Vanskelighetsgrad:  Krevende
Høyde:                          Bjørndalsfjellet 362, Mattirudlå 346, Dalsnuten 323, Vassfjellet 305, Fjogstadnuten 295, Øvre Eikenuten 239 og Rudlå med sine 206m.o.h

 

 


Parkering:
7-Nuts Turen – Sandnes – Parkering Vatne SkytebaneParkering for denne turen var ved Vatne Skytebane, er noe usikker på parkeringsplass da jeg tror denne er stengt til vanlig? Kom gjerne med kommentarer under dersom du vet noe!
Uansett, kommer du fra Sandnes følg Gravarsveien 332 mot Hana og inn på veien "Skippergata". Sving deretter inn på Lutsiveien 13 og ta til venstre opp mot Skytebaneveien. GPS posisjon N58 51.868 E5.47.320. Mer informasjon ang parkering utenom arrangementet kan nok Stavanger Turistforening være behjelpelig med.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:
7-Nuts Turen 2013 – Øvre Eikeknuten – Topptur7-Nuts Turen ble arrangert Søndag 26.Mai 2013 med Stavanger Turistforening som hoved arrangør. Vi hadde bestemt oss for å gå 7-Nuts turen i likhet med 2200 andre turglade mennesker som også deltok under årets tur. Turen startet fra skytebanen på Vatne kl 09.00 for oss som hadde valgt å gå turen. De som skulle springe turen startet 15min før og den raskeste sprinteren var tilbake etter 1t og 25minutter, utrolig? Vell, vi startet turen kl 09,00 sammen med mange andre. Det ble naturligvis litt kø oppover Tjuingdalen men, ikke verre enn at det løyste seg opp til neste stigning som var opp til Mattirudlå. Den første stigningen kjentes og var nok en tøff start for mange, inkludert meg selv. Merkelig nok var stigningen opp mot Mattirudlå betydelig lettere, muligens for utsikten som bedres for hver høydemeter får deg på andre tanker enn nettopp flatere terreng. Silje og jeg var først oppe på Mattirudlå som stiger 346m.o.h, Magnor og Ragnhild var like etter oss. Vi fikk klippet kortene våres og var fornøyd med at fjelltopp nr en var besteget. Dessverre var utsikten dårlig på toppen av Mattirudlå, skodda lå som et teppe fra morgningen av. Etter en liten pause på toppen hvor vi fikk samlet litt krefter fortsatte turen til Bjørndalsfjellet som er den høyeste av de syv nutene som er med i arrangementet. Bjørndalsfjellet ligger nord østlig retning fra Mattirudlå, stien mellom er godt merket av turistforeningen. Utsikten fra Bjørndalsfjellet med sine 362m.o.h er fantastisk normalt sett. Men, de to første toppene i turen var dekket av skodde. Vell oppe står to blide damer fra Stavanger Turistforening klar med tang for å klippe merke i kortet som vi fikk når vi meldte oss på turen. Etter en kort visitt på Bjørndalsfjellet går turen videre ned mot veien som går opp til Fjogstad, her sto turistforeningen klar med vann / saft til tørste turgåere. På veg opp mot Fjogstadnuten i nordlig retning skimter sola frem mellom skodde og skyer. Turen opp fra veien til Fjogstadnuten tar knappe 15minutter og på den tiden var sola fremme og skyene borte, slik forble været ut dagen. Fjogstadnuten med sine 295m.o.h gir også en flott utsikt men, vi hadde bestemt oss for å spise litt niste på Dalsnuten og gikk derfor forbi uten pause. Sola varmet godt i ryggen og enkelte måtte bytte til lettere klær før stigningen opp mot Dalsnuten 323m.o.h startet. Vi er nå oppe på topp nr fire og er godt over halvveis i turen. Turmat posene ble fylt med varmt vann og mens de "kokte" seg ferdig studerte vi utsikten ut over Gandafjorden mens andre fikk klippet klipp nr fire i kortet sitt. Vi hadde en god pause på Dalsnuten før det bar videre mot Øvre Eikenuten som ligger 239m.o.h.
 

 

7-Nuts Turen 2013 – Sandnes – GramstadEtter en velfortjent pause fortsatte vi mot neste mål som nevnt over er Øvre Eikenuten, vi brukte ikke lang tid på denne toppen. Kortene ble klippet og topp nr fem var unnagjort. Nå bar det videre mot Gramstad hvor de som ønsket kunne kjøpe kaffe, brus, pølser og is. I tillegg var det mulig å fylle drikkeflaskene samt gå på toalettet. Vi brukte ikke særlig tid ved Gramstad og gikk videre mot neste mål som var Rudlå med sine 206m.o.h, dette er turens laveste nut av de syv. Kortet ble klippet og vi hadde nå kun en topp igjen før vi var tilbake ved skytebanen. Etter å ha passert Rudla følger vi merket sti gjennom lett skogsterreng og enkelt åpne partier opp mot Vassfjellet. Sola varmer godt og flere tørker seg om pannen på veg opp, siste stigningen er hard etter å ha besteget nærmere 800 høydemeter allerede. Vell oppe etter de siste 100 høydemetrerne er vi fremme på Vassfjellet og kortet klippet for siste gang. Da bar det videre nedover mot Skytebanen på samme sti med unntak av de første 650m meterne fra Vassfjellet. Nede ved skytebanen leverer vi inn kortet og får utlevert pins for fullført tur :) En flott tur er over, et fantastisk arrangement.

 Bildegalleri
Dato: 26.05.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer