Du er her

Botnen - Telttur på sandstranda i Gloppedalsura

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Botnen – Telttur på sandstranda i GloppedalsuraI bunnen av Gloppedalsura ligger Botnen, en nydelig sandstrand som fra veien ser utilgjengelig ut, stranden er nemlig omgitt av Nord-Europas største steinrøys. Men, fra bilveien går det en tydelig sti ned i ura, og det tar ikke mange minuttene å gå ned til Botnen ved Indra Vinjavatnet. Et nydelig turmål på varme sommerdager.

Sett av 10-15 min en vei på den totalt 0,5 km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                             10-15 min en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                      0,5 km en vei (Stigning 11 m – 82 m på returen)
Høyde:                        Indra Vinjavatnet / Botnen 192 moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen til Botnen klassifisert Enkel i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste god, men vær obs på at det ligger en del løse stener i stien. Det var svært tørt når vi gikk her, men jeg vil tro at stien vil være sørpete og sleip etter våte perioder. Turen er svært kort, men det går bratt nedover, så det er viktig med godt fottøy. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen til Botnen er naturligvis preget av mye ur. Fra den hvite sandstranda skuer en utover det langstrakte vannet, Indra Vinjavatnet. Svære fjellformasjoner omgir vannet på begge sider. Bak sandstranden står bjørketrærene tett, og kombinasjonen av vann, strand, fjell og skog er ubeskrivelig vakkert! Turens korte lengde gjør at etappen egner seg godt for barnefamilier, men vær obs på at det er bratt og at de minste kan trenge en hjelpende hånd ned ura. Det er også en del løse små-stener og jord, samt en del røtter, det vil nok være ganske sleipt ned hit etter våte periodet.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett)

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen til Botnen er verken merket eller skiltet. Fra parkeringsplassen følges bilveien ca. 180 meter oppover (nord-øst) i retning Gloppedalsura. Når en går langs autovernet og kikker nedover er det ganske tydelig hvor stien begynner. Det er et stort bjørketre nær autovernet der nedstigningen starter, og stien følges helt ned til Botnen.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Vann                Teltmuligheter    Bålplass            Klatremuligheter*Kano/kajakk*      
BadeFiske*Historie*SkogSove ute

* Klatremuligheter: Botnen er et populært sted for buldring. Det er også gode muligheter for barna til å utfolde seg i ura.
* Kano/kajakk: Det er mulig å padle inn til Botnen, klikk deg gjerne inn på vårt padleturforslag i bunnen av artikkelen.
* Fiske: Etter avtale med grunneier
* Historie: Infotavler om Gloppedalsura er å finne langs bilveien på «toppen» av ura.

 

 

Parkering
Parkering

Botnen, Gloppedalsura – ParkeringParkering langs Fv503 ved Gloppedalsura i Bjerkreim kommune.

Fra E39 Vikeså, ta inn på Vikesågata og Fv503 ved Cirkle K. Veien følges mot Espeland og Veen, forbi Ytre Vinjavatnet og Veen Camping. Veien følges langs Indra Vinjavatnet og gjennom Gloppedalstunnelen. Parkering på høyre side av veien ca. 1 km etter tunnelutkjørselen. Et stort skilt med «Gloppedalsura» står rett foran parkeringen. NB! Parker på en hensynsfull måte, gjerne i utkanten av parkeringen, slik at det er god plass til biler som må vike for store kjøretøy ol. GPS posisjon N58 45.785 E6 16.199.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Botnen, Gloppedalsura – Marikken er ivrig etter å komme seg ned til stranda!Vi har tidligere padlet over Indra Vinjavatnet til Gloppedalsura, men ønsket nå å gå stien ned til Botnen. Med god oppakning har vi det vi trenger til blant annet bading, telting og bålkos. Vi har fått forklart hvor stien ned gjennom ura skal gå, men er spent på hvor lett det egentlig er å finne. Langs autovernet går vi og ser etter stien, og ved ei stor bjørk ser vi tydelig en sti som går nedover ura, det må være her! Marikken får en hånd å holde i, selv om hun helst vil skynte seg raskest mulig ned til stranda.

 

 

 

Botnen, Gloppedalsura – Marikken slapper av foran båletStien er stedvis bratt, med en del løse små-stener, jord og røtter. Men det er ingen problem å gå her så lenge en er litt obs. Vi følger stien som viser tydelig vei, og før vi vet ordet av det er vi i bunnen av ura. Det er ingen tvil om at dette er et populært sted, for her er allerede flere på plass for å telte, og etter kort tid kommer enda en familie. Jeg blir med Marikken ut for å bade, mens Kjell Arild starter på middagen. Sola har forsvunnet bak de høye fjellene, men på en så varm sommerdag gjør det absolutt ingenting!

 

 

 

Botnen, Gloppedalsura – Et nøye utvalgt turmål når det var meldt tropenatt!Marikken og jeg koser oss i vannet en stund, før vi får servert rykende varm middag tilberedt over bålet. Så er det Kjell Arild sin tur til å bli med å bade, mens jeg slår opp teltet og gjør alt klart til natten. Det er etter hvert leggetid for Marikken, men vi voksne koser oss en stund til foran bålet før også vi kryper inn i teltet. Det er meldt tropenatt, og valget av turmål var ikke tilfeldig! Her nedi dalen er det litt svalere, i tillegg til at vi slipper både kveldssol og morgensol på teltet. Vi våkner til nok en nydelig sommerdag, og Marikken klarer nesten ikke å vente med å få på badedrakten igjen! Etter noen timer med bading og kos er det på tide å si takk for denne gang, vi kommer gjerne tilbake!

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2019, dato 26. - 27. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Gloppedalsura – Vannveien over Indra Vinjavatnet fra Veen Madland – Fottur til Veen via VargastølenVinjakula - Spektakulær topptur fra VeenVinjakula - Topptur fra Øvre Maudal til Veen Fossbrekka & Lanes – Familievennlig telttur Trollakyrkja – Topptur fra MaudalSvampen, Lisetungå og Espelandsfossen - TeltturVinjakula 907m.o.h – Bjerkreim`s høyeste fjelltopp

 

 

Relevant innhold

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer