Du er her

Bringedal 183m.o.h – Barnas tur

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Bringedal – Sammenrast hus – Barnas tur

Opp av rasteplassen ved Tronvik i Lund kommune ligger Bringedal idyllisk til mellom tett skog og Bringedalstjørna. De fleste har kjørt forbi rasteplassen som ligg like ved E39, kanskje noen har stoppet og sett skiltet opp til Bringedal fra rasteplassen? Uansett, turen starter østover forbi ei hytte og langs Bringedalsbekken. Vi følger stien eller, nærmest en smal kjerrevei helt opp til Bringedal. Området er stille og idyllisk, perfekt turmål på 45-60minutter. Totalt 2,5km tur/retur. Barnas Tur!
 

 

 

Kommune:                 Lund
Tid:                                1t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                        2,5km tur / retur
Merket:                          Ja (Skilt v/ start og slutt)
Terreng:                        Sti (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:  Enkel (Barnas tur) 
Høyde:                          Bringedal 183m.o.h


 

 

 

Parkering:

Bringedal – Tronvik Rasteplass – Lund kommuneParkering ved rasteplass i Tronvik. Følg E39 forbi Helleland og Eide. Like før Moi kommer Hovsvatnet til syne på venstre side, kjør forbi vannet og Moi sentrum. Fortsett videre og Lundevatnet kommer til syne på høgre side. Fra Moi sentrum er det knappe 5minutters kjøring og rasteplassen kommer til syne. GPS posisjon N58 26.532 E6 36.658 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Bringedal – Lund – Tur

Bringedal er barnas tur og er ikke lenger enn at du akkurat rekker og bli varm på vei opp langs Bringedalsbekken. Vi hadde allerede gått toppturen til Gullbergknuden som også er lokalisert i Lund kommune, av den grunn var vi allerede godt varme i tillegg til kjempeflott vær. Turen starter i østlig retning fra merket skilt og opp langs hyttene som ligger like i nærheten. På vei oppover kan du se rester etter et gammelt kvernhus like før fossen. Området er "kledd" igjen av granskog blandet med bjørkeskog. Fuglekvitter og lyden fra bekken får meg i god stemning rimelig hurtig.

 
Bringedal – Lund – TurOppe ved Bringedalstjørna flater terrenget noe ut og stien går like i nærheten av tjernet. Hadde det vært et par grader varmere, spesielt i vannet kunne et bad vært fristende. Fra tjernet i nordlig ende er det knappe 200m opp til det sammenraste huset på Bringedal. Selve området rundt huset er nok ikke så spennende for de aller minste men, skogen på andre siden av bekken i nærheten av tjernet kan være kjekk og utforske. Det er bru over elva like etter sammenrast hus.
 

 

 

 


Bringedal – Tur – LundBringedal er en av fem turer i Lund kommune som er plukket ut til å være med i arrangementet "På Topp i Dalane 2013". Tur bok er plassert i svart kasse i ruinene av en bygning. Husk å klipp et symbol i arket ved hjelp av tang som er utplassert eller turen kan registreres på Internett med kode som ligg i kassen. Dersom du synes turen er litt i korteste laget og du ønsker å forlenge turen kan toppturen til Husefjellet startes fra Bringedal hvor det er merket løype fra.

Bringedal er en rolig og fin familietur.

 

 

Bildegalleri
Dato: 30.06.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer