Du er her

Bursfjellet - En utsiktsrik fjelltopp

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Bursfjedlet – 365m.o.h står Silje ved varden

Bursfjellet med sine 365m.o.h byr på en strålende utsikt, herfra ser en ut over store deler av Jæren. Bukkaknuten gir en noe mer beskjeden utsikt men, er absolutt verd et besøk. Fjelltoppenene er i Time kommune, nærmere bestemt med start fra Eikeland skole.

Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 7,9km lange turen.

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              2,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,9km tur / retur
Merket:                        Ja (Rødmerket)
Terreng:                      Traktorvei og Sti (Hiking eller lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Medium
Høyde:                        Bursfjedlet 365m.o.h og Bukkaknuten 238m.o.h

 

 

Parkering:

Bursfjedlet – Parkering ved Eikeland skoleParkering like ved den nedlagte skolen i nærheten av Eikeland.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland og videre ut på Ålgårdsvegen 506. Sving til høyre på Ålgårdsvegen og fortsett ca 600m før det er skiltet ned til Eikeland skole. GPS posisjon N58 43.997 E5 48.986

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Bursfjedlet – Silje krysser liggegrinda like ved gardstunet før stigningen begynner.

Bilen er parkert og vi blir om ikke lenge tatt i mot av gårdshunden like ved. Hunden var av typen Border Collie og var tydeligvis veldig vant med folk. Etter en god porsjon kos var vi "godkjent" og kunne vandre mot Bursfjellet.

Vi starter med å gå opp mot Øydgard hvor en blid grunneier hilser bredt med en smil om munnen, mens han brøyter snøen bort fra gårdstunet. Etter et par dager med kraftig vind var det duket for fjelltur, flott vintervær gir lave temperaturer. Og i løpet av natten hadde det kommet 20-30cm nysnø.

 

 

 

Bursfjedlet – Varden på toppen viser godt igjen på turen oppover.Silje og jeg følger rødmerket løype bak driftsbygningene ved Øygard, like før gårdstunet slynger traktorveien seg videre og ei liggegrind passeres.

Turen starter relativt tungt oppover, men med traktorvei som ferdselsåre går det unna i en forrykende tempo, vanligvis. Noe mer slitsom ble turen for oss i dag, på toppen av traktorveien like ved Bukkaknuten kikket vi dumt på hverandre og spurte nærmest samtidig "Hvorfor lot vi trugene bli igjen i bilen?"
Ingen av oss hadde noe godt svar.

 

 

 

Bursfjedlet – Silje er først oppe og poserer ved varden.Vell, med eller uten truger fortsetter turen i det hvitstrakte landskapet mot dagens mål, Bursfjellet. Fra traktorveien mellom Bukkaknuten og toppen Solkjen kommer Engjavatnet til syne, vatnet grenser til det kjente Bjødnelivatnet hvor driftsbygningene i Bjørnalia er lokalisert. Sola titter opp bak fjellformasjonene i østlig retning, stemningen og humøret er på topp i det vi vandrer i sesongens første nysnø.

Traktorveien går etter hvert over i noe mer lignende kjerrevei og slynger seg stedvis bratt opp langs sørsiden av Bursfjellet. Like før toppen, vi snakker om ca 300m før stopper kjerreveien og rødmerkede tre påler tar oss med ut i terrenget.

 

 

 

Bursfjedlet – Jeg tar en pust i bakken på vei ned.Vell fremme når Silje toppen først, hun hadde tydeligvis mye mer energi igjen på lager. Jeg gjør klar propanbrenneren og setter litt vann på koking, det er viktig å ha tid til en kopp kaffe og litt sjokolade på tur.

Mens vatnet står på koking letter skydekket og jeg knipser ivrig noen bilder fra utsiktsposten, Silje kikker i tur boka. Utsikten fra Bursfjellet er utrolig bra, og fra turens toppunkt som er 365m.oh ser du naturligvis ut over store deler av Jæren.

 

 

 

 

Bukkaknuten – Utsikt ned mot EngjavatnetVi har fått i oss litt varm drikke, og det er på tide å starte på turen tilbake. Det er mulig å fortsette videre ned mot Høga Håland og Riset for å gå en flott rundtur, men for oss blir det tur/retur i dag.

På tilbakeveien møter vi på noen jegere, etter en kort samtale om spor og hjortevilt fortsetter turen mot Bukkaknuten. Avstikkeren fra veien og opp hit er på knappe 150m, og utsikten er naturligvis noe mindre enn fra Bursfjellet. Men, kanskje litt bedre inn mot Bjørnalia? Uansett, absolutt verd å ta turen opp.

Takk for en fin tur!

God Tur.

 

Bildegalleri
Dato: 07.12.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer