Du er her

Dvergasteinen – Bjerkreim`s merkeligste stein

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Dvergasteinen – Bjerkreim – TurDvergasteinen er Bjerkreim kommune sin merkeligste stein, steinen er lokalisert ved Skorveknuten ca 143m.o.h. Hvis du kryper på alle fire kan du komme innunder, her er det flere små gryter å sjå i steinen. I tillegg er det ei lita seng med navn Senjæ som en mann kan få plass i dersom han legg knærne i taket. Dette er en enkel og grei familietur, også for de aller minste. Du bør sette av ca 1 - 1,5t dersom du tar med små barn, vi gikk turen på 45minutt tur/retur. Total lengde er på 2,5km tur/retur.
 

 


 

Kommune:                  Bjerkreim
Tid:                                 45-60min tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                         2,5km tur / retur
Merket:                          Ja (Rødmerket)
Terreng:                        Traktorvei / Sti (Joggesko / Tursko)
Vanskelighetsgrad:  Enkel
Høyde:                          Skorveknuten 143m.o.h

 

 

 

Parkering:

Dvergasteinen – Parkering – Versland – Bjerkreim

Parkering på anvist parkeringsplass ved Versland i Bjerkreim kommune. Sving av E39 mot Tengs, tar utgangspunkt i at du kommer fra nord og skal sørover. Følg vei 51 og sving av mot Versland med stopp like før innerste gård. Skilt er satt opp og viser veg ned til tilrettelagt parkeringsplass like ved gardstunet. Vis hensyn til andre turgåere og selvfølgelig grunneier. GPS posisjon N58 34.082 E6 02.692


 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 Informasjon:

Dvergasteinen – Bjerkreim – TurDvergasteinen er som nevnt tidligere Bjerkreim`s merkeligste stein, du finn den på Skorveknuten eller kanskje best kjent opp skoglia ved Hustoft. Turen starter igjennom gardstunet og videre inn nordover på traktorvei. Vi følger rødmerket traktor vei og kommer så til et kryss hvor det er satt opp tre skilt, et til Versland (hvor vi kom fra), et videre nordover til Kløgetvedt og siste skilt er til Fjermedal hvor vi skal inn. Sauene ligger og koser seg i varmen og forstår sikkert ikke poenget med å gå tur i dag. Vell, etter et par hundre meter ved siden av dyrket mark kommer vi til enda et nytt veiskille. Følg merket skilt opp mot Dvergasteinen. Det er nå bare minutter igjen til du er oppe hvor et skilt er merket i hver sin ende, et mot Dvergasteinen og et mot utsiktspunktet i motsatt ende. Begge deler anbefales!

 


 

Dvergasteinen – Bjerkreim`s merkeligste stein?Dvergasteinen er neste like stor som et lite hus og hvis du kryper på alle fire er det mulig å krype inn under hvor flere gryter kommer til syne. Det er ei lita hule som ligg nede ved "golvet" som ligner på ei lita barneseng, senga har fått navnet Senjæ. Senga er så stor at en mann kan legga seg inn dersom knærne peker opp i taket. Husk og skriv deg inn i gjesteboka som ligg i postkassen, i tillegg er denne turen med i arrangementet "På Topp i Dalane 2013" så husk og klipp hull i arket eller registrer koden på nettet.

 

 

 

 

Dvergasteinen – Skorveknuten – Bjerkreim – TurVi lister oss på stien knappe 100m og fortsetter inn mot utsiktspunktet på Skorveknuten (143m.o.h) som ligg ca 130m.o.h. Her har du flott utsikt ut over Apeland og Hustoft. Men, det flotteste er kanskje utsikten opp mot Ramnafjellet 377m.o.h som ligg i østlig retning. Denne fjelltoppen er også med i arrangementet På Topp i Dalane 2013, mange turgåere finner veien opp hit på godværs dager. Etter noen flotte minutter på toppen fortsetter turen ned på samme vei.

Dette er en flott og enkel familietur for de med små barn.
 


Bildegalleri
Dato: 16.06.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer