Du er her

Fladen - En annerledes topptur ved Jøssingfjorden

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fladen – En annerledes topptur ved Jøssingfjorden.Lyst til å oppleve god utsikt på kort tid? Da er Fladen ovenfor vakre Jøssingfjorden et godt alternativ. En følger trallbanen og vannledningen helt opp til demningen ved inntaksdammen, og videre går en i terreng på snaufjellet de siste minuttene. Det er turbok, varde og en fantastisk utsikt på toppen av dette fjellet.

Sett av 30min tur/retur på den totalt 1,2km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                   Sokndal
Tid:                              30min tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       1,2km tur/retur (Stigning 171m)
Høyde:                        Fladen 177m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. En går for det meste på trallbanen som består av treverk (liggende og tett stige) og det er rekkverk til å holde seg i oppover. Ved demningen går en på snaufjell de siste minuttene. Husk at treverket og bergene kan bli sleipe etter nedbørsrike dager. Det er god stigning fordelt på antall kilometer, men allikevel en kjekk og lettgått familietur. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Jøssingfjorden er omringet av høye fjellsider og vill natur. Turforslaget til Fladen er bare et av mange i dette området. Det er bratt opp til Fladen, og en går på en måte i et lite skar på hele turen, med unntak av siste etappe som går på snaufjell opp til utsiktspunktet. På toppen får en flott utsikt utover Jøssingfjorden og havet i sørvestlig retning. Turens korte lengde og liten stigning gjør at etappen egner seg godt for barnefamilier.

Anbefalt fottøy: Joggesko.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Med start fra parkeringsplassen ved Helleren innerst i Jøssingfjorden, må en krysse bilveien og følge skilting opp mot trallbanen og rørgaten. Det er enkelt å finne frem, og nærmest umulig å ta feil av hvor en skal gå på denne turen. Trallbanen følges opp til inntaksdammen (demningen) og videre herfra er det rødmerket de siste minuttene på snaufjell opp til varden.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

TurbokTrallbane   

 

 

 

 

Parkering
Parkering

Fladen – Parkering ved Helleren innerst i Jøssingfjorden – Sokndal kommune.

Parkering ved Helleren innerst i Jøssingfjorden – Sokndal kommune.

Fra Nærbø følg Rv44 (Fv44) langs kystlinjen forbi Varhaug, Vigrestad og ned til Eigersund. Fortsett igjennom sentrum og ut via Årstaddalen mot Sokndal kommune og sentrum. Følg Fv44 også igjennom Sokndal og videre ut mot Titania, men følg veien og sving ikke av mot Titania. Fortsett igjennom tunnel mot Jøssingfjorden, og ned de små hårnålsvingene like før parkeringsplassen ved det gamle kraftverket. Følg skilting til Helleren. GPS posisjon N58 19.748 E6 21.367.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Fladen – Vi følger trallbanen oppover mot toppen.Lyst til å være ute, gå litt og samtidig oppleve en god utsikt? Da er Fladen et godt alternativ. Eller hva med å kombinere denne toppturen med et besøk i de små husene under Helleren i Jøssingfjorden? Denne turen har felles startsted med husene under Helleren, men en må over bilveien og deretter følge trallbanen og rørgaten opp i skiltets retning. Det stiger bratt, og en får lite tid til oppvarming før det «gjelder» på denne turen, men ta tiden til hjelp og tilpass tempoet etter deg og dine fysiske begrensninger.

 

 

 

Flaten – Storslått utsikt utover i Jøssingfjorden.Fra demningen ved Inntaksdammen i nærheten av tørkeanlegget til Titania, fortsetter turen på fjellgrunn og det er her godt rødmerket – en er aldri i tvil om hvor en skal gå på denne turen.

Fra toppen, i sørvestlig retning er utsikten utover Jøssingfjorden et flott skue for øyet. Rett vest derimot kan en se ned på husene under Helleren, men bare om en tørr «liste seg utpå» kanten. Det er egen turkasse med bok på toppen, husk å skriv deg inn her før returen går ned i samme fotspor.

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått høsten 2016, dato 13.oktober.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Det er kasse med egen turbok på toppen.
  • Denne turen egner seg kanskje ikke like godt for hund, som for oss mennesker?

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Årosåsen 178m.o.h - Utsiktspunkt over Sogndalstrand Hellersheia 315m.o.h - Utsiktsposten mot Jøssingfjorden.Knudknuten 203m.o.h - En liten fjelltopp med mye utsikt Løtoft - Idyllisk rundtur via Elgjestraum Migaren - Via Ferrata ved Jøssingfjorden Jøssingfjord til Sogndalstrand

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 


 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer