Du er her

Fureknuten - Topp og rundtur i skogkledd terreng

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fureknuten - Topp og rundtur i skogkledd terrengFureknuten er en liten fjelltopp i Bjerkreim kommune, terrenget er skogkledd med variasjoner som blant annet lerke, gran og eiketrær. Deler av rundturen går i et landskapsvernområde, og formålet er å bevare den flotte eikeskogbestanden. En familievennlig topp og rundtur med start fra Bjerkreimshallen, ta gjerne en pause i gapahuken eller Grindahuset.

Sett av 1t på rundturen som er på 3,3km.
 


 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,3km rundtur
Merket:                        Ja (Rødmerket)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Godt fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Fureknuten 193m.o.h

 

Parkering:

Fureknuten – Parkering ved GrindahusetParkering ved Bjerkreimhallen på Vikeså.

Fra Nærbø, følg Buevegen 504 forbi glattkjøringsbanen ut mot E39. Sving til høyre mot Runaskaret og videre til Vikeså, ned Vikesåbakken passeres en Statoil stasjon på venstre side. Ta av ved Statoil på venstre side og fortsett opp mot Bjerkreimshallen, på veien passeres en Joker matbutikk og Vikeså skole. Like etter skolen kommer idrettsanlegget til syne på høyre side, fortsett mot skilt til Stadion. Bjerkreimshallen kommer til syne, gratis parkering ved Grindahuset. GPS posisjon N58 38.348 E6 06.174

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:

Fureknuten – Reflekskledd tre figur viser vei i skogsterrengetFureknuten er en familievennlig topp og rundtur i en og samme tur. Deler av turen går i et landskapsvern område, hele rundturen er rødmerket blant gode stier og grusveier. Hva med en flott avslutning med et lite bål i Grindahuset? Selvfølgelig innenfor lovbestemte tider.

Turen starter fra Bjerkreimshallen ved Grindahuset, et skilt merket Topptur står plassert litt opp i terrenget hvor det også er en åpen "sluse" inn i skogsterrenget. Jeg går ikke mange hundre meterne før en refleks utkledd tre mann viser vei opp i terrenget. Stilig!

 

 


Fureknuten – Utsikt ned mot Gjedrem og Holmen i sørlig retningEtter at granskogen er passert beveger jeg meg mot toppen på sti, Fureknuten er dagens hovedmål selv om jeg også gleder meg til å se gapahuken. På vei opp mot toppen blir den tidligere tette granskogbestanden byttet ut med flere og flere lerketrær.

På toppen er utsikten varierende, men det finnes åpninger som gir utrolig god utsikt til tross for toppens lave høyde til nærliggende terreng. Utsikt på bildet er i retning sør mot Gjedrem og Holmen med Svelavatnet like nedenfor. Husk og skriv deg inn i tur boka på toppen.

 

 


Fureknuten – Flott eikeskogbestandNed fra toppen er det et lite parti hvor det kan være greit å følge de aller minste, noe bratt terreng på vei ned i Fureknuten landskapsvernområde. Kanskje det opplevdes brattere enn det egentlig er grunnet snødekket terreng? Uansett, vær forsiktig.

Formålet med landskapsvernområdet er å bevare den flotte eikeskogbestanden, området er en av de største i fylket. Det er ikke bare jeg som trives i skogsterrenget, også tre rådyr kommer hoppende elegant da jeg uheldigvis skremte de opp på knappe 50m nedenfor stien.

 

 


Fureknuten – Gapahuken passer godt inn i skogsterrengetJeg fortsetter igjennom eikeskogen bort mot gapahuken, etter å ha passert grinda inn i granskogen er partiet noe fuktig og det vil være fornuftig å ha vanntett fottøy her. Om det er lov for allmenheten å fyre opp et lite bål innenfor lovlige tidsrammer vet jeg ikke, det finnes svært lite informasjon på eller ved gapahuken.

Jeg tar en kopp kaffe og et par brødskiver i gapahuken, det var restene etter først å ha vært en tur ved den nedlagte fjellgården Kleppali. Videre går turen opp mot Grindahuset på rødmerket sti.


God Tur.

 

 

Bildegalleri
Dato: 14.01.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer