Du er her

Hålandsskogen - Lettgått skogstur med fantastiske lekemuligheter

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Hålandsskogen – Lettgått skogstur med fantastiske lekemuligheterHålandsskogen er hele familiens favorittur. Ved et tidligere leirsted, er skogen åpen og det er mulig å både telte og leke i skogen. Ta gjerne med hengekøye og kos dere ute på skogstur! Om en velger å kun gå tur/retur er dette en kort og lettgått tur som passer for de aller minste, og da er det også mulig å gå med barnevogn*.

Sett av 1t på den totalt 2,4km lange rundturen.
 


 

Vanskelighetsgrad – Barnevennlig turforslag


MERK!

Klatrenett, lavvo og andre lekemuligheter er dessverre tatt bort fra Hålandsskogen. Dette tilhørte tidligere en barnehage. Fortvil ikke, en kan fortsatt ha det moro i denne skogen - og der det tidligere leirstedet var, er det plass til å sette opp telt / lavvo.
 

 

 

Fakta – Barnevennlig turforslag
Fakta - Barnevennlig turforslag

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Time
Tid:                              1t rundtur (Barn 10 år – Pauser kommer i tillegg)
Lengde:                       2,4km rundtur (Stigning 62m)
Høyde:                        Hålandsskogen (gapahuk) 150m.o.h og Hålandsvatnet 135m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad – Barnevennlig turforslag


Vanskelighetsgrad - Barnevennlig turforslag

Vanskelighetsgrad – EnkelRunden i Hålandsskogen kan deles i to. Det er mulig å gå turen tur/retur, eller en kan velge å utvide turen med å gå en lengre rundtur. Turen vil uansett være Enkel i vanskelighetsgrad. Om en velger å gå tur/retur er turen kort og lettgått, og det er nesten ingen stigning i det hele. Det er en blanding av gode skogsveier og brede grusveier. Denne turen egner seg godt for de aller minste, og det er også mulig å gå med barnevogn*. Velger du å gå rundturen (som er turen vi har tatt utgangspunkt i når vi har skrevet tid, lengde og stigning), blir turen noe lengre, og med litt mer stigning. Det er også mer stier på rundturen, så det er ikke mulig med barnevogn. Rundturen passer for de som har gått litt før, og som mestrer litt variasjon i terrenget.
Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen inn til leirplassen går på god skogsvei og gruset vei, et lite parti på skogsveien kan være noe sørpete. Videre ned til Hålandsvatnet fortsetter grusveien. Om en går hele rundturen går en på tilbakeveien bort i fra grusen og inn på en skogssti. Skogsstien er smal og stedvis svært sørpete. Det er viktig med gode og vanntette sko om en velger å følge stien. Det er ingen grind eller gjerdeklyvere på turen. Landskapet er variert, med en blanding av åpne skogs- og grusveier, og smalere stier gjennom skogen. Hålandskogen er et lunt alternativ på forblåste dager.

Anbefalt fottøy: Vanntette sko, f.eks lave fjellsko.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

En kan velge å gå turen på tre forskjellige måter, det er ikke merket eller skiltet, men tydelige veier og stier.

  1. Tur/retur leirplassen i Hålandsskogen – Fra parkeringen følger en skogsveien som går inn i skogen nesten rett overfor parkeringsplassen. Skogsveien følges til ende til en kommer ut til grusveien, ta til høyre og følg grusveien til du etter kort tid er fremme ved turmålet.
  2. Tur/retur leirplassen i Hålandsskogen m/vogn – Fra parkeringen følger du asfalten videre innover til du får grusveien på høyre side. Følg grusveien et lite stykke, og du får leirplassen på venstre side.
  3. Rundtur i Hålandsskogen – Gå til leirplassen som beskrevet over, om en skal videre ned til vannet følger en grusveien videre istedenfor å gå inn på leirplassen. På vei tilbake går returen på samme grusvei. Når en har passert leirplassen vil en etter kort tid få en tydelig sti som går til venstre inn i skogen. Denne stien er ikke merket, og en må bare følge den naturlige stien hele veien rundt. Når en kommer ut til veien kan en velge å følge asfalten opp til bilen igjen, eller en kan gå over på andre siden av veien og følge grusveien videre.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

VannBålplassFiske*Barnevogn*Bade
HuskeBalanseløypeLavvoKlatrenettSkog

 


* Fiske: Fiske etter avtale med grunneier
* Barnevogn: Om en skal gå med barnevogn bør en følge asfalten istedenfor å gå skogsveien, evt ha en god terrengvogn.

 

 

Parkering
Parkering

Hålandsskogen – Parkering langs veiParkering på grusplass ved Hålandskogen.

Fra Nærbø, følg Gudmestadvegen 181 mot Garborg og Risavegen 170. Fortsett videre til Undheim og idrettsanlegget, her er det skiltet mot Ålgård. Følg Sælandsvegen 205 forbi Eikeland og videre på Ålgårdsvegen 506. Hålandsvannet passeres på høyre side, og kort tid etter er det skiltet inn på Høgahålandsvegen til høyre. Følg Høgahålandsvegen ca. 450 meter, og parker på grusplass på venstre side. GPS posisjon N58 45.018 E5 49.852.

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Vanskelighetsgrad – Barnevennlig turforslag


MERK!

Klatrenett, lavvo og andre lekemuligheter er dessverre tatt bort fra Hålandsskogen. Dette tilhørte tidligere en barnehage. Fortvil ikke, en kan fortsatt ha det moro i denne skogen - og der det tidligere leirstedet var, er det plass til å sette opp telt / lavvo.

 

 

Turbeskrivelse


Turbeskrivelse

Hålandsskogen – Flott lavvo på Fiskebekk sin leirplass

Hålandsskogen har jeg kjørt forbi tusen ganger, men jeg har ikke hatt anelse om hva som befinner seg "inni der". Et perfekt turmål for barnefamilier.

Vi hadde blitt tipset om leirplassen i Hålandsskogen med bl.a. lavvo og klatrenett. Denne plassen måtte bare utforskes.

 

 

 


 

 

 

Hålandskogen – Vi krysser en bro på vei til leirplassenVi parkerte på grusplassen, og gikk inn på skogsveien som ligger nesten rett overfor parkeringen. Vi har ikke gått langt før det dukker opp flere fuglekasser i trærne. Det ene er så stort at det må nesten tilhøre en ugle? Veien er ikke til å ta feil av, og selv om det går mange små stier inn i skogen, følger vi den tydelige skogsveien. Ungene leker og koser seg, vi passerer en liten bro, og før vi vet ordet av det er vi plutselig ved en grusvei. Her svinger vi av til høyre, og etter kort tid er turmålet nådd.

 


 

 

Hålandsskogen – Informasjonsskilt ved leirplassenFiskebekk barnehage har satt opp et skilt som opplyser om at leirplassen kan benyttes av alle, men at vi må vise hensyn og ta vare på både naturen og leirplassen. Og FOR en plass!

Her står en helårs lavvo, med benker og bålplass. Det er laget balanseløype med edderkoppnett, balansetau o.l. Et stort klatrenett er spent opp mellom trærne, og flere husker er det også laget. Ja, her kan ungene uten tvil aktiviseres i timesvis!

 

 

 

Hålandsskogen – Klatrenettet er populært for ungene!Ungene leker og storkoser seg, mens Kjell Arild og jeg fyrer opp primusene. Vi varmer grøt og koker kaffe, og prøver oss på pannebrød som skal bli et matforslag på turmat-siden.

Med mette mager fortsetter leken for de små, mens de voksne rydder campen. Så må vi "tikke" ungene litt i klatrenettet, før vi forlater leirplassen.

 


 

 

 

 

Hålansskogen – Flott brygge ved HålandsvannetVi følger grusveien videre ned til Hålandsvannet, hvor det ligger en hytte, og en flott brygge nede ved vannet. Her er det virkelig idyllisk, spesielt når stedet bader i sol. Fiskelykken prøves med nøtter som agn, men fisken biter dessverre ikke på.

Vi følger grusveien tilbake, og forbi leirplassen. Etter ytterligere 30-35 m svinger vi av og inn på en tydelig skogsti. Skogstien er tydelig og følges uten problem tilbake til parkeringen.

 

 

 

 

Hålandsskogen – Vi følger skogsstien tilbakeVi valgte å gå ned til Hålandsvannet, i tillegg til å gå en rundtur gjennom skogen for å forlenge turen noe. Det er selvfølgelig et alternativ å kun gå tur/retur leirplassen via skogsveien, eller enda enklere, langs asfalten. Her har en med andre ord en tur som kan varieres ut i fra den enkeltes behov.

Turen til Hålandskogen er en kjempekjekk tur for barnefamilier, her kommer vi garantert igjen!

 


 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått høsten 2016, dato 27. november.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.
 

Tillegg,

  •  Husk at en må ha med egen ved om en vil fyre opp i lavvoen.

 

Vanskelighetsgrad – Barnevennlig turforslag


MERK!

Klatrenett, lavvo og andre lekemuligheter er dessverre tatt bort fra Hålandsskogen. Dette tilhørte tidligere en barnehage. Fortvil ikke, en kan fortsatt ha det moro i denne skogen - og der det tidligere leirstedet var, er det plass til å sette opp telt / lavvo.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Bilder
Bilder

Bilde 1, På vei inn i Hålandsskogen.
Hålandsskogen – På vei inn i skogen og turen starter lett på skogsvei.

 

 

Bilde 2, Bor det ei ugle her mon tro?
Hålandsskogen – Bor det ei ugle her mon tro?

 

 

Bilde 3, Det er gode klatre og lekemuligheter i Hålandsskogen.
Hålandsskogen – Det er gode klatre og lekemuligheter i Hålandsskogen.

 

 

Bilde 4, Vi koser oss og koker grøt ute på tur i dag.
Hålandsskogen – Vi koser oss og koker grøt ute på tur i dag.

 

 

Bilde 5, Eivind balanserer over to tømmerstokker.
Hålandsskogen – Eivind balanserer over to tømmerstokker.

 

 

Turforslag i nærheten
Barnevennlige turforslag i nærheten

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Tur for hele familien

Ulvatjørn - Et idyllisk sted for både store og små

 

 

 

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Veldig flott side og bilder fra Hålandsskogen. Dessverre er alle tau og lavo etter barnehagen fjernet så høydepunktet for turen ble litt amputert. Men veldig fin skog å gå tur i.

Kommentar: 
Hei Irene, Takk for tilbakemelding. Dette skal vi få ordnet opp i, men mulig alt er flyttet nå nylig? Vi har ikke hørt noe om dette før nå. Jeg har hørt at Fiskebekk barnehage har laget til noe nytt i Neseskogen, men ikke at alt var flyttet. Uansett, Hålandskogen er jo en flott skog å gå tur i! :) Hilsen Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer