Du er her

Håtagen - Kjekk tur fra Hå Gamle Prestegård

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Håtangen – Kjekk tur fra Hå Gamle PrestegårdHåtangen ligger i flotte kystomgivelser ved Håelva, naturlig nok i Hå kommune. Ytterst på odden står ei fyrlykt som er selve «varemerket» til Håtangen, og som sammen med naustene gir stedet et maritimt uttrykk. Turen fra Hå Gamle Prestegård er kort og lettgått, og er en tur som kan gås av både gammel og ung.

Sett av 1,5t tur/retur på den totalt 2,8km lange turen.

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                  
Tid:                              1,5t tur/retur (Barn 10 år – Pauser kommer i tillegg)
Lengde:                       2,8km tur/retur (Stigning 12m)
Høyde:                        Håtangen 1 moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Barnefjellstøvelen – EnkelTur/retur fra Hå Gamle Prestegård til Håtangen er Enkel i vanskelighetsgrad. Turen er kort og lettgått, og går på grusetvei/traktorvei med så godt som ingen stigning. Vær obs på at det er hengebro over elva, ikke alle barn er like glade i å gå over broer som beveger seg.
Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Hele turen følger gruset vei/traktorvei som stort sett holder høy standard. Egner seg godt for turgåere med barnevogn. Det er ingen gjerdeklyvere på turen, men en grind som en må gjennom. Grinda er merket med «okse på beite», men denne oksen har vi ikke sett noe til de gangene vi har vært her, men all ferdsel skjer på eget ansvar. Turen går i åpent terreng langs beiter og dyrket mark, til nydelig kystterreng ved havet.

Anbefalt fottøy: Joggesko.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen er ikke merket, men følger tydelig gruset vei hele traséen. Fra Hå Gamle Prestegård, følg grusveien som går på baksiden av bygningene (nord-øst). Gå over hengebroa og videre ut til traktorveien (det er fiskesti langs elva, denne skal ikke følges). Hold venstre i alle kryss og følg traktorveien til Håtangen.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Hav/ElvHengebroBarnevognSykkelBenker/Bord
Fyrlykt*Museum/Galleri*Toalett*Cafe*Bade

* Fyrlykt: På Håtangen
* Museum/Galleri: Hå Gamle Prestegård
* Toalett: I forbindelse med Hå Gamle Prestegård
* Cafe: I forbindelse med Hå Gamle Prestegård

 

 

Parkering
Parkering

Håtangen – ParkeringParkering på opparbeidet parkeringsplass ved Hå Gamle Prestegård.

Fra Bryne, følg Rv44 til Vigre i Hå. Sving til høyre og inn på Vigre, kjør i 1,3 km og hold til høyre på Håvegen. Følg Håveien i 2,2km til du er fremme ved Hå Gamle Prestegård. GPS posisjon N58 39.991 E5 33.045

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Håtangen – Hengebroa over HåelvaDet var en kald men nydelig søndag i februar, og vi skulle ut på det som for mange er en typisk «søndagstur». Turen starter ved Hå Gamle Prestegård, som er et populært startsted for mange turer langs Jærkysten. For å komme til Håtangen går vi på baksiden av Hå Gamle Prestegård, og følger traktorveien til vi kommer til hengebroa. Å gå over hengebro kan være skummelt for de minste, men med ei hånd å holde i kommer Marikken seg over lett som bare det! Sola skinner fra skyfri himmel, det er deilig å være på tur.

 

 

 

Håtangen – Fyrlykta på HåtangenTuren fortsetter langs traktorveien, og vi er på ingen måte alene om å være på tur i dag. Vi stopper opp for å hilse på en selskapssyk katt som mest sannsynlig bor i nærheten, før vi kommer videre til turens eneste grind. Her advares det om okse på beite, og at all ferdsel er på eget ansvar. I dag er grinda åpen, og det er verken okse aller andre dyr på beite. Vi går videre i retning fyrlykta og naustene, og snart er vi fremme ved dagens turmål. Her er det mange som har satt seg godt til rette, enten de har medbrakt niste, koker mat på primus, eller bare slapper av i solveggen. Fyrlykta blir flittig brukt til lek av barn i alle aldre.

 

 

 

Håtangen – Marikken koser seg på strandaMarikken har med bøtte og spade, og synes sand høres mer fristende ut en stein. Vi velger å gå et lite stykke tilbake og setter oss til på sandstranden. Marikken og jeg leker i sanden, mens Kjell Arild fyrer opp primusen og lager klar dagens lunsj. Til dessert unner vi oss litt kjeks og sjokolade, men Marikken er så travel i leken at hun har nesten ikke tid til dessert! Vi leker en liten stund til før det er på tide å pakke og å gå hjem igjen. Vi følger samme rute tilbake, fyller bøtta til Marikken med is gjentatte ganger på veien, og hilser på katten samme sted som sist. En kortreist og lettgått søndagstur i vakre omgivelser. Avslutt gjerne med en nystekt lappe på Hå Gamle Prestegård.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått vinteren 2018, dato 4.februar.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • En må gjennom en grind på turen som er merket «Okse på beite, ferdsel på eget ansvar*. De gangene vi har gått her har det ikke vært okse på beite.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Bilder
Bilde

Bilde 1, Far og datter koser seg på tur
Håtangen – Far og datter koser seg på tur
 

Bilde 2, En vakker dag ved Jærkysten
Håtangen – En vakker dag ved Jærkysten
 

Bilde 3, Uten mat og drikke, duger helten ikke!
Håtangen – Uten mat og drikke, duger helten ikke!

 

Bilde 4, Ikke en sky å se på mils avstand
Håtangen – Ikke en sky å se på mils avstand

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Jærkysten - Hå Gamle Prestegård til Skeie Jærkysten - Hå gamle prestegård til Varhaug gamle kirkegårdVigreskogen - Rundtur i lune omgivelserHåelva - Fra Kaffiholen til Håtangen i Packraft

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer