Du er her

Hetlandskogen – Familietur til Krågevatn og Ognavatn

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Krågevatn – Hetlandsskogen – FamilieturI Hetlandskogen er turområde tilrettelagt og turstiene går på kryss og tvers blant skog og utmark. Bjerkreim kommune har i samarbeid med Statskog tilrettelagt ca 10,000 mål med ulike fritidsinteresser som blant annet padling, fottur, plukke bær/sopp i tillegg til å fiske ørret og laks. Ved Eikesvatnet kan en bade på tilrettelagt badeplass, og ved Krågevatn er det gapahuk.

Sett av 2,5t på den totalt 8,3km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                Bjerkreim
Tid:                              2,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       8,3km tur / retur
Merket:                        Ja (Oransje / Rød)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad: Middels
Høyde:                       Ognavatn 104m.o.h og Krågevatn 101m.o.h

 

 

 

Parkering:

Hetlandskogen – Parkering – Bjerkreim

Vi parkerte på øverste parkeringsplass like i nærheten av Hetlandsvatnet. Ved Eikesvatnet er det også tilrettelagt parkeringsplass og toalett. For å komme til utgangspunkt for denne turen følg E39 mot Bjerkreim og sving av inn mot Apeland og Tengs like før tilrettelagt handicap fiskeplass i nærheten av E39. Følg veien videre ned mot Tengesdal hvor det er godt skiltet langs veien opp mot Hetlandskogen. Kjør forbi første parkeringsplass og følg veien videre opp mot Hetlandsvatnet. GPS posisjon N58 32.340 E5 59.309.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Søre Furevatnet – Hetlandskogen – Bjerkreim

Hetlandskogen er et godt alternativ for et aktivt friluftsliv. I tillegg er det tilrettelagt for å padle i kano og bade. Stiene i det 10,000 mål store området eid av Statskog og tilrettelagt i samarbeid med Bjerkreim kommune er mange. Turstiene er mange og ulike fargekoder viser vei igjennom det populære området. I tillegg til å gå fottur er det mulig å fiske ørret og laks, plukke bær og sopp. Like i nærheten av Krågevatn og Ognavatn har Statskog satt opp en gapahuk i 2007 som kan benyttes til overnatting eller bare en liten rast.

Vår tur startet fra øvre parkeringsplass ved Hetlandsvatnet og et skilt med flere alternativer står plassert like i nærheten. Alternativet "Krågevatn" var dagens mål hvor det er plassert ut tur bok og kode for registrering av tur på Telltur.no. Turen er med i arrangementet På Topp i Dalane 2013 arrangert av Dalane Friluftsråd. Vi starter på traktorvei mot Forevatn (Søra Furevatnet) med fargekode oransje. Området vi starter i er dekket av grantre og lerk som er plantet i østlig ende mens, i vest er det naturlig furu og lauvskog blant myrer, tjern, vatn og bare bergknauser som preger landskapet. Ved Søre Furevatnet fortsetter vi inn på sti til høgre og følger merking videre mot Krågevatn og Ognavatn. Stien går igjennom en del myrlendte parti og vanntette sko er absolutt nødvendig.

 


 

Krågevatn – Bever – Hetlandskogen – BjerkreimVi passerer flere stikryss og valgene er mange. Ved Raubartjørna er Krågevatn merket i vestlig retning og Ognavatn i nordlig retning, det spiller ingen rolle hvilken vei du tar dersom du uansett skal gå rundturen. Ved dette stiskille kommer du tilbake enten du tar det ene eller det andre vatnet først. Det er selvfølgelig flere valg langs stien som fører til andre plasser. Vi velger Krågevatn først og fortsetter videre i terrenget ned mot gapahuken hvor beverne ser ut til å ha integrert seg godt i terrenget. Svære trær er gnagd av og ligger nede, enkelte er ferske med blodrester på. Ved gapahuken setter vi oss godt til og spiser litt niste til en rolig stemning blant syngende småfugl og en kopp kaffe. Stemningen er på topp og en pause blir satt stor pris på.

Vi fortsetter opp langs elva og Hilde hører plutselig en lyd 10m fra oss, hun snur seg og kikker rett på et rådyr som brått får panikk og hopper ut i elva. Jeg hørte kun plasket i elva og tok opp kameraet i håp om å få et bilde av "svømmende bambi" uten hell. Ved Ognavatn er det satt opp skilt like i nærheten av ei hytte som ligger rett under strømlinjene som går i retning nord mot blant annet fjelltoppen Ulvarudlå i Time kommune. Stien går nå tilbake til Raubartjørna og tilbake på samme sti / vei til parkeringsplassen ved Hetlandsvatnet.

 

 

Kråkevatn – På vei tilbake fra en fin tur i HetlandskogenFlott terreng med mange muligheter. Dette er en "lang" familietur hvor det er en fordel at barna er litt turvante. Enkelte steder er terrenget myrlendt og vanntette sko er nødvendig, i tillegg er deler av stien dekket av høgt gras hvor det kan være smart med vanntett bukse etter fuktige perioder.

God Tur!

 

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 14.07.2013

Feil ved visning? Klikk her

For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer