Du er her

Høg-Jæren Energipark - Lettgått rundtur i et oversiktlig terreng

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Høg-Jæren Energipark – Lettgått rundtur i et oversiktlig terrengHøg-Jæren Energipark består av 32stk vindturbiner. Disse er forbundet med gode grusveier og det benytter mange seg av, enten en vil gå tur, mosjonere eller løpe seg en god runde. Arbeidet med energiparken startet 07.April.2010. Rundturen starter og avslutter på grusvei. Det er noen steder husdyr (storfe) på beite.

Sett av 1t på den totalt 5,5km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Hå
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,5km rundtur (Stigning 166m)
Merket:                        Nei (Grusvei)
Terreng:                      Grusvei (Godt fottøy, f.eks joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Parkeringsplass 226m.o.h (Høyeste punkt)

 

 

 

Parkering:

Høg-Jæren Energipark – Parkering like utenfor ved bom.Parkering ved Høg-Jæren Energipark i Hå kommune.

Fra Nærbø passeres Åna Kretsfengsel på Opstadvegen mot Varhaug. Sving av til venstre opp mot Bjorheimsvegen, for øvrig første avkjørsel etter innkjøringen til fengselet. Fortsett opp mot Buevegen, ta til venstre i krysset og følg veien opp mot Skjeret. Ca 1,4km før Skjeret er det skiltet inn til venstre mot vindmølleparken. Gratis parkering. GPS posisjon N58 38.416 E5 46.214.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Høg-Jæren Energipark – Det er gode grusveier største del av turen.Høg-Jæren Energipark er lokalisert i Hå og Time kommune på Høg-Jæren. Området består av 32 stk vindmøller som hver leverer 2,3 MW. Samlet total effekt blir dette ca 73,6 MW, noe som tilsvarer 232 GWh. Energiparken ble påbegynt 7. April.2010 og de siste vindmøllene var ferdig installert i 2012. I dag kan energiparken forsyne over 12,000 husstander med fornybar energi.  Hver vindmølle har en nav høyde på 80m og en blad lengde på 45m pr.blad.


 

 

 

 

Høg-Jæren Energipark – Legg merke til vindturbinens enorme stamme og innfestning.Turen blant de mange vindmøllene i Høg-Jæren Energipark er hverken krevende eller vanskelig, snarere tvert om. Kilometervis med gode grusveier er opparbeidet i området, de fleste av dem til disposisjon for turgåing. Fra parkeringsplassen starter turen ved å følge grusvei opp til hovedbygget, som er like etter bommen ved parkeringsplassen. Herfra videre til venstre mot Kvigeforen hvor første vindmølle er plassert. Legg merke til den enorme «stammen» og boltene vindturbinen er festet med.

 

 

 

 

Høg-Jæren Energipark – Det klassiske brune og flate Høg-Jæren landskapet.Grusveien deler seg på nytt kun noen få hundre meter etter første vindmølle. Her starter turens «rundtur» og en kan velge hvilken vei en vil gå. Vårt turforslag går mot vest (venstre) først. Det klassiske flate og brune Høg-Jæren terrenget viser seg godt herfra. Utsikten ned mot vakre Jærkysten er også upåklagelig. Videre følger Hilde, Marikken og jeg grusveiene rundt skogen, det vi si nordover. Noen steder er det «liggegrind» mens andre steder er det tilrettelagt med klyvere/stigtrinn over gjerder.

 

 

 

 

Høg-Jæren Energipark – Hovedbygget like ved inngangen til energiparken.Vi har forflyttet oss et godt stykke unna skogen og er på vei i østlig retning mot kommunegrensa. En kan godt si vi er på «vei tilbake» når vi går her. For selv om dette er en rundtur, så nærmer vi oss skogen og hovedbygget fortere enn først forespeilet. Turen i vindmølleparken går mot slutten, men om en vil ha en lengre tur er det flere alternativer i området. En kan generelt si hva en vil om vindmøller i landskapet, men har dem først kommet får en gjøre det beste utav det.
God tur!

 

 

Info!

  • Det er noen steder husdyr (storfe) på beite. Hold hunden i bånd og vis hensyn. Generelt kan noen storfe (særlig ungdyr?) være noe innpåslitne og forvitne. Er det okse på beite bør dette normalt merkes, hvert fall i et turområde. Om det er merket for okse, eller om det faktisk er okse på beite her vet jeg ingenting om. Det er mulig å gå flere steder i skrivende stund uten å gå blant husdyr, dersom en ønsker det.
  • Det er ikke alle steder tilrettelagt med hverken liggegrind eller åpne/lukke grinder. Det er derfor ikke egnet å gå alle steder med barnevogn. I tillegg varierer standarden på grusveiene.

 

 

Bildegalleri
Dato: 02.08.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Vi hadde gleden av å se deler av vindmøllene som skal settes opp i Tonsta. Vi skrittet opp ei vinge og fant den å bære ca 80 meter. Må liter vi på hvor lange vingene i Undheim vindmøllepark er?

Kommentar: 
Hei Anita, Jeg må være ærlig å innrømme at vindmøller i Norsk flott natur hører ingen steds hjemme - etter min mening. Derfor har jeg dessverre ikke vært ute for å måle, eller beundre disse i detalj. Denne fotturen og turforslaget ble laget for mange år siden, før det ble gitt konsesjon og opprettet enorme vindparker ellers i fylket... Beklager. Men, Vindparken på Høg-Jæren kan kanskje gi deg svaret du lurer på! Lykke til :)

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer