Du er her

Holmavatnet - Lavterskel telttur på Høg-Jæren

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Holmavatnet – Lavterskel telttur på Høg-Jæren

Holmavatnet er å finne i Hå kommune, og er et sted med mange muligheter. Her kan man blant annet gå den populære turen til Synesvarden og Steinkjerringa, prøve fiskelykken, padle kano eller ta en natt i naturen. Holmavatnet er lett tilgjengelig, samtidig som det ligger godt skjermet fra hovedveien.

Sett av 15-20 min en vei på den den totalt 750m lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                  
Tid:                              15-20 min
Lengde:                       750m (Stigning 8m)
Høyde:                        Holmavatnet 244m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen langs Holmavatnet klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Det går fiskesti langs vannet som for det meste er tydelig og grei å følge. En må passere enkelte partier med steiner og en liten bekk på veien. Det er stedvis sørpete langs stien, dette vil variere fra årstid til årstid. En lettgått tur for hele familien. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen langs Holmavatnet går i flatt, oversiktlig og lettgått terreng, preget av gresstufter og lyng. Turens korte lengde og liten stigning gjør at etappen egner seg godt for barnefamilier. Det er en gjerdeklyver på turen.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen fra parkeringsplassen ved Holmavatnet og bort til der vi teltet er ikke merket. Turmålet er synlig fra begynnelse til slutt, og det går fiskesti langs vannet. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

VannTeltmuligheterFiske*Kano/KajakkBade

* Fiske: Fritt fiske for barn under 16 år - voksne må løse fiskekort.

 

 

Parkering
Parkering

Holmavatnet – ParkeringParkering på tilrettelagt parkeringsplass v/Holmavatnet

Fra Rv44 sving inn på Varhaugveien/Fv504. Etter 6,2 km - sving til høyre mot Elgane og Holmavatnet. Videre følges veien i ca. 1 km før det på ny er skiltet mot Holmavatnet, følg her skiltet til venstre. Veien følges til endes, og du er fremme ved Holmavatnet Ungdoms- og Misjonssenter.  GPS posisjon N58 37.519 E5 46.539

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under)
Annonse: Holmavatn Ungdoms og Misjonssenter – Leie av Kano? Kombiner fotturen med kanotur!

 

 

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Holmavatnet – En kort og lettgått tur i oversiktlig terreng.Det var tid for månedens «obligatoriske» utenatt – det er fredag ettermiddag, og vi har begge vært på jobb. Det nærmer seg kveld, så en lavterskel telttur er i dag helt perfekt! På en så kort tur trenger man ikke så mye i sekken, samtidig som vekta betyr lite, og man kan gjerne unne seg å ha med litt ekstra kos og comfort. Klokken nærmer seg 19.00, og det begynner allerede å skumre litt ute. Vi rusler av gårde langs Holmavatnet, det er vindstilt, trærne speiler seg i vannet, og alt ligger til rette for en flott kveld rundt bålet.

 

 

 

Holmavatnet – Det er nydelig når mørket siger på.Vi følger fiskestien til vi kommer til en steinlagt sti som tar oss ut på «ustikkeren» hvor vi ønsker å campe. Her er det masse myk og deilig lyng som sammen med oppblåsbare underlag gjør teltet til et førsteklasses hotellrom for natta. Det er derimot ikke det beste underlaget å feste teltpluggene i, så et selvstående telt er absolutt å foretrekke (evt. lange vinter-teltplugger). Vi koser oss med lapskaus foran bålet, prøver fiskelykken og nyter kvelden. Så er det kveld, og natt-i-naturen for august er vel gjennomført.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 25.-26. august.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,
På utstikkeren hvor vi valgte å campe er underlaget svært mykt med mye lyng. Vi anbefaler et selvstående telt, evt. snøplugger som er mye lengre en vanlige teltplugger.

 

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Høg-Jæren Energipark - Lettgått rundtur i et oversiktlig terreng Steinkjerringa - Lettgått familietur fra AniksdalSteinkjerringa - Populær familietur fra Holmavatnet Steinkjerringa - Fra Vandavatnet til HolmavatnetSteinkjerringa - Tur fra VandavatnetSynesvarden og Steinkjerringa - Rundtur fra Holmavatnet

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer