Du er her

Jærkysten - Fra Friluftshuset på Orre til Hellestø

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Jærkysten – Fra Friluftshuset på Orre til HellestøJærkysten byr på unike turmuligheter og kvaliteter, etappen fra Friluftshuset på Orre til Hellestø er ingen unntak. På solfylte dager strømmer badelystne til de mange og langstrakte strendene. Fiskerne står i kø langs utløpet av Figgjoelva som krysses på ei flott hengebro. Feistein fyr passeres før vi tråkker oss inn i Sola kommune og Hellestøstranda.

Sett av 3,5t en vei på den totalt 15,8km lange turen.
 


 

 

Kommune:                 Klepp / Sola
Tid:                              3,5t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       15,8km en vei
Merket:                        Nei
Terreng:                      Sti / Strand (Fottøy etter været)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Høyeste punkt 18m.o.h


 

 

Parkering:

Jærkysten – Parkering ved Friluftshuset på OrreFriluftshuset på Orre

Fra Nærbø, følg Rv44 mot Bryne. Ta av til venstre og inn på Nordsjøvegen 507, andre avkjørsel etter bru ved Njærheim. Fortsett forbi Nærland, Skeie, Vik og videre til Orreåna passeres. Et lite skogkledd parti passeres før godt synlige skilt viser vei. Gratis parkering.
GPS posisjon N58 44.494 E5 31.365.

 

 

 

Jærkysten – Parkering på HellestøstrandaHellestøstranda (Skarasanden)

Fra Nærbø, følg Rv44 til Bryne og videre til Klepp. Fortsett mot Solavegen 510 mot Verdalen og videre til Bore. Kirken og Shell stasjonen er passert på Bore/Voll og veien videre går mot Tjelta. Ta av til venstre v/ Rimi matbutikk og fortsett på Vigdelsvegen 379. Følg veien til skilting «P Hellestø-Stranden» kommer til syne. Gratis parkering.
GPS posisjon N58 50.589 E5 34.045.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Jærkysten – Leidulf og Kari ved OrrestrandaDet er en varm og flott sommerdag og kalenderen viser en tidlig august måned. Med en bil i hver ende falt startstedet på Orre naturlig, vindretningen er nemlig sørøstlig. Aktiviteten ved Friluftshuset på Orre er høy og det er knapt om parkeringsplassene. Vi er i fåtall om å gå tur, Orrestranda er nemlig rene surfeeldoradoet og hundrevis finner veien ut hit på "surfeperfekte" dager. Kari, Leidulf og jeg setter kurs mot Hellestø.

 


 

 

 

 

Jærkysten – Store åkrer med korn står klar til høsting.Orre og Revesanden er passert, hvor det føles best å gå i dette området må gjerne utforskes av hver enkelt. Den tettpakkede sanden like ved havet vil gjerne oppleves som lettest, hvert fall helt til ei større bølger skyller innover land og over skoene. Vi lister oss rolig forbi Kobbasteinane, strekningen byr på et yrende fugleliv og dette stedet er et av dem. Flere av etappene går på gresskledde flater helt nede ved kystlinja, her beiter kyr og sauer i et fredfylt og vakkert terreng.


 

 

 


Jærkysten – Utløpet av Figgjoelva passeres på ei stor hengebro.Havna på Reve passeres og vi er godt i gang med dagens etappe. Stien slynger seg blant flere små og store viker, terrenget er gresskledd kun avbrutt med et lite parti av rullesteiner som skille med det åpne hav. Over sanddynene kommer endelig Borestranda til syne, også denne stranda er godt kjent både for turgåere, surfere og badelystne gjester. Vi har unnagjort ca 2/3 av turen, og det begynner å bli tid for litt niste. Utløpet av Figgjoelva passeres på ei svær hengebro og nista blir spist i fiskebua like ovenfor elva.

 

 

 

 

Jærkysten – Flotte naust ved Sele havn.Vi er mette og klar for siste etappe, Buasanden og Selestranda passeres med god avstand til de mange hyttene og store fritidsboligene i nærheten. Aktiviteten er stor og flere turgåere er å se i nærheten av Selehavna. De flotte nausta i havna passeres og vi begynner å nærme oss Feistein fyr, men dit kommer vi ikke med snaue 2km åpent hav foran oss. Vell, det får bli et besøk med kajakk neste sommer?

 

 


 

 

 

Jærkysten – Hellestø-stranda  kommer til syneDen lange etappen langs kysten går mot slutten, kommunegrensa mellom Klepp og Sola er like fremfor oss markert med et stort skilt av tre. På Hellestøstranden er vi heller ikke alene, også her er et hundretalls badende og sollystne gjester samlet. En utrolig flott tur en varm sommerdag ble avsluttet med en stor is på Rimi v/ Tjelta.

Takk for turen Leidulf og Kari.

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 02.08.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer