Du er her

Jærkysten - Kvassheim fyr til Stavnheimsvika

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Jærkysten – Kvassheim fyr – TurJærkysten byr på utallige turmuligheter, denne gang fra Kvassheim fyr til Stavnheimsvika. I tillegg til beitende husdyr, byr strekningen på et yrende fugleliv ved Øyrvika og Stavnheimsvika. Flere velstelte naust står langs kystlinjen, de skaper en flott stemning over det hele!

Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 9,8km lange turen.

 

 

 

 

Kommune:                 Hå
Tid:                              2,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9,8km tur / retur
Merket:                        Nei (Gjerdeklyvere flere steder)
Terreng:                      Ingen sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko eller støvler)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Høyeste punkt 21m.o.h

 

 

 

Parkering:

Kvassheim fyr – Parkering – TurParkering ved Kvassheim fyr og havneområde like i nærheten. Stor opparbeidet parkeringsplass er tilgjengelig. Fra Nærbø følger du Rv 44 i sørlig retning mot Varhaug og Vigrestad, det er godt skiltet til fyrstasjonen langs veien mellom Hårr og Kvalbein. GPS posisjon N58 32.680 E5 40.863

 

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Jærkysten – Øyrtangen – Tur

Fyrstasjonen ved hamna ble satt i drift i år 1912 og disponeres i dag av Jæren Friluftsråd. Helt frem til 1990 hadde fyrstasjonen fyrvoktere, i ettertid er fyret blitt automatisert. Hamna ble bygget i 1930-åra som nødhavn for småbåter i tillegg til å være en base for mindre fiskebåter. Turområdet langs kystlinjen er en del av Jærstrendene landskapsvernområde, vis hensyn!

Vell, litt historie før vi fortsetter skjemmer ingenting. Med start fra Kvassheimhamna må bilveien følges i ca 350m tilbake for å komme seg over Kvassheimsåna. 

 

Jærkysten – Horråna – TurVidere forbi Øyrvika og Øyrtangen er stemningen fantastisk, bildet ovenfor vitner om idyll og fredfylte parti med et yrende fugleliv. Deler av denne etappen går på runde steiner, og det er dessverre vanskelig å unngå. Husk godt fottøy! Strekningen fra Øyrtangen mot Hårr er stedvis fuktig og myrlendt, det vil være et bra alternativ og krysse opp mot vei Rv44 og rasteplassen som er å finne i den slage svingen ved Hårr. I tillegg kan det etter regnfulle perioder være noe utfordrende å krysse Horråna, da kan det være greit å gå forsiktig i kanten av Rv44 (gjerdeklyver er satt ut). Bildet ved utløpet av Horråna forklarer stemningen bedre enn jeg klarer og gjenskape i tekst.

 

Jærkysten – Fottur – StavnheimsvikaRundt en liten forhøyning i terrenget kommer Stavnheimsvika til syne, her kommer jeg inn på en gammel tare vei? En stilig gjerdeklyver i original utgave er nettopp blitt passert, pass på klærne når du stiger over.
Jeg fortsetter mot målet til dagens etappe som er Stavnheimsvika. Gjerdeklyver og stedvis sti går oppe i "lia". Like i nærheten av Stavnheimsvika er en massiv og noe uvanlig steingard satt opp, i enden er det nemlig Hitler tenner. Naustet ved Stavnheimsvika ser godt velholdt ut og i fin stand.


 

Jærkysten – Stavnheimsvika – TurområdeJeg velger å sette meg godt til rette på en stein ved naustet, det er enkelt å slappe av til en Kvik lunsj i slike omgivelser. Jeg tar av meg sekken og finner frem kikkerten, det er nemlig et fantastisk yrende fugleliv i Stavnheimsvika som må kikkes nærmere på.

Etter en velfortjent hvil i idylliske omgivelser går turen tilbake i samme fotspor.

God Tur!

 

 

Bildegalleri
Dato: 31.08.2013

Feil ved visning? Klikk her

For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer