Du er her

Jærkysten - Rundtur ved Ognasanden

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Jærkysten – Ognasanden – TurOgnasanden er i likhet med de mange andre strendene langs Jærkysten, et idyllisk sted. Området blir flittig brukt av badelystne gjester på godværsdager, i tillegg til å være et populært turmål. Turen starter fra Svingen Grill og sørover mot Sirevåg i skogkledd terreng ved lysløypa. Videre ned mot sanddynene og til Ognasanden.

Sett av 1t på den totalt 3km lange rundturen.
 

 

 


Kommune:                 Hå
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3km rundtur
Merket:                        Nei
Terreng:                      Sti / Strand (Joggesko / Hikingsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Høyeste punkt 16m.o.h

 

 

 

Parkering:

Ognasanden – Jærkysten – ParkeringParkering ved Svingen Grill like etter broa med Ognaelva, Hå kommune. Fra Nærbø følger du Rv44 sørover mot Varhaug, Vigrestad, Brusand og videre forbi Esso stasjonen på Ogna. Like etter broa til den populære Ognaelva kommer Svingen Grill til syne, vis hensyn ved parkering. GPS posisjon N58 30.780 E5 48.333

 

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Ognasanden – Tur – Hå kommuneBilen er parkert og jeg er klar for tur. Ved parkeringsplassen er det mange biler parkert, de feste er nok i den populære Ognaelva og fisker etter laks. Men, i likhet med meg velger mange å gå tur i dette idylliske området. Turen starter under jernbanebro og videre sørover mot Sirevåg i stedvis skogkledd terreng. Stien er opplyst langs jernbanen i tillegg til å være godt opparbeidet med sitteplasser i rolige og lett tilgjengelige omgivelser. Jeg følger stien i godt 700m før nesen vender vestover på sti ned mot sanddynene.
 

 

Jærkysten – Ognasanden – TurI sanddynene er det flere mulige traseer å følge ned til Ognasanden. Jeg følger et naturlig tråkk langs eiendomsgrense ned til stranda og bunkersene i sørlig ende av Ognasanden. Jeg rigger meg godt til rette langs et lite berg i nærheten og studerer havets massive bølger skylle inn over stranda. Jeg er ikke alene om å fotografere naturkreftene som er i sving, selv om havet er "rolig" i dag kan det by på værharde dager langs strekningen. Husk gode klær, selv på godværsdager.

 

 

Ognasanden – Jærkysten – TurOgnasanden er omringet av fjellknauser og svaberg, i tillegg til elveos fra den populære Ognaelva. Langs den ca 800m lange sandstranden er det tydelige spor i stranden som vitner om at området blir flittig brukt. Rundturen med Ognasanden er ideelt for tur hele året da den skogkledde delen er lyst opp, og med en liten hodelykt er det fult mulig å gjennomføre en fantastisk tur etter arbeid i vinterhalvåret. Jeg beveger meg fra sør til nord mot utløpet for Ognaelva, det er flere steder tungt å gå i sanden. Det ville nok vært lettere og gå nærmere sanddynene, men neppe like idyllisk!

 

Jærkysten – Ognasanden – OgnaelvaVed utløpet av elva skal jeg ikke bevege meg mange meterne opp langs elva før ivrige fiskere har tatt plass. Jeg velger å gå opp i sanddynene for og ikke gå så nærme de som fisker, i tillegg er det et naturlig tråkk her og bort til traktorveien som fører til et lite dyrket jorde. På veien tilbake til parkeringsplassen går jeg "dessverre" ikke rolig nok og klarer å støkke opp en liten flokk stokkender som hurtig flakser nedover elva.

En fin og rolig rundtur i naturlige omgivelser er over.

God Tur

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 04.09.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer