Du er her

Jærkysten - Varhaug gamle kirkegård til Stavnheimsvika

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Jærkysten – Varhaug gamle kirkegård – StavnheimsvikaEtappen langs jærkysten gikk denne gang fra Varhaug gamle kirkegård til Stavnheimsvika. Etappen byr på et rikt fugle- og dyreliv i likhet med store deler av jærkysten. Turen går innom Madlandhamna hvor det også er parkeringsmuligheter, dette for de som ønsker en litt kortere eller annerledes rute.

Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 11,2km lange turen.
 

 

 


Kommune:                 Hå
Tid:                              2,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,2km tur / retur
Merket:                        Delvis (Enkel å følge)
Terreng:                      Sti / Vei (Lette joggesko eller hikingsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Høyeste punkt 24m.o.h

 

 


Parkering:

Jærkysten – Varhaug gamle kirkegård – Parkering

Jeg valgte å parkere ved Varhaug gamle kirkegård, dette fordi Stavnheimsvika byr på svært få parkeringsmuligheter. I likhet med mange andre turer har også denne turen flere parkeringsmuligheter som f.eks Madlandhamna.
For å komme til Varhaug gamle kirkegård følg rv44 fra Nærbø mot Varhaug og sving av mot vei Sør-Varhaug 179 og følg skilting. Det er i tillegg godt skiltet langs riksveien. GPS posisjon N58 36.618 E5 37.107

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Jærkysten – Kongevegen – JærstrendeneFra parkeringsplassen som vist på bildet ovenfor må jeg først vandre igjennom en slags "tunnel" dekket av svære trer og driftsbygninger med bolighus på hver side, vis hensyn. Like etter kommer Varhaug gamle kirkegård hvor det fantastiske kapellet fra 1951 som er 15m2 stort og rommer hus for 14 jærstoler står. Kapellet blir ofte brukt til vielser. Selv om dette stedet er så vakkert og kapellet ligger idyllisk til langs jærkysten stopper jeg ikke der, jeg må videre for å rekke dagens mål som er Stavnheimsvika. Men, jeg trenger ikke være "redd" for at den fine stemningen stopper av den grunn. Det yrende fuglelivet blant de mange husdyrene viser seg mer eller gjerne frem, i tillegg står ei rådyrgeit og beiter langs jordet og viser ingen tegn til redsel mens jeg fotograferer.

 

 

 

Jærkysten – Jærstrendene – TurEtappen jeg følger fra Varhaug gamle kirkegård starter på fin grusvei, ja faktisk så fin at det er mulig å sykle en grei etappe for de som ønsker det! I tillegg treffer jeg flere som er ute og jogger, det virker som at området blir mye brukt? Kanskje ikke så underlig når jeg kikker rundt meg og alt bare er fantastisk, kombinert med frisk vind som hører til på flate Jæren.
Videre langs grusvei fortsetter turen et godt stykke fra kystlinjen, like i nærheten av dyrket mark. Naust av forskjellig byggestil står plassert stedvis og setter en ekstra god stemning på vandringen. Flere steder går jeg i utmark sammen med sauer og kyr som stort sett oppfører seg rolige og bryr seg lite om oss turgåere.

 

 

 

Jærkysten – Madlandhamna – Hå kommuneJeg er nå litt over halvveis i min vandring for denne etappen, nemlig ved Madlandhamn som er et godt alternativ og avslutte turen på dersom en ønsker det. Ved hamna er det også gode parkeringsmuligheter, dersom en ønsker å kun gå en vei er det fult mulig å sette en bil i hver ende. For meg som har lite kunnskap om båt og sjø virker Madlandhamn litt forlatt og lite brukt, det er vell litt tidlig og avslutte sesongen i august tenker jeg? Like før hamna ligger rester etter vraket av fryseskipet Nordfrost som havarerte her i november.1967 av brann. Du trenger ikke å være "redd" for at landskapet skal bli ensformig og kjedelig, strekningen er rik på kulturminner, navnesteiner, skipsforlis, gravplasser i tillegg til å være en kongelig vei.

 

 

 

Jærkysten – Stavnheimsvika – KongeveienFra Madlandhamna fortsetter jeg mot Stavnheimsvika som er mitt stopp for denne gang, herfra er det enkelt å vandre fra Kvassheim fyr som er min neste etappe mot veien til Eigersund. Ved Stavnheimsvika blir jeg vell tatt i mot av et par kyr som mer eller gjerne ønsker å hilse på, i tillegg ligger flere ender og nyter siste rest av sommeren i vika. Naustet langs kystlinjen og det yrende fuglelivet får dette til å være en fin avslutning på turen. Turen tilbake fortsetter i samme spor helt til Varhaug gamle kirkegård.

God Tur!

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 08.08.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer