Du er her

Kleppali, Landsdal, Husafjellet og Rindi

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Kleppali, Landsdal, Husafjellet og Rindi – BjerkreimKleppali er et flott turmål for hele familien, Landsdal er nok et litt mindre besøkt turmål selv om dette var en flott perle ved Ørsdalsvatnet. Toppturene Husafjellet og Rindi kan enkelt velges vekk fra turen. Dette var en kjempe tur som du bør beregne en 7,5t tur / retur på. Anbefales!

 
 

 

 

 

Kommune:                  Bjerkreim
Tid:                                  7,5t tur / retur
Lengde:                         12,7km tur / retur
Merket:                           Kun til Kleppali
Terreng:                         Sti / traktor veg hele turen med unntak av Husafjellet
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                           Kleppali 156m.o.h, Landsdal 108m.o.h, Husafjellet 318m.o.h og Rindi 317m.o.h

 

 

 

Parkering:

Kleppali – Parkering inne på gårdstun i Holmen.Parkering ved Holmen i Bjerkreim kommune.

Fra Nærbø, følg Buevegen 504 forbi glattkjøringsbanen ut mot E39. Sving til høyre mot Runaskaret og videre til Vikeså, ned Vikesåbakken passeres en Statoil stasjon på venstre side. Fortsett videre og like etter sletta parallelt med Bjerkreimselva er det skiltet mot Holmen og Gjedrem. Sving av til venstre og ta første på ny til venstre over elva, like etter følg mot høyre til en krapp sving, fortsett rett frem mot traktorveien. Parkering i gårdstun innerst i Holmen. Vis hensyn til grunneier. GPS posisjon N58 36.282 E6 06.085.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:Kleppali – Bjerkreim – Fottur
Vi stod opp tidlig slik at vi var klar til å gå ved soloppgang. Været denne dagen var nemlig meldt litt blandet fra Yr og Storm. Men, vi tok sjansen på at det skulle bli et kjempe vær hele dagen og det blei det. Vi gikk først opp Riblandsskaret, her ble vi gode og varme selv med en pause midt i bakken. Vell oppe gikk turen igjennom Riblandsdalen mot Nordavatnet og Øyarvatnet. Rett etter sistnevnte vann litt lenger oppi lia kommer Kleppali til syne for oss. Vell nede ved Kleppali tar vi oss en kopp kakao før turen går videre til Landsdal på sti. Ned mot Landsdal går vi igjennom mye skog / kratt men stien er godt ryddet. Nede ved Landsdal tar vi oss en matbit før vi vender tilbake og går oppom Husafjellet og ned til Kleppali igjen. Turen opp til Husafjell og turen ned der ifra gjennom skaret anbefales ikke dersom du ikke liker lett klatring, det er heller ingen sti her som kartet viser. Stien som vises på kartet fra Kleppali til Landsdal må være feil plassert både på GPS kartet og 3 andre papir kart som jeg har. Vi kunne ikke finne noen sti i dette området, stien gikk nemlig nedenfor Husafjellet. På veg tilbake gikk vi innom Rindi der vi fikk gode utsikter både retning Bjerkreim og Vikeså samtidig som Solbjørgnipa lå godt plassert midt i utsikten vårs. En kjempe tur som anbefales. For de som ikke ønsker en topptur kan turen til Kleppali og Landsdal fullføres på kortere tid og det er sti hele turen. Litteratur / historie fra Kleppali og Landsdal kan leses under informasjonen for hvert bilde.

 

Bildegalleri
Dato: 02.02.2013

Feil ved visning? Klikk her

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer