Du er her

Laugarvika - Telttur i idylliske omgivelser på Ogna

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Laugarvika - Telttur i idylliske omgivelser på OgnaLaugarvika er bare et av flere idylliske steder langs Jærkysten. Allikevel er det noe med akkurat dette stedet, rundturen og kystlandskapet. Det er småkupert, åpent, spennende og byr i tillegg på sandstrender, knauser og berg, samt frodig natur og åpen kyst. Barne- og familievennlig tur, enten som tur/retur, eller som rundtur.

Sett av 45min på den totalt 2,2km lange rundturen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  
Tid:                              45min rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       2,2km rundtur (Stigning 31m)
Høyde:                        Laugarvika 5moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Basert på turens lengde og stigning er rundturen klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Det er lite, eller ingen stigning på fotturen, i tillegg til at det oppleves enkelt å finne frem. Stien er for det meste god, uten sørpe og glatte partier, men allikevel må en være klar over at noen partier kan være fuktige, dette gjelder også for fuktige svaberg og knauser.

Beitedyr!
Det går hest og kyr på beite i sesong, kun for et avgrenset område ned mot kystlinja. Vil en unngå husdyr kan en starte med å gå mot campingplassen, og følge veien ned til kysten – da vil en komme til Laugarvika uten å gå forbi husdyr.

Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Fotturen går i et åpent terreng langs beite- og dyrket mark, ned til et nydelig kystterreng ved havet. Laugarvika er omringet av knauser, berg, sanddyner, strand og frode gressflater.

Stien er godt synlig for det meste av turen. Turens korte lengde og liten stigning gjør at etappen egner seg godt for barnefamilier. Det er en bro, og to gjerdeklyvere en må over på turen. Landskapet er variert og traseen er for det meste åpen og oversiktlig.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Det er ingen merkinger for beskrevet rundtur. Ved Laugarvika er det satt opp et skilt, men kun et skilt som viser stedsnavn for Laugarvika, ikke ellers for rundturen. Vi opplever det allikevel oversiktlig og enkelt å finne frem i dette området.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

BekkFiske*Barnevogn*
Teltmuligheter*BadeToalett*

* Fiske: I sjø med stang. Usikker på hvordan forholdene er.
* Barnevogn: Adkomst med barnevogn er mulig via campingplass, nordsiden av GPS-spor.
* Teltmuligheter: Sove ute, enten under åpen himmel eller i telt, men med visse begrensninger langs hele Jærkysten.
* Toalett: Tilgjengelig i Laugarvika.

 

 

Parkering
Parkering

Laugarvika – Parkering bak Ogna togstasjon.Parkering på Ogna v/ Ognaveien. Romslig parkering bak togstasjonen.

Fra Bryne, følg Nordsjøvegen (FV44) forbi Nærbø, Varhaug og Vigrestad. Fortsett videre mot Ogna, men like før sentrum kan en svinge av ned mot Ognaveien på høyre side. Det er også skiltet med «P Norsjø turvegen». Følg bilveien under tunnel for jernbanen, ta like til venstre etter og følg grusveien inn til parkeringsplassen som er tydelig skiltet. GPS posisjon N58 31.137 E5 48.080.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Laugarvika - Nydelig utsikt langs Ognasanden.Jærkysten er kjent for sitt yrende fugle- og dyreliv, i tillegg til sanddyner med nydelige planter og blomster i alle slags farger og fasonger. For å bevare området på best mulig måte, er det også begrensninger som må følges.

Vi har begrensninger som Plantefredning, Naturminne, Landskapsvern og Fuglefredning – kanskje også mer? Du kan lese mer om dette her; Jærstrendene landskapsvernområde med biotopfredningar og naturminne (Rogaland Fylkeskommune).


 

 

Laugarvika – Åpent mot havet, men samtidig skjermet og lunt.Vi har lenge tenkt på overnatting ved Jærkysten, og da er Laugarvika et perfekt sted, både for store og små. Fotturen starter med å klyve over gjerdeklyveren ved parkeringsplassen. Deretter følges sti og tråkk utover mot kysten, vi er ikke langt fra utløpet av Ognaelva.

Ei bro passeres før et høydedrag bestiges. Det er blanding av sti, tråkk og traktorvei her vi går.

 

 


 

 

Laugarvika – Astrid, Bjørn Tore, Heidi og jeg koser oss med bål.Langs Jærkysten er det mange favoritter blant folket, men Laugarvika er nok et favorittsted for folk flest – inkludert meg selv!

Det er åpent mot havet, men samtidig skjermet og lunt. Stranda kryper opp på land hvor sand og gresskledde flater møtes. Det er også berg og utsiktsrike fjellformasjoner.

Heidi, Astrid, Bjørn Tore og jeg koser oss foran bålet en sen januar-dag.
 


 

 

 

Laugarvika - Nydelig, klar og kaldt natt ute i telt.Det er skyfritt, kaldt og klart ute, men ikke et vindpust å kjenne! Astrid og Bjørn Tore har dratt, mens Heidi og jeg skal overnatte i telt – det gleder vi oss til!

Kulden har gjort et innhukk på den normalt blåe teltduken, som nå er hvit og frossen. Kveldspussen gjøres fort unna, før soveposen står for tur.

Etter en lang dag sovner vi fort...

 

 

 

 

 

Laugarvika - Vi våkner til en fantastisk soloppgang!Det lysner ute, og to utvilte kropper våkner sakte men sikkert til. Det er en ny dag, og etter å ha sovet godt er vi klare til å gripe fatt på dagen.

Heidi er først ute av soveposen, for en gang skyld... Hun åpner glidelåsen og stikker hodet ut av teltet. Det blir helt stilt. Jeg forstår raskt at dette er verd å se!

Sola er på vei opp og himmelen i øst står i «brann», for et skue!

 


 

 

Laugarvika – Vi følger grusvei via campingen og jernbanen tilbake til parkeringen.Denne morgningen gjør vi det enkelt og spiser frokost hjemme. Vi pakker telt, soveposer og liggeunderlag sammen og spaserer bort til bilen – via grusvei, campingplass og langs jernbanelinja tilbake til bilen.

En kjekk telttur med gode minner er over. Takk til Astrid og Bjørn Tore som kom bort på kvelden!

 

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått vinteren 2018, dato 26-27.Januar.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,


 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Homsevatnet - Til fjellgården Homse fra HerredsvelaHomsevatnet - Til fjellgården Homse fra MatningsdalHomse fjellgård - Fottur fra Herredsvela til MatningsdalBjørndalsnibå - Topptur fra Søra Hetland (Ogna)Bjørndalsniba - Fra Ogna til Matningsdal via HomsevatnJærkysten - Ogna til BrusandStem Holmavatn - Familietur i idyllisk terrengJærkysten - Rundtur ved OgnasandenUaland - Fottur via Rabali NaturreservatVedafjellet - Kveldstur til festningsanleggetDen Vestlandske HovedveiMusahålå - Spennende fottur fra HerredsvelaNordra Krogavatnet - Idyllisk padletur fra Sirevåg

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer