Du er her

Lauvlia - En nedlagt gård ved Røyrvatnet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Lauvlia - En nedlagt gård ved Røyrvatnet.Ved Røyrvatnet i Time kommune ligger Lauvlia idyllisk til på solsiden av vatnet. Av selve gården er det bare ruiner og tufter igjen å se. I den frodige lia står det derimot ei lita hytte med vidt og fritt utsyn over Røyrvatnet. Dette er en enkel tur som følger traktor / kjerrevei hele etappen fra gården på Snoresad. Det er dyr på beite.

Sett av 1,5t tur/retur på den totalt 6,1km lange turen.
 

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              1,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       6,1km tur/retur (Stigning 194m)
Merket:                        Nei (Følg traktor / kjerreveien)
Terreng:                      Traktor / kjerrevei (Vanntett fottøy er en fordel, f.eks lave hikingsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Lauvlia 220m.o.h

 

 

 

Parkering:

Lauvlia – Parkering bak driftsbygninger på Snorestad i Time kommune.

Parkering på opparbeidet grusplass på Snorestad.

Fra Bryne, følg vei 505 Garborgsveg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen 201 forbi Knudaheia, totalt 3,1km. Det er skiltet opp til Skårlandskula fra Sikvalandsvegen. Følg veien nesten helt til endes, og parkeringsplassen kommer til syne på høyre side. GPS posisjon N58 41.374 E5 49.761.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Lauvlia – Silje og jeg er på vei mot Lauvlia en varm og solrik dag i august måned.Lauvlia er kanskje et sted mange har hørt om, men de færreste har gjerne vært der? Fra Snorestad gård i Time kommune starter dagens tur. Silje og jeg er ute på en liten, men absolutt en «fullverdig tur» til dette idylliske stedet. Det er sommer og sol ute, temperaturen er god og det er t-skjortevær. I lia ovenfor oss, står titalls vis med sauer og følger nøye med på hver bevegelse, mens de tygger det grønne og frodige gresset her.

 

 

 

 


 

Lauvlia – Kalvafjellet kan med fordel bestiges om en ønsker å kombinere turen med en fjelltopp?Fjellet fremfor oss heter Kalvafjellet. Ønsker en å kombinere turen inn til Lauvlia med en topptur, er Kalvafjellet et godt valg. Herfra er utsikten god i det kuperte og flotte terrenget. Toppen er også overkommelig og enkel å bestige for alle. Det er riktignok ingen sti eller merking opp hit, men det er likevel greit å finne frem på en god måte i terrenget.

 


  

 

 

Lauvlia – Silje er på vei mot Lauvlia. Nedenfor kan vi skimte Røyrvatnet.Turen fra Snorestad til Lauvlia følger traktorvei hele etappen. Men mot slutten er det tydelig at veien blir benyttet mindre og mindre, og at en kanskje kan si at dette heller er en «kjerrevei»? Uansett, det er mot slutten av turen høy vegetasjon i sesong på sidene og i midten av veien. Men det er selvsagt greit å finne frem. Etter fuktige dager kan det være greit å gå i noe som tåler lett fuktighet.

 

 


 

 

 

Lauvlia – Det er bare ruiner og murer igjen av bygningene i Lauvlia.Ved Røyrvatnet dominerer fjellene Skårlandskula og Eidlandskula. De er rett over og under 400 meter over havet og gir med dette en tydelig dominans i terrenget. Lauvlia ligger idyllisk til på solsiden med vatnet og fjellene som nærmeste «nabo». Av selve gården er det bare ruiner og tufter igjen å se. I den frodige lia står det i skrivende stund kun ei lita hytte. Silje og jeg setter oss godt til rette på noen stener i nærheten. En kopp kaffe og litt niste er en selvfølge på tur.

 

 

 

 

 

Lauvlia – Ei hytte står i Lauvlia med vidt utsyn over idylliske Røyrvatnet.På turen er det flere grinder innover i terrenget, det er viktig at disse lukkes godt inntil og sikres godt. På noen av «partiene» er det husdyr langs veien, vis hensyn og hold eventuelle hunder i bånd. Ønsker en å prøve fiskelykken i noen av de mange vatnene må grunneier kontaktes. Turen går tilbake til Snorestad gård på samme traktor / kjerrevei.

God tur!

 

 

 

Andre turalternativer i området?

 

 

Bildegalleri
Dato: 30.08.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer