Du er her

Lifjell - Langevatnet klatrefelt i Egersund

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Lifjell – Klatrefelt i EgersundLifjell ligger idyllisk til med utsikt over Langevatnet i Egersund. Her finner en alt i fra nybegynner-ruter som passer for de minste, til middels og mer krevende ruter som krever mer erfaring. Lifjell ligger lett tilgjengelig med kort avstand fra parkeringsplass, og utsikten når en kommer til topps er upåklagelig.

Gangtid fra parkeringen til klatrefeltet er ca. 5 min.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Eigersund
Tid:                              5 min å gå fra parkeringsplass til klatrefeltet
Lengde:                       ca. 300 meter fra parkeringsplass til klatrefelt
Høyde:                        Lifjell 148 m.o.h.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad

Det er per dags dato lite informasjon å finne om dette klatrefeltet, men vi har blitt fortalt at rutene på dette klatrefeltet går fra grad 4 til grad 6. En må klatre på led for å henge opp topptau, så en må ha klatreerfaring og egnet utstyr til dette. Det er også et par barneruter på en stor stein som ligger rett ved siden av de andre rutene, her kan en klatre opp på steinen fra den ene siden og henge opp topptau uten å klatre led. Husk at å bruke hjelm og godkjent sikkerhetsutstyr selv på de enkleste rutene!

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen fra Rådyrveien til Lifjellet starter med å gå gjennom en grind fra en lekeplass og ut i terrenget. Herfra ser en tydelig målet, og selv om stien er noe gjengrodd er det tydelig hvor den går. Bjørka står på et parti tett opp mot stien, men stort sett går en i åpent terreng. Terrenget er ulendt men lettgått.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen til Lifjellet er hverken merket eller skiltet, men målet er synlig fra begynnelse til slutt, så her kan en ikke gå feil.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

TeltmuligheterLekeapperater*KlatremuligheterBålplassSkog* Lekeapperater: Lekeplass rett ved siden av parkeringsplassen.

 

 

Parkering
Parkering

Lifjell – ParkeringParkering i enden av Rådyrveien i Eigersund kommune.

Fra Bryne følg Jærveien, RV 44 mot Egersund. Kjør forbi Tengs og videre mot Shell-stasjonen, men ta til venstre i kryss rett før jernbanebroa. Følg så Kvidafjellveien til Sjukehusveien og videre langs Langevannsveien, før du svinger til høyre og inn på Rådyrveien. Parkering i enden av Rådyrveien. GPS posisjon N58 28.456 E6 00.572.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under)
Annonse: Månafossen Opplevelser AS - Kombiner klatre- og fottur!


 

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Lifjell – Bjørn Tore viser vei.Kjell Arild har nettopp bestått Led-kort prøven, selv har jeg hatt den et par år, men ingen av oss har prøvd uteklatring. Når sjansen byr seg og Bjørn Tore ber oss med på "ekte fjellklatring", da må vi bare slenge oss på! Forventningsfulle og spente plukker vi Bjørn Tore opp på Sirevåg, og kjører sammen til Egersund.

Vi parkerer i enden av Rådyrveien, her er det litt begrenset med plass, så om det er fullt må en parkere litt i fra og heller gå et lite stykke. Vi tar med oss alt nødvendig utstyr fra bilen, og er klar for nye utfordringer. Lekeplassen krysses, og vi går gjennom en port før en sti følges mot venstre. Vi må over et lite gjerde før vi kommer inn på stien i terrenget.

 

 

Lifjell – Endelig er vi i gang!Vi ser tydelig klatrefeltet, og følger stien i retningen mot Lifjellet. Det tar ikke mer enn 5 minutter å gå, så er det bare å få på seg klatreselene og hoppe i det! Kjell Arild mener det ikke ser så galt ut når du står der foran veggen, mens jeg er av motsatt mening, og synes fjellveggen ser skremmende ut når jeg har den rett foran meg. Vi varmer opp med en kort og enkel rute, den som ligger nederst mot Langevatnet.

 

 

 

 

Lifjell – Oppvarmingen er ferdig, storveggen står for tur!Bjørn Tore starter for å demonstrere hvordan en fester et topptau ute i feltet, og Kjell Arild og jeg står for tur etterpå. Så forflytter vi oss opp til en høyere og mer krevende vegg, her får vi virkelig prøvd oss og utfordret oss selv, utrolig gøy! For en mestringsfølelse å komme til toppen! Utsikten kan vi heller ikke utsette noe på. Tiden går i fra oss, og myggen irriterer enormt! Vi gir oss etter to ruter og sier oss fornøyd med dagens innsats, dette ga helt klart mersmak! Takk til Bjørn Tore for at vi fikk bli med å klatre.

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 27.juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Har du mer utfyllende informasjon om dette klatrefeltet? Del det gjerne med oss slik at vi kan få det med i turforslaget og andre kan få glede av det!
  • For å drive med uteklatring må du ha egnet utstyr og erfaring, evt klatre med noen som har erfaring. Klatring er å rekne som en ekstremsport, og er ikke uten risiko.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Det Gamle Jernbanesporet Eigerøy fyr – Familievennlig tur Ravnafjellet og Årstafjellet – To små utsiktspunkter i Eigersund Vannbassengane - Et populært friluftsområde for familienSkadbergvågen – Padletur fra Eidebukta

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre


 

 


 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer