Du er her

Lutsivatnet - Et eldorado for kajakk og kanopadlere

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Lutsivatnet – Et eldorado for kajakk og kanopadlere.Lutsivassdraget ligger sentralt og lett tilgjengelig i Sandnes kommune. Det store vassdraget er rene eldoradoet for kajakk og kanopadlere. Her finnes det gode muligheter, enten en er en ihuga kajakkentusiast eller ønsker en rolig tur i kano med familien. Det er gode muligheter for bålkos og overnatting på en av de mange holmene.

Sett av 3t tur/retur på den totalt 10,9km lange turen.
 

 

 

 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              3t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,0km tur/retur (Stigning 0m)
Merket:                        Nei
Terreng:                      Kajakk / Kano
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Lutsivatnet 25m.o.h

 

 

 

Parkering:

Lutsivatnet – Parkering ved Hogstadvika i Sandnes kommune.Parkering ved Hogstadvika i Sandnes kommune.

Utgangspunkt for turen er fra Nærbø. Følg Rv44 mot Bryne og Klepp. Fortsett mot Ganddal og sving ut på E39 i sørlig retning mot Kristiansand. Ta første avkjørsel på E39 mot Austrått (Rv13) like etter påkjørselen. Fortsett igjennom tunellen og videre mot Ims i neste rundkjøringen. Følg Lutsiveien 13 videre mot Vatne og langs med Lutsivatnet. Det er skiltet til Hogstadvika langs bilveien, ta av til høyre og følg Ryfylkeveien videre ned mot badestranda like før campingplassen. Det er skiltet langs veien. Hogstadvika - GPS posisjon N58 53.162 E5 51.092.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Lutsivatnet – Vi er på vei mot Lamholmen.Med Lutsivatnet som mål er mulighetene mange. I Hogstadvika, her hvor vi har avtalt oppmøtestedet, er det både greit å parkere samt sette ut kajakkene. I dag er vi syv stykker som skal sette kursen mot Lamholmen. To av oss, Lene og Aadne har sovet ute i natt og har i tillegg satt ut fiskegarn, så de drar for å hente garnet, mens vi andre blir ledet av friluftsmannen Helge på veien mot Lamholmen. 


 

 

 

Lutsivatnet – Hilde Louise, Helge, Kariann og Richard.Lutsivassdraget er rikt på frodige holmer, idylliske viker og uberørte knauser for den som vil trekke seg litt unna. Vi har naturligvis litt god tid nå som garnet skal trekkes, men det er på ingen måte kjedelig å ta det rolig her. Sola skinner, vinden har løyet og forsiktige bølgeskvulp slår mot kajakkene, en etter en. Langs de frodige og små vikene kvitrer småfuglene, fisken vaker i vannskorpen og endene flakser over oss. Vi legger oss i flåte og nyter hvert sekund ute på kajakktur!

 

 


 

 

Lutsivatnet – Vi tar en liten pause mens vi venter på at Aadne og Lene skal trekke garnet.Det er vel normalt sett knapt noen fasitsvar på ei eksakt padlerute, men skal en til Lamholmen fra Hogstadvika, så er det faktisk et fasitsvar. En kommer rett og slett ikke frem uten å padle via de trange, men idylliske sunda. Vi har padlet mellom fjellknausen Klubben og Bergursneset samt videre til Forenessunda. I kloss hold til Hedleneset forsetter vi ut i Storavatnet og videre til Forenesvatnet. I nærheten av Kvednaholmane tar vi en liten beinstrekk mens vi venter på Lene og Aadne.

 

 

 

 

Lutsivatnet – Rennarsundet passeres!Plutselig ser vi dem begge, Aadne i kano og Lene i kajakk. De har padlet fort, for vi har ikke sittet lenge og ventet og har knapt fått tid til å spise noen sjokoladebiter. Så bærer det i vei videre i kajakkene. Helge er først og loser oss målbevisst bort mot nok et idyllisk sted, nemlig Rennarsundet. Her kan en se helleristninger fjellsiden, de er riktignok svake og ikke veldig synlige, men både Helge og Kariann fikk øye på dem.

 

  

 

Lutsivatnet – Vi fyrer i gruva og koker kaffe, griller pølser og lager fiskesuppe.Vi andre er mer eller mindre oppslukt og bedøvet av stillheten, naturen og omgivelsene rundt oss, så vi blir liggende og duppe og høre på bølgeskvulpene som slår mot kajakkene isteden. Bak lille Kupholmen finner en Lamholmen, - en betydelig mye større holme. Helge har tørrdrakt på og hopper elegant ut av kajakken for å hjelpe oss andre tørrskodd i land. Det er et fint svaberg her til å dra opp både kano og kajakker på. Vi fyrer bål, koker kaffe og griller pølser.

 

 

 


 

Lutsivatnet – Rykende fersk fiskesuppe servert av Aadne, tusen takk!Resultatet av garnfisket ble meget bra! Aadne sløyer og rensker massevis av ørret, røde i kjøttet er dem også! De kuttes i koteletter og legges i suppa noen få minutter før servering. Aadne er kokk og «servitør», begge delene var det tydelig at han hadde gjort før! Det var rett og slett nydelig, tusen takk! Med både pølser, muffins, sjokolade og fiskesuppe inntatt, tar flere av oss en liten hvil på svaberet. Ønsker du å fiske i Lutsivatnet? Fiskekort for kjøpes på Inatur.no.

 

 


 

 

Lutsivatnet – Dessverre må vi sette kursen mot Hogstadvika.Dessverre må vi dra herfra. Vi kommer uten tvil tilbake, og da for å overnatte! Bålet slukkes og vi rydder sammen etter en god pause. En etter en hopper vi i kajakkene og setter kursen mot Hogstadvika, vi padler samme rute tilbake. Det er drøssevis av hytter rundt dette vassdraget, men allikevel så stille og rolig, - det er heller ingen motorbåter som utgjør noen trussel.

God tur!

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 17.04.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Kjekk lesing, og flotte bilder!

Kommentar: 
Hei Heidi, Tusen takk, det var kjekt å høre :) Vi snakkes!

Kommentar: 
Hei- høres ut som en veldig kjekke tur. Kan du si noe om det går an å leie kano/kajakk til turen? Eller må en leie et annet sted og ta med? Jeg får en del utlendinger på besøk, og de vil ikke ha det med seg, jeg har heller ikke noen selv. Hilsen, Jacqueline Hilsen, Jacqueline

Kommentar: 
Hei Jacqueline, Lutsivassdraget byr på mange flotte opplevelser. Jeg håper inderlig dere får tatt dere en tur hit! Det er mulig å leie kano, absolutt! Kronen Gaard (www.kronen-gaard.no/aktiviteter) har utleie av 12stk kanoer på Alsvik. De kan leies av alle. Ta kontakt med Kronen Gaard direkte for bestilling/reservering. Lykke til og god tur! Helsing Kjell Arild Nummedal.

Kommentar: 
Hei, hvor lang tid på å padle med barn tror dere - fra alsvik til lamholmen?

Kommentar: 
Hei Odd, Takk for at du tok kontakt. Ditt spørsmål skulle vi mer eller gjerne svart på, men vi trenger mer opplysninger. Skal dere padle i kano? Er det voksne og barn i samme kano? Hvor gamle er barna? Hilsen Fjell-Vandring.net

Kommentar: 
hei.. vurderer å ta turen ja. Kano som er aktuelt. leie fra Hotellet eller speidere på Hognestad. tenkte kanskje 2 kanoer med 1 voksen + 1 barn I hver. barn er 7 og 13 år. da har vi plass til telt og utstyr tenker vi.

Kommentar: 
Hei, Det blir veldig vanskelig å estimere noe tid, men det som er helt sikkert er at det går hurtigere med kajakk, og vi brukte 1,5t per vei. Kanskje dere vil bruke 2-2,5t i et rolig tempo hvis vinden er med dere? Dette er uansett en utrolig flott tur! :) Hilsen Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer