Du er her

Melsvatnet - Rundtur i rolige omgivelser

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Melsvatnet – Rundtur i rolige omgivelserMelsvatnet ligg idyllisk til langs Ålgårdsvegen mellom Bryne og Ålgård. Melsvatnet med turveien rundt er et statlig sikra friluftsområde for allmenn bruk. Løypa rundt er på 4km og gir med dette en flott liten tur, langs stien er det flere steder tilrettelagt med sitteplasser. Det er tre parkeringsmuligheter langs veien og to badeplasser, ideelt for rullestolbrukere og barnevogner.
Sett av 1t på rundturen, i tillegg kommer eventuelle pauser.

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       4km rundtur
Merket:                        Nei (Gruset sti)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Melsvatnet 109m.o.h

 

 

Parkering:

Melsvatnet – Parkering – TurMelsvatnet ligg like ved Ålgårdsvegen 506 mellom Bryne og Ålgård. Det er mulig å parkere bilen på tre ulike steder, hvorav to har toalett og informasjonstavler. I tillegg er det rullestol rampe for bading på den midterste.
Fra Bryne følges Arne Garborgs vei ut mot "1900" krysset og inn på Kvernelandsvegen. Ta til høyre opp mot Ålgårdsvegen mot Lye, fortsett videre mot Ålgård til vatnet kommer til syne like etter innkjørsel til Time skytterklubb.
GPS posisjon N58 43.455 E5 46.691
(Gratis parkering)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Melsvatnet – Rundtur – Time kommuneMelsvatnet er som nevnt innledningsvis et statlig sikra friluftsområde og er ment til allmenn bruk. Det er gratis stangfiske fra land rundt hele vatnet, noe mange benytter seg av. I tillegg er det tilrettelagt med mange sitteplasser langs den idylliske fotturen på 4km rundt vatnet. Vi starter turen fra parkeringsplassen i midten, like ved skogholtet / toppen Klubben 125m.o.h. Forholdene er på topp en sen høstkveld, vindstille gir en utrolig speiling i vannoverflaten. Bildet er tatt like etter start før vi vandrer videre mot neste store parkeringsplass i østlig retning.

 


 

Melsvatnet – Rundtur – Time kommune

Det skogkledde terrenget ved Klubben passeres, i vika like etter nyter en svane tilværelsene i det speilende vatnet. Vi nærmer oss neste parkeringsplass, og i likhet med den vi har parkert på er det også mange biler her.
En gjeng har fyrt opp bål like ved vannkanten, to svaner kommer ivrig mot land etter brødsmulene som blir kastet uti. 
Like etter parkeringsplass passeres ei bro, husk å lukk grinda. Det er sauer på beite for å holde nede kulturlandskapet, de gjør en viktig jobb slik at det ikke vokser over av skog og kratt.

 

 


Melsvatnet – Rundtur – Time kommuneI østlig ende av Melsvatnet går det en merka tursti opp mot Brunshammaren 179m.o.h, jeg har ikke gått den ruta selv. Men, har vært på toppen fra et annet utgangspunkt. Legg gjerne turen oppom for å variere litt, men det kan være greit å bytte til hiking eller lave fjellsko.

Det er flere alternative turer i området, Melsknuten med sine 215m.o.h gir en flott utsikt på godværsdager. I tillegg er området rundt Høylandsfjellet også et flott turmål, du finner disse på nettstedet under Time kommune.

 

 


Melsvatnet – Rundtur – SitteplasserVi er snart halvveis i rundturen noe som betyr at vi står "like" nedenfor Melsknuten i nordlig ende av vatnet. Vi passeres både en og to ganger av joggende entusiaster, går vi sent eller er de bare utrolig spreke? Jeg velger de siste.

Tilbake ved bilen er vi begge fornøyd etter en flott kveldstur i rolige og flotte omgivelser. 

God Tur!
 

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 30.10.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer