Du er her

Melsvatnet - Telttur med mange muligheter

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Melsvatnet – Telttur med mange muligheterMelsvatnet er å finne i Time kommune, og ligger lett tilgjengelig langs Rv 506 mellom Bryne og Ålgård. Her ligger alt til rette for en lavterskel telttur, med gode teltplasser og toalett rett ved siden av parkeringsplassen. Her er det mulig å sette ut kano, fiske eller ta seg en gåtur rundt hele eller deler av vannet. Strandlinja er perfekt til lek i vannkanten for de minste.

Lavterskel telttur med 50 m gange fra parkering.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Time
Lengde:                       0,1 km en vei (ingen stigning)
Høyde:                        Melsvatnet 109m.o.h.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Ettersom dette er en telttur hvor en parkerer rett ved siden av turmålet, er dette en tur gradert Enkel, som egner seg for alle. Om du er nybegynner når det gjelder telting kan det være både trygt og praktisk å begynne med en telttur der en camper rett ved bilen. Men denne turen passer også for den mer erfarne når det passer å gjøre ting litt enkelt, her er mulighetene langs vannet mange. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Melsvatnet med området rundt har for det meste et åpent og oversiktlig terreng. Det går god grusvei rundt hele vannet, der deler av turen går gjennom skog. Det er gode bademuligheter flere steder langs vannet. Teltplassen hvor vi campet ligger skjermet med litt skog, og med underlag av gress som egner seg godt til å feste teltet i. Det er også gode muligheter til å henge opp hengekøye.

Anbefalt fottøy: Vanntett fottøy kan være en fordel, gjerne støvler til de minste.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Det er ikke skiltet fra parkeringen til teltplassen, men dette er heller ikke nødvendig. Turen rundt melsvatnet følger god og tydelig grusvei, men er ikke merket. Det er derimot merket opp til toppen Brunshammaren, og langs tursti til Klubben på sørsiden av vannet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

VannTeltmuligheterBålplasserFiske*Sykkel
BarnevognKano/kajakkBadeToalett*Rullestolbrukere*
Balanseløype*KlatremuligheterSkoUtesovingStrandlinjer
GeocachingToppturerTurløypeBærplukkingBekk
Benker/bord*Infoplakater   

 

 

 


* Fiske: Stangfiske langs vannet
* Toalett; På de to største parkeringsplassene langs vannet.
* Rullestolbrukere: Grusveien rundt vannet er egnet for rullestolbrukere, det er i tillegg rullestol-rampe for bading ved den midterste parkeringsplassen.
* Balanseløype: Langs skogen på sørsiden av vannet.
* Benker/bord: Det er flere benker og bord i stein rundt vannet.

 

 

Parkering
Parkering

Melsvatnet – ParkeringParkering på opparbeidet parkeringsplass ved Melsvatnet langs Rv506.

Fra Shell stasjonen på Bryne langs Rv44, følg Rv506 forbi Bryne Sentrum og videre mot Ålgård. I kryss mot Kverneland, kjør av fra Kvernelandsveien og inn på Ålgårdsveien. Fortsett på Rv506 mot Ålgård i ca. 2 km til du får Melsvatnet på venstre side. Det er tre parkeringsplasser langs vannet, vi har parkert på den siste.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Melsvatnet – Iris og Marikken koser seg i hengekøya.I forbindelse med Friluftslivets uke 2017, og årets "offisielle" Natt-i-naturen, skulle vi planlegge en utenatt med barna. Ettersom det dagen etter skulle være Kom-dag-ut dag ved Melsvatnet, var det praktisk å slå to fluer i en smekk, og ta utenatten her. Vi tok tidlig ut så de lekelystne barna fikk godt tid til å utfolde seg før leggetid. Hengekøya er en klar lekefavoritt, og jeg får så vidt hengt den opp før ungene er i full aktivitet. Iris og Marikken koser seg med både lek i køya og med å fange småfisker i vannkanten, mens Isak og Eivind er mer ivrige på å hjelpe oss voksne med å sette opp telta.

 

 


Melsvatnet – På tide med en padletur.Endelig er de voksne ferdige med alt det praktiske, og ungene får seg en etterlengtet tur i kanoen. Det vil si at det gjenstår en praktisk ting, nemlig å montere Ziplinen som alle gleder seg til å prøve. Dette kaller jeg mannfolkarbeid, så Kjell Arild og Bjørn Tore tar seg av den biten, mens jeg tar ungene med ut på en padletur. Det er en del vind ute, så en veldig strabasiøs tur blir det ikke, men akkurat lang nok til at ungene er fornøyde. Og på land venter nemlig en ferdig montert Zipline, så det skal ikke stå på lekemulighetene!

 

 


Melsvatnet – Fruktspyd dyppet i smelta sjokolade.Det er på tide med litt mat, og i dag har vi gjort det enkelt med pølser og pinnebrød. Etterpå koser vi oss med fruktspyd med marshmellows og smeltet sjokolade, deilig! Jeg får en melding av Astrid som er så sporty at hun sent på en lørdag kaster seg rundt og tar med ungene for å bli med oss og telte. Det er stor glede når også Melvin og Melina ankommer campen, og leken fortsetter en god stund til før ungene til slutt må legge seg. Iris er en liten tøffing, hun har nemlig bestemt seg for å sove helt alene i natt.

 

 


Melsvatnet – Frokost rundt båletRoen senker seg i leiren, og de voksne koser seg en stund rundt bålet, mens mørket siger på. Det er en fin kveld, og nesten litt vemodig å avslutte den, men en ny dag venter i morgen, og vi kommer oss til slutt i seng. Søndagen starter tidlig, og etter frokost er det på ny full aktivitet i campen. Ungene fanger småfisk og leker i vannkanten, de leker i køye og med Ziplinen. Og så må vi selvfølgelig ha en siste tur i kanoen, først jentene, så guttene. Vi rydder campen før plassene litt etter litt blir fylt opp av flere hundre turglade voksne og barn, som har kommet til Melsvatnet for å delta på Kom-deg-ut dagen. Her har Jæren Turlag lagt til et flott arrangement, med kjekke aktiviteter rundt vannet, og grilling ved parkeringsplassen. En kjekk helg går mot slutten, og både små og store har hatt det kjempegøy!

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått høsten 2017, dato 2.September
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Det kan være fuktig i gresset, og er enkelte steder svært vått i nærheten av vannet. Anbefaler derfor vanntett fottøy, og gjerne støvler til de minste som leker i vannkanten. Husk å ta med både skoskift og ekstra klesskift.
  • Melsvatnet er et populært sted, og det kan være en del aktivitet her til langt på kvelden, spesielt i helger. Det er også mye forbigående trafikk. Vær derfor klar over at det kan være en del støy. Et alternativ er å telte inni skogen, eller utpå gress-sletta langt turstien.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Åsenvatnet - En natt under åpen himmelHålandsskogen - Lettgått skogstur med fantastiske lekemuligheter Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Tur for hele familien Åsen - Skogstur til Eikelandsmyrane  Bjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og UrdådalenBursfjellet - Lettgått topp og rundtur fra EikelandHøylandsfjellet - Lettgått fjelltopp med storslått utsiktLyefjellet og Njåfjellet - Rundtur Melsvatnet - Rundtur i rolige omgivelserBlåfjellet - Topp og rundtur igjennom den trolske liaLyngaland kulturlandskap - Fra Sælandsskogen til MelsvatnetTaksdalsvatnet - Padletur en fin desemberdagSælandskogen – På hengekøyetur i spennende omgivelser

 


 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer