Du er her

Midgarsormen - Fra Sandtangen til Njåskogen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Midgarsormen - Fra Sandtangen til Njåskogen.Med en stor folkefest åpnet Midgarsormen 7.mai.2016. Siden da har mange tatt turen til dette «nye» turområdet som binder Sandtangen og Njåskogen sammen. Turveiene holder høy standard og egner seg godt for både barnevogn og rullestolbrukere, - i tillegg er hele turveien belyst. Det er tilrettelagt med benker og border langs turveien.

Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 10,6km lange turen.
 

 

 

 

Fakta.
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                  Time / Klepp
Tid:                               2,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       10,6km tur/retur (Stigning 92m)
Høyde:                         Frøylandsvatnet 24m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel
Vanskelighetsgrad - Enkel

Tur/retur fra Sandtangen på Bryne til Njåskogen er Enkel i vanskelighetsgrad. Til tross for turens lengde har vi valgt å merke turen Enkel, dette fordi det er tilnærmet ingen stigning og «veinettet» er godt. Turen er lettgått og ikke langt fra sentrumsnære omgivelser, men allikevel så langt borte at en får «godfølelsen» av å være ute. Lengden vil nok være i lengste laget for de aller minste, men turen egner seg godt for barn som har gått litt fra før av. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng.
Landskap & Terreng

Hele turen følger gruset sti som holder høy standard. Egner seg godt for turgåere med barnevogn og rullestolbrukere. Det er ingen grind eller gjerdeklyvere på turen. Landskapet er variert, men for det meste åpent. Njåskogen er et lunt alternativ på forblåste dager.

Anbefalt fottøy: Joggesko.

 

 

Merking & Skilting.
Merking & Skilting

Turen fra Kinoplassen på Bryne (Sandtangen) til Lalandsholmen er merket med «T-klister» fra Turistforeningen. Over Midgarsormen ved Lalandsholmen og videre i Njåskogen er det skiltet rundløype. I tillegg følger hele etappen opplyste turveier. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

 

 

Aktivitetsmuligheter.
Aktivitetsmuligheter

VannTeltmuligheterBålpassFiske *Sykkel
BarnevognKano/KajakkBade *Toalett *Rullestolbrukere
LekeapparaterLysløypeTrimparkBalanseløypeKlatremuligheter
Attraksjon *GrillstedSkogsområde  

 

 

 

* Fiske: Fritt fiske på enkelte strekninger. Se oppslagstavler langs Frøylandsvatnet.
* Bade: Mulig å bade om ikke annet er oppgitt fra kommunen - Giftige alger i perioder.
* Toalett: Toalett kun på parkeringsplassen i Njåskogen.
* Attraksjon: Midgarsormen - Bru over Frøylandsvatnet.

 

 

Parkering.
Parkering

Midgarsormen – Parkering på Kinoplassen på Bryne.Parkering på "Kinoplassen" v/ Bryne Kino i Time kommune.

Fra Nærbø, følg Skjerpevegen ut mot Rv 44. Fortsett mot Bryne, ta til høyre i rundkjøring v/ Shell. Følg Arne Garborgs veg videre opp mot sentrum, jernbanebro passeres og like etter svinger du av til venstre i rundkjøringen. Husk parkeringsavgift innenfor opplyste tidsrom, GPS posisjon N58 44.173 E5 39.077.

Alternativt kan en parkere i Njåskogen og gå turen «motsatt vei». Parkeringsavgift (2016) kr 20,- i Njåskogen.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse.
Turbeskrivelse

Midgarsormen – Inngangen til Sandtangen.Etter måneder og år med forarbeid, var endelig dagen kommet. Dagen da turområdet mellom Sandtangen og Njåskogen ble «ett» og Midgarsormen ble åpnet. Den 7.mai.2016 var datoen og åpningen ble en stor suksess, - flere tusen møtte opp til folkefest. Siden da har mange turgåere, mosjonister og syklende tatt i bruk dette «nye turområdet». Det ønsket også Vegard og jeg og vi valgte å starte fra kinoplassen på Bryne, eller i «Sandtangen-enden» om en vil.

 

 

 

 

Midgarsormen – Friområdet i Sandtangen.Turområdet i Sandtangen byr på grillsteder, trimpark, ulike lekeapparater samt benker og sitteplasser. Sandtangen er Brynes største friluftsområde, og mange innbyggere finner vei hit, enten en ønsker å sykle, mosjonere eller å gå på tur. Bryne Vel er eier av friluftsområdet og med god hjelp fra flere bidragsytere er området muliggjort. Kort oppsummert er Sandtangen og friluftsområdet både et populært og viktig turområde. 

 

 

 

Midgarsormen – Vid og åpen utsikt langs Frøylandsvatnet.Vegard og jeg fortsetter videre. Vi må «holde hjulene i gang» i håp om å få ungene til å sovne til normal middagshvil, - vi setter i tillegg opp tempoet mot selve skogholtet i Sandtangen. En må regne med å høre ei fuglevise og to i det en spaserer igjennom skogen. Bryneholmen passeres og flere rensedammer er lagt bak oss. Det er vindstille, overskyet og mye folk ute i området. Vi møter mange blide og fornøyde turgåere, det er tydelig at området er verdiskapende og populært.


 

 

 

 

Midgarsormen – Et flott byggverk på hele 230m knytter Santangen og Njåskogen sammen.Midgarsormen er et faktum og på gode grusveier går kilometerne unna. Den 230m lange brua er virkelig et flott skue utover Frøylandsvatnet og svarer absolutt til forventningene. Bryne Vel er initiativtaker og har her gjort et meget solid og godt arbeid! Arkitektene og arbeiderne har også gjort dette til et ikke sjenerende byggverk i den vakre naturen her. Tommel opp til alle som har vært med og bidratt!

  

 

 

Midgarsormen – Idyllisk utsikt fra turstien langs Frøylandsvatnet.Brua er passert og vi er over på østsiden ved Njåskogen. Her er det også gode grusveier og lysløype. På rundturen passeres flere idylliske øyeblikk både langs Frøylandsvatnet og i den frodige skogen. Njåskogen er beplantet og arbeidet med å plante 35 000 trær startet året 1875. Avstanden mellom hver var da 1,25m i forband og hver plante ble satt i oppspadde hull. Tenk på den og tell antall trær neste gang du er i Njåskogen?

 

  

 

Midgarsormen – Marikken storkoser seg med lekeapparatene.Vi har valgt å gå ned grusveien til Midgarsormen rett øst for Lalandsholmen, en skal med andre ord ikke fortsette mot Tegle. Videre går turen på samme turvei over brua og tilbake til Sandtangen/kinoplassen. Men før vi avslutter er det tid for lek og moro i Sandtangen. Marikken og Vetle storkoser seg på tur og hvert fall med slike lekeapparater i nærheten!

God tur!

 

 

 

 

Informasjon.
Informasjon

Turen er gått sommeren 2016, dato 15.juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Det er på denne turen satt ut flere benker og bord. I tillegg kan en grille i Sandtangen.
  • På beite går det både sauer, kalver og kyr – husdyra er innegjerdet og er ikke i kontakt med turgåere.

 

 

Bildegalleri.
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart.


Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten.


Turforslag i nærheten

Njåskogen – Et lunt alternativ på forblåste dager.Sandtangen – Fottur fra Kinoplassen på Bryne til Gunnersberget.

 

 

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer