Du er her

Nærbøparken - En familievennlig rundtur i en vakker oase

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Nærbøparken – Nærbø – Hå kommuneNærbøparken eller Fugleparken som mange sier er en flott liten oase sentralt på Nærbø. Parken byr på et yrende fugleliv, blant annet med forskjellige typer hønsefugler og svømmefugler i tillegg til mange ville fugler. Er du interessert i trær, busker og stauder er utvalget stort. En liten men flott rundtur for hele familien.

Sett av 0,5t på den 1,2km lange rundturen.
 

 

 

Kommune:                 Hå
Tid:                              0,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       1,2km rundtur (Stigning 10m)
Merket:                        Aktivitetsløype (700m lang)
Terreng:                      Gruset sti (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Nærbøparken 43m.o.h

 


 

Parkering:

Nærbøparken – Stor og romslig parkeringsplass.Nærbøparken på Nærbø.

Det er mulig å parkere like ved begge inngangene til Nærbøparken. 
Kjør av fra Store Ring veg 159 og inn på Opstadvegen på Nærbø, sving så opp til Parkvegen. Rett etter en barnehagen på høyre side kommer du til en rundkjøring, her kan du svinge til høyre eller kjøre rett frem et lite stykke til. GPS posisjon N58 39.698 E5 38.845.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Nærbøparken – Stokkand – FamilieturEn flott høstdag sent en oktober måned ble benyttet til å ta seg en rolig kveldstur i Nærbøparken. Det første som møter meg på utsiden er en stor smijernsport med årstallet 1937 sveist inn i midten av døra. Hvorfor år 1937?
Randulf Aadnesen som er skaperen av parken starta arbeidet med å opparbeide parken i 1935-36, men i 1937 fikk han hjelp av lærere og elever med å plante de første trærne. Området hvor parken er i dag har det tidligere vært en klokkargard, klokkeren var lærer av yrke. Men, på 1930 tallet ble det bestemt at klokkeren ikke skulle bu på gard, noe som resulterte i at garden ble nedlagt. På bildet ser vi flere stokkender av begge kjønn.
 

 

 

Nærbøparken – Hvit bru ønsker velkommen.Skaperen av Nærbøparken, Randulf Aadnesen (1894-1989) gikk til Hå kommune og fikk kjøpe området som i dag har fått navnet "Nærbøparken" for 50kr målet. Området var tiltenkt for boligbygging, og ingen hadde tro på ideen om en park på dette myrlendte og treløse terrenget. I tillegg var det heller ikke vann her. Trea av ulike typer fikk Randulf fra skogselskapet og de ble planta fra og med årstall 1937. Å tilrettelegge for et fremtidig vann her var tidkrevende og tungt arbeid krevdes, dessverre ble det for kostbart og arbeidet ble avslutta før 2. verdenskrig.
 


 

 

Nærbøparken – Fugleparken – FamilieturPå grunn av mangelen på brensel under 2. verdenskrig ble arbeidet gjenopptatt og torvskjæring tok til i stor stil. Fire år senere hadde parken fått et lite vann med steinsatte kanter som fuglene benyttet. Salg av torv som brensel ga inntekter til parken.

Vell, parken byr på en aktivitetsløype som er hele 700m lang fordelt på 13 poster. Deler av området er opplyst noe som gir mulighet for flotte kveldsturer i vinterhalvåret. I Nærbøparken blei det satt opp et bygg i år 2005 som er betjent fra April til August måned på dagene lørdag og søndag, samt helligdager mellom kl 12.00 og 17.00. Her er det mulig å kjøpe seg en kopp kaffe og litt godt til. Huset blir i tillegg brukt til pedagogisk arbeid innenfor skole og som utstillingslokale. Det er mulig å leie lokalet etter avtale til ulike arrangementer.

 

 

Fugleparken – Et yrende og flott fuglelivEttersom tiden gikk fikk flere fugler sin faste plass her i denne vakre oasen. Det startet med svaner, påfugler, ender, høns og gjess i tillegg til mange ville fugler. Tidligere var det også fisk i vannet. Hå kommune har hatt ansvar for parken siden 1977.
Det er ikke bare fuglelivet som er vakkert i Nærbøparken, det finnes også et stort spekter av ulike typer busker, trær og stauder i parken. Som f.eks Norsk gran, Edelgran, Svartfuru, Lerketre, Bøk, Eik, Lind, Bjørk, Bringebær, Tyttebær, Blåbær, Bjørnebær og mye mer.

 

Kjekk og fin tur for hele familien
God tur!

 

 


Bildegalleri
Dato:13.03.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer