Du er her

Njåskogen lysløype - En lun og stemningsfull skog

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Njåskogen Lysløype - Et lunt sted JærenNjåskogen er et turmål med nok boltreplass både for store og små, i tillegg til å være et fredfylt og lunt sted på forblåste dager. De mange turmulighetene som er å finne i skogen blir ofte benyttet, også som trimløype da den populære grusveien er belyst hele året. Nede ved Frøylandsvatnet er det gode muligheter for å se både ender og svaner. Sett av 45-60min på rundturen, totalt 3,2km.

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,2km rundtur
Merket:                        Nei (Lysløype)
Terreng:                      Gruset sti / vei (Joggesko / Mulig med Barnevogn)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Frøylandsvatnet 24m.o.h og P.plass 60m.o.h

 

 

 

Parkering:

Njåskogen – Parkering kr 10Det er opparbeidet en stor parkeringsplass like ved Njåskogen, på nedsiden av Kvernelandsvegen 505. Følg Arne Garborgsveg fra Bryne mot Kvernelandsvegen og videre til det populære 1900 krysset. På venstre side kommer Frøylandsvatnet til syne nærmest samtidig som du ser Njåskogen, fortsett "inn" i skogen til skilting viser vei. Husk kr 10 for parkering (år 2013). GPS posisjon N58 45.195 E5 41.876

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Njåskogen – Gruset vei og lysløypeÅ ta familieturen til Njåskogen er det godt valg, særlig på forblåste dager som det finnes enkelte av på Jæren. Stemningen er fredfull og vegetasjonen ved Frøylandsvatnet er vakker. Langs Kvernelandsvegen 505 som deler Njåskogen inn i "nedre" og "øvreskogen" finner vi også Skogvokterboligen samt et lite uthus (fjøs og låve). Bygningene er fra år 1931, da fikk skoghesten en stall og skogvokteren hadde i tillegg noen griser, et par kyr samt noen høner. I nyere tid brukes deler av fjøset som møterom for styret.

Ved inngangen er det satt opp skilt som varsler om båndtvang til din firbente venn hele året.

 

 

Njåskogen – Stemningen ved Frøylandsvatnet er idylliskGrusveien jeg følger i vestlig retning er dekket av skog, jordarten er en dyp morenejord (sand/grus) dekket av et varierende råhumuslag. I år 1875 ble arbeidet med å plante 35 000 planter påbegynt, avstanden mellom hver var 1,25m i forband. Hver plante ble satt i oppspadde hull, tenk på den neste gong du tar turen til Njåskogen.

Jeg har fulgt lysløypa ned mot Frøylandsvatnet og det fantastiske synet som møter meg vises på bildet.
 

 

 


Njåskogen – Et fuktig "juletre"Lysløypa slynger seg brått opp til samme nivå som jeg gikk ned fra parkeringsplassen. Herfra går veien blant annet tilbake til parkeringsplassen, for de som ønsker en litt lenger tur er det mulig å gå til Tegle samt Siritjørn hvor det står oppført ei hytte. Skoglaget er eier av hytta etter at Fylkesskogmester Røer døde 1929, det var han som fikk tillatelse til å bygge hytta. Njåskogen ble tidlig tilrettelagt for allmenheten, allerede i år 1981 ble skilt med informasjon om planter, skog og fugle/dyrelivet satt ut. Lysløypa som i dag driftes av Time kommune ble også påbegynt like etter.

 

 


Njåskogen – Flotte farger langs grusveienSom tidligere nevnt blir skogen brukt av mosjonister og turgåere i alle aldrer, men det har også vært noen faglige utferder. Det norske Skogselskaps Landsmøte ble arrangert for første gang i skogen år 1939 videre fulgt av år 1965 og 1986. I tillegg til en rekke andre organisasjoner og lag.

Njåskogen har opp igjennom årene blitt sett på som en demonstrasjonsskog av første klasse. I tillegg til flott skog og vegetasjon er det store muligheter til å se både ender og svaner i Frøylandsvatnet.
 

God Tur!
 

 

Bildegalleri
Dato: 16.11.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer