Du er her

Ravnafjellet og Årstafjellet – To små utsiktspunkter i Eigersund

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Ravnafjellet – Årstafjellet – Eigersund – TurRavnafjellet og Årstafjellet er to små utsiktspunkter sentralt i Eigersund kommune. Dette er turer som passer de aller fleste, i tillegg er det lysløype på deler av stien. Ungene kan ta med fiskestanga og prøve lykken i Kjerketjørna eller Sandtjødna. Skulle ikke det friste kan området by på tilrettelagt badeplass istedenfor dersom været godt. Dette er to topper som er splittet i to turer i arrangementet På Topp i Dalane 2013, jeg har valgt og registrere turene som en da de ligger veldig nære hverandre. Vi brukte 1,5t tur/retur inkludert pauser på de 4,7km turen er på totalt. 

 

 


Kommune:                 Eigersund
Tid:                             1,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuell pauser) 
Lengde:                      4,7km tur / retur
Merket:                       Ja (Turløyper og Topptur)
Terreng:                     Sti / Grusvei (Hiking / Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Ravnafjellet 138m.o.h og Årstafjellet 120m.o.h

 

 


Parkering:

Ravnafjellet – Årstafjellet – Parkering – Tur

Parkering ved Vannbassengane i Eigersund kommune. Vi kjørte rv44 ned mot Eigersund, fortsett inn mot sentrum og forbi brannstasjonen. Veien heter Bøckmans gate, følg veien til neste rundkjøring og ta andre avkjørsel opp mot Sandbakkveien. Videre er det godt skiltet opp mot Vannbassengane. GPS posisjon N58 27.083 E6 01.340

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:
Ravnafjellet og Årstafjellet – FriluftsområdeNå som veien er forklart og niste er smurt er det bare og legge i vei og gå ut på tur, vi skal nemlig til et populært turområde. Men, hvor mange benytter seg av toppene vi skal bestige i dag? De er ikke krevende men, gir en fantastisk utsikt selv med høyder under 150m.o.h. Fjelltoppene heter Ravnafjellet og Årstafjellet, disse toppene er sentralt plassert i et stort friluftsområde nærmest. Her kan folk fiske, bade, se på dyrelivet eller gå en tur. Dette blir vår tur nr to for dagen ettersom vi først gikk til Dvergasteinen i Bjerkreim kommune. Vell, turen starter att med klubb hus merket med Eigersund Orienteringsklubb ved parkeringsplass. Her er det satt opp skilt og informasjonstavle, faktisk så mange skilt til diverse lysløyper og andre turer i området at ved første øyekast kan en nesten bli litt forvirret?

 

 

Ravnafjellet – Årstafjellet – Tur – Eigersund

Jeg følte det hvert fall slik til vi kom inn i merke systemet. Skal du bestige toppene slik vi gjorde følger du "Opplev Dalane" løypen som er skiltet, dessverre er ingen av toppene skiltet fra startplass. Vi startet på grusvei opp mot Kjerketjørna og videre forbi denne. Etter tjernet kommer vi til et stikryss hvor vi går inn på Steineveien. Fortsett turen 1,2km før skilt viser veg opp i terrenget hvor Ravnafjellet er og bestige. Dette er en topp som er med i arrangementet "På Topp i Dalane 2013" så husk å klippe arket eller registrere turkoden på www.telltur.no (Åpnes i nytt vindu). Utsikten fra denne toppen er dessverre litt tildekket av skog men, enkelte åpninger gir god utsikt.

 

 

Ravnafjellet – Årstafjellet – Tur – EigersundEtter en liten svipptur innom Ravnafjellet som gir oss 5poeng fortsetter vi videre til vår siste topp for i dag, nemlig Årstafjellet med sine 120m.o.h. Vi velger å følge stien videre og håper på og komme rundt på andre siden av Kjerketjørna noe som vi også gjorde. Her er det satt opp en flott gapahuk og sitteplasser. Turen fortsetter forbi Kjerketjørna hvor en flott stokkand mer eller gjerne kommer svømmende mot oss etter litt mat, dessverre hadde vi ikke med noen rester av brød i dag. Vi er nå nede ved 1. Vannbasseng der ungene koser seg og bader, vi skal ikke bade i dag og fortsetter inn på Skogstien som er til venstre for informasjonsskiltet. Vi følger så Slangestien opp til toppen hvor en flott varde møter oss. Utsikten fra Årstafjellet er fantastisk ut over Eigersund sentrum med Varberg tårnet i vestlig retning. Husk og signer deg inn i gjesteboka også på denne toppen, dette er også en 5poeng tur i arrangementet "På Topp i Dalane 2013".

Retur går på samme veg ned til 1. Vannbasseng og deretter fulgte vi asfaltert veg et lite stykke før en litt bratt skogs sti tar oss ned til parkeringsplass. Selvfølgelig kan du følge asfaltert veg helt ned!

 

 

Bildegalleri
Dato: 16.06.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer