Du er her

Roda 107m.o.h – En liten fjelltopp med mye utsikt

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Roda – Eigersund – Tur – På Topp i Dalane 2013"Fjelltoppen" Roda er en familievennlig tur i Eigersund kommune, nærmere bestemt på Hellvik (Lunhulen). Turen starter fra Lunhulen nord-vest fra Hellvigsvatnet  der "Hellvik Dansen" var før. Turen er godt merket fra start til slutt, retur går tilbake på samme veg. Du bør sette av 2,5t tur/retur på de 7,6km turen er på. Er du ikke glad i for mye stigning og bratt terreng er dette en flott tur for deg. Turen er en av de 21 turene som er valgt ut til arrangementet "På Topp i Dalane 2013".
 

 

 

Kommune:                 Eigersund
Tid:                                 2,5t tur / retur
Lengde:                         7,6km tur / retur
Merket:                          Ja
Terreng:                        Sti / Grusveg
Vanskelighetsgrad:  Enkel
Høyde:                          107m.o.h

 

 


Parkering:
Roda – Lunhulen – Tur – Parkering – EigersundFra Bryne, følg riksveg 44 sørover forbi Sirevåg og Holmane til du kommer til XL Bygg ved kysten. Kjør litt videre opp mot butikken (Joker?) men, sving inn over brua til Lunhulen rett før butikken. Fortsett på Mjåsundveien inn til lokalene der "Hellvik Dansen" holdt til før. Her er det tilrettelagt parkeringsplass opp til venstre før du kommer helt inn på området, skilt er satt opp. GPS posisjon N58 29.249 E5 52.932

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:
Roda 107m.o.h – Eigersund – TurTuren starter fra Lunhulen nord-vest fra Hellvigsvatnet der hvor Hellvik Dansen holdt til før. Det er satt opp merkeskilt som tydelig viser retningen vi skal gå i, i tillegg som jernbane sporet er en god pekepinn. Vi fulgte merket grusveg langs jernbanesporet i ca 400m før vi gikk over brua som tar oss ut i et fantastisk flott og åpent terreng. Flere skilt er satt opp, det ene mot Varberg og det andre mot Ole Høylans Hålå. Vi skal ikke inn til noen av disse plassene i dag, istedenfor følger vi merket grusveg videre til Nedra Furevatn som vi kommer til i sørlig ende. Vi skal ikke følge vatnet mer en 75m før vi blir tydelig vist inn på en ny sti, stien tar oss til den østlige enden av vatnet bak en topp hvor det også ligger et lite tjern i et ellers myrete område. Nedra Furevatn viser igjen over store deler av turen, vi fortsetter over to eiendomsgrenser hvor det er satt ut gjerdeklyver begge plasser. Stien tar oss nå i nordlig retning inn på den Vestlandske Hovedvei der det første som møter oss er mange syklister. Det nærmer seg nordsjørittet så litt trening er nok ikke dumt.

 Roda – Sti – Eigersund – TurVi fulgte den Vestlandske Hovedvei ned til grinda som er satt opp med Spjødåna og et lite stykke opp bakken. Totalt ca 200m. Her er det satt opp et nytt punkt på høgre side av vegen som tar oss ut i terrenget på merket sti. Dette området er veldig fuktig så vanntette sko er å anbefale. Stien tar oss opp og over Spjødånå nok en gang, og hva er grunnet til dette siden det går en flott grusveg helt til toppen tenker nok folk? Inklusiv meg selv. Men, det kommer seg av at grusveien opp på øst siden av Spjødåna er full av bikuber. Uansett, turen fortsetter opp mot Spjødafjellet i nordlig ende og videre på nord siden av Rodatjørna. Skilting viser veg opp til topp punktet hvor det er satt ut en gjestebok kasse med tang for å klippe arket som hører til i arrangementet På Topp i Dalane 2013. Vell oppe får vi en flott utsikt i alle retninger selv med sine 107m.o.h så en liten pause på toppen er absolutt til å kvalifisere som kvalitetstid. I tidsrommet vi gikk så vi ingen andre turgåere som gikk fra Lunhulen men, 6 andre turgåere kom fra Den Vestlandske Hovedvei med start ved Hegrestad i Hellvik (Sandtaket). I tillegg er det fult mulig å gå turen fra Ogna, dvs motsatt ende av Den Vestlandske Hovedvei og ta inn på sti opp til siste del av turen mot Roda. Ønsker du å fortsette turen kan du også legge løypa til Ualand / Buarskog på merket tursti. På veg ned gikk vi tilbake på samme sti med unntak av at vi fulgte grusveg ned og forbi bikubene da der ikke er særlig aktivitet rund disse i mai måned.

Turen er en flott familietur. Men, den kan kanskje bli noe lang for de aller minste.

God Tur!

 


Bildegalleri:
Dato: 12.05.2013

Feil ved visning? Klikk her

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer