Du er her

Rogaland Arboret – En levende samling av busker og trær

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Rogaland Arboret – En levende samling av busker og trær

Rogaland Arboret ble stiftet i år 1972, og er i dag 700 dekar stort med over hele 1500 forskjellige arter av trær og busker. I 1970 herjet det en stor skogbrann i området, og store skogkledde områder ble ødelagt. Med drivkraft og initiativ fra Bjørn A. Stangebye ble området omgjort til hva det er i dag.

Sett av 1,5t på den 3,3km lange rundturen.
 

 


 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              1,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,3km rundtur
Merket:                        Nei (Naturstiløype)
Terreng:                      Grusvei og sti
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Rogaland Arboret 60-120m.o.h

 

 

Parkering:

Rogaland Arboret – Parkering på opparbeidet p. plassFra Nærbø, kjør mot Undheim. Sving av mot Ålgård, like før idrettsanlegget på Undheim. Sælandsvegen følges forbi Sælandskogen og videre mot Ålgård. Følg langs Edlandsvatnet og videre mot E39, ta til venstre i rundkjøringen og fortsett forbi Kongeparken. Figgjo passeres og like etter bomstasjon er det skiltet mot Arboret, sving til høyre. Fortsett på Espelandsveien, og om ikke mange minuttene er du fremme. Avkjørsel er skiltet. Parkeringsavgift kr 30,- (2014). GPS posisjon N58 48.605 E5 48.834

 

 


 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Rogaland Arboret – Rhododendron i full blomstringRogaland Arboret byr på et vell gjennomført turområde, med en betydningsfull samling av levende trær og busker. I arboret kan en nyte alle årstidene, og det er nettopp derfor Hilde og jeg nå er tilbake. Vi har vært her i vintermånedene, men denne gang ville vi se Rododendronene i blomstring. Med fokus på å komme oss opp til Rhododendron dalen satte vi i gang, Hilde viste tydeligvis hvor dette blomstrende stedet var.

 

 

 

 

Rogaland Arboret – Hilde under et nydelig treI 1970 herjet en stor skogbrann i området, hele 500 dekar skog brant ned. Med drivkraft fra blant annet Bjørn A. Stangeby, og andre ildsjeler i nyere tid ble området omgjort til hva det er i dag. I 1972 ble Rogaland Arboret stiftet av Rogaland fylke, sammen med flere kommuner. Vi fortsetter videre og på stien fra den blomstrende dalen, får Hilde øye på dette vakre treet. Det blir naturlignok mange stopp, og en må planlegge med god tid når en først skal besøke dette vakre stedet.

 


 

 

Rogaland Arboret – Et nydelig tjern hvor stokkendene svømmerBlant hundrevis av forskjellige trær og busker, kan en vandre i idylliske omgivelser i Arboret. Det finns så mange som 1500 forskjellige arter, fordelt på et område på hele 700 dekar. Med trær og busker fra hele verden er det mye spennende og gå igjennom, både for liten og stor. I dammen svømmer flere ender, og leiter etter mat. Noen flakser opp på land og våger seg bort til et bord, hvor noen har satt seg ned får å nyte nistepakken.

 

 

 

 

Rogaland Arboret – Det finnes over 1500 ulike arterVi fortsetter videre, og like etter står det på et skilt Magnoliahagen. Området er muliggjort av Seabrokers A/S, som i 2004 ga en gave til Arboret. Gressletter med ulike tresorter og busker pryder området, flere benker gir rom for en fin rast med fuglekvitter i bakgrunnen. Det er mye folk i Arboret, og alle aldrer er representert. På vei ned til Skittjørn passeres en betydningsfull person, avbildet på en stein. Arne F. Bryne har vært sentral i den faglige utviklingen i de første tiårene i Arboret.

 

 


 

Rogaland Arboret – Det er virkelig flott ved SkittjørnVidere går vi opp mot kafeteria området, her er normalt åpent på søndager. Det er mulig å kjøpe enkel kaffemat. Vi må dessverre nøye oss med å ta en titt inn vinduet siden det er stengt på lørdager.

Arbeidet i Arboret er viktig, både for rekreasjon, forskning og undervisning. Turen går videre til parkeringsplassen, og en flott og opplevelsesrik tur er over.

God Tur!

 

 

Tips,

  • Området er tilrettelagt for barnevogn og rullestolbrukere.
  • Det er kun sopp og ville bær som kan plukkes fritt i Arboret, annet er fredet.
  • Båndtvang for hunder gjelder hele året.
  • Følg veier, stier og gresskledde flater for å unngå nedtråkking av planter.
  • Sykling er forbudt (unntak er grense veiene Via Bella, Myklabustveien og Vassvikveien).
  • Det er forbud mot åpen ild året rundt.

 

 

Bildegalleri
Dato: 10.05.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer