Du er her

Salteskogen Lysløype - Familietur

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Salteskogen LysløypeSalteskogen byr på lysløype blant skogkledd terreng, den opparbeidede lysløypa er på knappe 2km og slynger seg som et åttetall i terrenget. Like etter inngangen har Sjøsprøyt 4H laget en flott gapahuk, den rommer plass til hele 30 stykker. Salteskogen blir benyttet av mosjonister og barnefamilier.

Sett av 30minutt på min rundtur som er på 2,3km.

 

 

 

Kommune:                 Klepp
Tid:                              30min rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       2,3km rundtur
Merket:                        Nei (Lysløype)
Terreng:                      Gruset sti (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Salteskogen 20-30m.o.h

 


Parkering:

Salteskogen – Parkering på nordsiden av skogenSalteskogen er å finne i Klepp kommune, nærmere bestemt 1,5km sørøst for Pollestad, Orre sentrum.

Fra Nærbø, følg Skjerpevegen 158 ut mot Vigreskogen og Vigrekrysset. Ta til høyre i nordlig retning mot Bryne, fortsett over brua ved Njærheim. Etter Høyland skole, ta andre avkjørsel til venstre ned mot Salte. Følg Pollestadvegen 171 ned mot rundkjøring, ta andre avkjørsel og skogen har for lengst kommet til syne. Like etter Salteskogen svinger du til høyre, parkering ved veien. GPS posisjon N58 42.561 E5 35.261.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Salteskogen – Start ved Strupesteinen.Salteskogen er i likhet med andre nærliggende skogholt et live sted på forblåste dager. Lysløypa blir vedlikeholdt av Orre Idrettslag og strekker seg i terrenget med hele 1960m.

Ved inngangen til skogen står en stor skogsmaskin, metervis med tømmer ligger i bunter langs veien. Det er tydelig at det i senere tid har blitt hugget en hel del skog, kanskje vinden har satt sine spor?
Uansett, turen starter ved Strupesteinen.


 

 


Salteskogen – Sjøsprøyt 4H har laget gapahukVed start kan en selvsagt velge om en vil starte med å følge østsiden eller vestsiden av lysløypa, jeg går mot gapahuken og siste rest av skogen vestlig lende.

Jeg skal ikke gå mange meterne før en koselig gapahuk satt opp av Sjøsprøyt 4H er et faktum, den rommer plass til hele 30 stykker i tillegg til de mange benkene og bordene som står her. Gapahuken er tilgjengelig både med barnevogn og rullestol.

 

 


 

Salteskogen – Sola presser seg gjennom den stedvis tette skogenI skogen er stemningen idyllisk, sola er i sørlig posisjon og presser seg gjennom den stedvis tette skogen. Stiene er gode og den lille snømengden som kom dagen før har integrert seg godt på stien.

Det opplyses om på GodTur.no at lysløypa er tilrettelagt for rullestolbrukere samt tilgjengelig med barnevogn. Jeg ønsker å legge til at østlig side ikke er like godt tilrettelagt i skrivende stund på grunn av skogsarbeid, men jeg regner med at dette bare er midlertidig.

 

 

 

Salteskogen – Utsikten er flott selv med lav høyde i terrenget.Ute av skogen i vestlig side kommer jeg opp til gapahuken igjen, nå gjenstår siste rest av lysløypa som går i åpent lende. Utsikten er det ikke noe å klage på.

Lysløypa så ut til å være ute av drift i skrivende stund, mulig sterk vind og skogsarbeid har ført til brudd på kabler?

Salteskogen byr på turmuligheter for hele familien, perfekt for små barnefamilier med barnevogner, rullestolbrukere samt mosjonister.

 

God Tur

 

Bildegalleri
Dato: 26.01.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer