Du er her

Sandtangen - Tursti langs Frøylandsvatnet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Sandtangen – Tursti langs FrøylandsvatnetSandtangen er et friluftsområde, opparbeidet og muliggjort av flere bidragsytere. Området benyttes i dag av syklister, mosjonister samt turgåere. Det er flere steder tilrettelagt med sitteplasser og i tillegg finnes det lekeapparater og egen trimpark. Turveien er belyst og turveiene er egnet for både barnevogner og rullestolbrukere.

Sett av 2t tur/retur, totallengde 10,1km.
 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              2t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       10,1km tur/retur
Merket:                        Ja (Klister fra Turistforeningen og Lysløype)
Terreng:                      Gruset Sti / Vei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Frøylandsvatnet 24m.o.h

 

 

Parkering:

Sandtangen – Parkering på "Kinoplassen"Parkering på "Kinoplassen" v/ Bryne Kino i Time kommune.

Fra Nærbø, følg Skjerpevegen ut mot Rv 44. Fortsett mot Bryne, ta til høyre i rundkjøring v/ Shell. Følg Arne Garborgs veg videre opp mot sentrum, jernbanebro passeres og like etter svinger du av til venstre i rundkjøringen. Husk parkeringsavgift innenfor opplyste tidsrom, GPS posisjon N58 44.173 E5 39.077.

 


 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Sandtangen – Inngang ved "Kinoplassen" på BryneSandtangen byr på opplyste turveier, trimpark, ulike lekeapparater samt benker og sitteplasser. Sandtangen er Brynes største friluftsområde, og mange innbyggere finner vei hit, enten en ønsker og sykla, mosjonere eller å gå på tur. Bryne Vel er eier av friluftsområdet, men med god hjelp fra flere bidragsytere er området muliggjort. Leidulf er "bryne-bu" og ivrig turgåer, og ønsket å bli med også til Sandtangen som han kjenner godt.

 


 

 

 

Sandtangen – Flere ekorn langs turstienVi går ikke mange meterne inn i friluftsområdet, før dette lille ekornet stolt lar seg fotografere. Den lille søte gnageren oppleves som uskyldig og fredfull, men av natur spiser den ikke bare nøtter, frø og knopper som vi gjerne liker å tro. Ekornet spiser nemlig også egg og fugleunger. Vet du forresten hvorfor ekornet har så stor hale?
I tillegg til å holde varmen, brukes også halen til å holde balansen.


 

 

 

 

Sandtangen Trimpark – Mosjon og lek for alleUtspringet er passert og trimparken er et faktum, Leidulf hopper på første og beste apparat og setter ny "Bryne-rekord", i hvert fall i følge han selv. Bryne Vel ønsker velkommen til gratis trening og lek i Sandtangen Trimpark, men husk og forlat området i den stand du selv ønsker å komme tilbake til det i. Like ved trimparken er det ulike lekeapparater, sitteplasser og benker til disposisjon. Alt i et idyllisk, skjermet og fredfylt område like ved Frøylandsvatnet.

 

 

 

 

Sandtangen – God tursti langs FrøylandsvatnetLeidulf og jeg skal videre, og setter opp tempoet mot selve skogholtet i Sandtangen. Ei fuglevise og to må en regne med å høre i det en spaserer igjennom skogen, og hva er vell bedre enn det til en kopp kaffe? Bryneholmen passeres, og flere rensedammer er lagt bak oss. Det er vindstille, strålende sol og mye folk ute i området, det er også tydelig at området er verdiskapende for innbyggere og andre besøkende.


 

 

 

 

Sandtangen – Et nært og viktig friluftsområdeFrøylandsvatnet har lenge vært plaget med stor oppblomstring av blågrønalger. Kommunene Time og Klepp måtte finne ei løsning på problemet, og satt ned to tiltak for å bedre vannkvaliteten.
"Tiltak for å redusere tilførselen av næring til vatnet" og "Tiltak for å få balanse i vatnets økosystem".
Og i perioden 1970 til 1980 tallet ble det funnet store mengder død fisk, i tillegg til flere døde husdyr som følge av å ha drukket av det giftige Frøylandsvatnet. Status på vannkvalitet i skrivende stund er jeg usikker på.

 

 

 

Sandtangen – Et rikt fugleliv er å se langs FrøylandsvatnetLalandsholmen er passert, og Leidulf og jeg nærmer oss Gunnarsberget. Her holder Jæren Kajakklubb til, og det er mulig å leie kajakk på visse vilkår. Frøylandsvatnet byr på ypperlige treningsøkter i kajakk, og for de som ikke ønsker å vente på den mye omtalte "brua" over til Njåskogen kan en istedenfor padle over. Tilbakeveien går tilbake med små endringer i skogholtene.

Takk for turen Leidulf!

 

 

Tips!
Om en ikke ønsker å gå hele turen, kan en ta avstikkeren opp i Vardheia like før Sandvika.

 


Bildegalleri
Dato: 26.05.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer