Du er her

Skadbergvågen - Padletur fra Eidebukta

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Skadbergvågen – Padletur fra EidebuktaSkadbergvågen ligger i Nordra Sundet friluftsområde i Eigersund kommune. Vi har tatt sjøveien til Skadbergvågen ved å padle fra Eidebukta. Det var et yrende liv og topp stemning på sjøen denne nydelige sommerdagen. I disse vakre omgivelsene anbefaler vi å sette av litt ekstra god tid, her er det ingenting å skynde seg hjem etter!

Sett av 3,5t tur/retur på den totalt 12,8km lange turen.
 

 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland                 
Kommune:                  Eigersund
Tid:                              3,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       12,8km tur/retur (Stigning 0m)
Høyde:                        Skadbergvågen 2 moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Det er vanskelig å velge kategori for vanskelighetsgrad på turen til Skadbergvågen, da det som vi kjenner til ikke finnes en nasjonal standard for gradering av padleturer. Vi velger å gradere turen som Middels, men vær obs på at havpadling kan være svært krevende om ikke forholdene ligger til rette. Planlegg alltid padleturer etter egne evner, og husk at en alltid skal padle nær land så lenge dette lar seg gjøre, så sant det ikke er fare for steinsprang. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen til Skadbergvågen går i nydelig og frodig kystnatur . Vi padler forbi flere viker og skogkledde holmer. Hytteparadisene beundres fra kajakkene, noen ser vi langt i fra, mens andre padler vi tett oppi. Skadbergvågen er omringet av skogsterreng, svaberg og flere bryggeanlegg.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Naturligvis ingen merking og skilting på havet, og her anbefales det å bruke GPS for å ha kontroll på hvor en er til en hver tid. Lager en kortfattet beskrivelse av ruten vi padlet.

Turen startet fra Eiebukta ved Egersund padleklubb, hvor vi satte ut kajakkene fra bryggeanlegget. Vi padlet på sørsiden av Kjeøya og videre under broa til Launes-sundet. Vi holdt til høyre så godt vi kunne, forbi Kjønndalsvika og Husholmen, og gjennom et smalt sund ved Håhellerholmen. Videre forbi Hetleviga før vi padlet forbi Litla Sirevåg og Myklebustvågen – en bukt som viser godt igjen og som kan være et holde punkt for hvor en er. Den neste bukta vi kommer til er nemlig Skadbergvågen – målet for dagens padletur.

Tilbakeveien følge samme vei, men vi valgte å padle på motsatt side av sundet til vi kom tilbake til broa og Tengsvågen, videre valgte vi å padle hele veien rundt Kjeøya.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

HavKajakkFiske*BadeSove ute
Infotavle*Grill*BenkebordSkogBrygge

* Fiske: Stangfiske i hav.
* Infotavle: I Skadbergvågen.
* Grill: I Skadbergvågen, husk grillkull!

 

 

Parkering
Parkering

Skadbergvågen – Parkering ved Eidebukta.Parkering på offentlig parkeringsplass ved Tengsvågen i Eigersund.

Fra rundkjøring med Shell stasjon på Bryne, følg Jærveien/Fv44 mot Egersund. Ved Tengs krysser en over elva på bro, og kjører forbi flere bryggeanlegg langs Tengsvågen. Rett etter at farten reduseres til 40 km/t ligger det en synlig parkeringsplass på høyre side av veien. Innkjørselen er like før fartshumpen, på motsatt side av treningssenteret. GPS posisjon N58 27.723 E5 59.992.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Skadbergvågen – Kajakktur fra Eidebukta.Det er en nydelig sommerdag, og vi vil ut og nyte livet på havet. Vi kjører til Tengsvågen der vi setter ut kajakkene ved Eiebukta. Det er en deilig sommertemperatur, solen skinner, og det er nærmest blikkstille på havet. Vi padler i nord-vestlig retning, forbi Kjeøya, og under broa som tar oss over til Launes-sundet. Vi tar det hele i et behagelig tempo, på sånne dager er det viktig å ta inn og nyte de vakre omgivelsene som omgir oss. Her ligger sommerparadisene som perler på en snor.

 


 

 

Skadbergvågen – Inne i bukta er det fullt liv og flere småbåter.Vi padler forbi flere holmer, både store og små. Viker, bukter og sund, fra dette perspektivet er det ikke lett og vurdere hva som er hva – men vakkert er det helt sikkert! Det er et yrende liv på havet; små båter, store båter, seilbåter og kajakker. Flere hyggelige mennesker vinker til oss når de seiler forbi, livet er ganske deilig akkurat nå. Vi padler forbi Myklebustvågen og Litle Sirevåg, vi nærmer oss dagens mål. Noen padletak til, og vi er fremme ved Skadbergvågen. Vi tar oss en liten pause for å fylle på litt energi og snakke litt med kjensfolk, så er det oppi kajakkene igjen.

 

 

 

Skadbergvågen – Vi padler i land nær Skadbergvågen og lager litt middag!Vi padler tilbake et lite stykke, og padler inn i ei vik – her legger vi til med kajakkene, og finner oss en passende plass på svaberget. Vi gjør opp et bål for å lage dagens middag; amerikansk gryte servert i tortillalefser. Vi nyter maten og slapper av på svaberget. Vi tok ikke høyde for tidevannet når vi satt oss ned, så etter en stund er det mest fornuftig å pakke sammen om ikke alt skal bli vått. Tilbake følges samme rute, med noen små justeringer. En fantastisk dag på havet er omme, med nye minner i minneboken.

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 01.juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Vær oppmerksom på egne ferdigheter i kajakk på sjø. Samtidig må en være forsiktig med vær- og vindforhold. En må kjenne til sine egne begrensninger.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Gyarhavn - Kjekk og lettgått tur fra Trosaviga Nordra Sundet friluftsområde - Idyllisk rundtur ved kystenDet Gamle Jernbanesporet Eigerøy fyr – Familievennlig turLifjell - Langevatnet klatrefelt i EgersundRavnafjellet og Årstafjellet – To små utsiktspunkter i EigersundTrollpikken - Fottur fra Sletteid i EgersundVannbassengane - Et populært friluftsområde for familienSkadbergvågen Øst - Fottur med lekemuligheter for de små

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre.

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer