Du er her

Stem Holmavatn - Familietur i idyllisk terreng

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Stem Holmavatn – Familietur i et idyllisk terreng.Stem Holmavatn, er et av flere vann som utgjør kraftproduksjonen, nede på Søra Hetland. Den gode turveien tar deg helt opp til vatnet, langs traseen er terrenget vekslende mellom åpne og skogkledde flater og lier. Familieturen er på ingen måte krevende, snarere tvert om. Bruk god tid og utforsk den flotte naturen.

Sett av 0,5t tur/retur på den totalt 1,8km lange turen.
 


 

 

Kommune:                  Hå
Tid:                              0,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       1,8km tur/retur (Stigning 60m)
Merket:                        Ja* (Blåmerket og skiltet – Se kommentar nede i artikkel)
Terreng:                      Turvei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:    Enkel
Høyde:                        Stem Holmavatn 63m.o.h

 

 

 

Parkering:

Stem Holmavatn – Parkering på Søra Hetland ved kraftstasjonen.Parkering ved Hetland kraftstasjonen på Søra Hetland, like i nærheten av Ogna skole / idrettsanlegg.

Fra Nærbø, følg Nørdsjøvegen Rv44 i sørlig retning forbi Varhaug, Vigrestad, Brusand og inn til Ogna sentrum. Ved Ogna passeres en bensinstasjon på venstre side, like etter er det skiltet inn til idrettsanlegget. Følg Salthellerveien ca 300m forbi idrettsanlegget, ta til høyre og inn på tredje avkjørsel til venstre ved Lindtjørn veien, fortsett til Hetland kraftstasjon. GPS posisjon N58 31.430 E5 50.126.

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Stem Holmavatn – Det er traktorvei helt opp til vannet.Det er en fin vintersdag, sola skinner og det er tilnærmet vindstille. På Søra Hetland er det en kraftstasjon, det er her utgangspunktet for turen er. Hetland kraftverk er nok ikke blant de største, men det durer godt fra den hvite og store bygningen. To svære vannrør kommer ned fjellsiden, fallhøyden er stor. Anlegget består av vann fra Homsevatnet, Hundsvatn og Holmavatnet, sistnevnte går dagens tur til.

 

 


 

 

Stem Holmavatnet – Et av flere vann som gir grunnlaget for kraftproduksjonen på Søra Hetland.For en voksen person, som kun skal rett opp til Stem Holmavatnet, er turen svært kort. Kanskje til og med litt i korteste laget? Men, som familietur hvor ungene kan utforske det flotte terrenget, leke og hygge seg er dette ypperlig. Langs turveien er det variert mellom åpne flater og skogkledde lier. Ved Stem Holmavatn er du fremme, men ta turen over demningen og utforsk terrenget litt videre langs vannkanten. Vær klar over at det ikke er noen sti her, samt at vannet er regulert.

 

 

 

 

Stem Holmavatn – Vannstanden reguleres.Bading er forbudt i Stem Holmavatn, det er merket med skilt på demningen. Ha med en god nistepakke og nyt stillheten ute, omringet av en nydelig natur. Tilbakeveien følger samme turvei. Vær oppmerksom på at det er noen bikuber som passeres, aktiviteten i disse er ukjent, men de står et stykke fra turveien. Kun halve turen er blåmerket, hvorfor vet jeg ikke? Men, tur / traktorveien er ikke til å miste, hverken opp eller ned.

God tur!

 

 

Bildegalleri
Dato: 22.01.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer