Du er her

Stokkalandsvatnet - Familievennlig rundtur i Sandnes

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Stokkalandsvatnet – En familievennlig rundtur i Sandnes.Stokkalandsvatnet er et av flere populære tursteder i distriktet. Turgåere og mosjonister i alle aldrer, benytter seg av denne flotte og nære rundturen. Turen er godt tilrettelagt med god standard på grusvei, infoplansjer, grønt friområde og flere sitteplasser for å nevne noe. Området er perfekt for barnefamilier.

Sett av 1t på den 4,9km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                  Sandnes
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       4,9km rundtur (Stigning 45m)
Merket:                        Nei (Flere infoskilt)
Terreng:                      Grusvei / Asfalt (Joggesko. Passer for barnevogn og rullestol)
Vanskelighetsgrad:    Enkel
Høyde:                        Stokkalandsvatnet 22m.o.h

 

 

 

Parkering:

Stokkalandsvatnet – Parkering ved Tronsholen (trafostasjon).Parkering ved Tronsholen (Trafostasjon) i Sandnes kommune.

Fra Nærbø, følg Rv44 mot Sandnes. Ved brannstasjonen svinger du av til høyre mot Ålgård på E39. Ta første til høyre igjen og deretter høyre enda en gang og ned på Ålgårdsveien Fv334. Ta til venstre i rundkjøringen og fortsett videre opp mot Høyland kirke. Sving av til høyre ved Hagesenteret, og deretter til høyre igjen ned mot Tronsholen. GPS posisjon N58 49.817 E5 44.395. 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Stokkalandsvatnet – Nydelige øyeblikk langs turveien.I likhet med mange andre turområder, er også Stokkalandsvatnet et viktig og populært turområde. Turen kan startes fra ulike steder, men vårt utgangspunkt er fra Tronsholen. Barnevogna tas ut fra bilen og vi gjør oss klare til tur. Marikken er ca 10 uker og er vårt første barn. Hun har allerede vært med på noen turer, men enda føler vi det er litt «nytt» og er spent på turen. Vi følger sykkelstien inn under broa ved E39, og deretter starter turen rundt det populære vannet.

 

 

 

 

 

Stokkalandsvatnet – Det er tilrettelagt med flere sitteplasser.Det er en solfylt mars dag, temperaturen er fin og det er lite vind. Mange turgåere er allerede ute, og vi velger å gå til høyre (vest) først. Langs veien er det bygget et «tårn» for fugletitting, i tillegg er det satt opp infoplansjer om fuglelivet her. Lenger mot bebyggelsen passeres ei sandstrand, naturligvis er det lite «liv» her i dag. Deler av veien går ikke lenger langs vannet, men istedenfor opp i byggefeltet, heldigvis varer det ikke lenge.

 

 


 

 

 

Stokkalandsvatnet – Grønt område med fotballmål og volleyball bane.En statue av fuglevennen Harald Herredsvela passeres og vi er ved Ganddal, lengst vest på løypa. Det er generelt mye infoplansjer om busker og trær, fugler og ulike fiskearter. Et stort friområde passeres, her er det tilrettelagt med fotballmål og Sandvolleybane. Generelt for turstedet er det flere sitteplasser og benker, ei løe samt grillgruver. Grusveien holder god standard og det er fult mulig å benytte rullestol, eller gå med barnevogn.

 

 

 

 

 

Stokkalandsmarka – Ei nyreist "løe" på sørsiden av vannet.Turveien går et lite stykke parallelt med det gamle jernbanesporet fra Ganddal til Ålgård. Videre passeres ei nyreist løe, også her er det tilrettelagt med bord og benker. Hilde og jeg fortsetter mens Marikken sover, det er like før hvilen er over, og da er det ikke populært å ligge i vognen. Planetstien passeres og vi nærmer oss turens slutt. Men, jeg tar meg tid til å lese på noen infoplansjer skrevet av bonde Paul Kyllingstad, veldig bra!

En kjekk og variert rundtur er over.

 

 


Bildegalleri
Dato: 14.03.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer