Du er her

Stora & Litla Stokkavatnet - Rundtur fra Madla

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Stora & Litla Stokkavatnet – Rundtur fra MadlaStore & Litla Stokkavatn er et frilufts og turområde alle har hørt om. Rundturen er meget populær og på spesielle «utfartsdager» kan hele 3500-4000 turgåere finne veien hit. Grusveiene er belyst og dette gjør området attraktivt hele året. Langs Stokkavatnet finnes det flere idylliske sitteplasser, egnede marker for rast samt gode bademuligheter.

Sett av 2t på den totalt 11,3km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Stavanger
Tid:                              2t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,3km rundtur (Stigning 67m)
Merket:                        Ja (T merket med klister)
Terreng:                      Gruset sti/vei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Store Stokkavannet 11m.o.h og Litla Stokkavannet 18m.o.h

 

 

 

Parkering:

Stora & Litla Stokkavatnet – Parkering ved Madla Transformatorstasjon.Parkering ved Madla Transformatorstasjon i Stavanger kommune. Gratis parkering.

Fra Nærbø, følg Rv44 forbi Bryne, Klepp, Ganddal og ut på E39. Ta av ved skilt «24 Hinna Madla», deretter til venstre i rundkjøring mot Madla. Følg Madlaveien 395 langs Hafrsfjord og forbi Sverd i fjell. Amfi Madla passeres på høyre side, ved Shell stasjonen ta til venstre i rundkjøringen. Like etter kommer trafostasjonen til syne og det er skiltet til turområdet. GPS posisjon N58 57.219 E5 40.349.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Stora & Litla Stokkavatnet – Gode og opplyste grusveier rundt vannet.Tiden flyr og mars måned er passert. Det er en flott vårdag ute i Stavanger. Ved inngangen til dette flotte friluftsområdet, blir vi tatt godt i mot av et yrende fugleliv. Svaner, ender og måker svømmer og flyr om hverandre, de er nok på lik linje med oss glade for at våren endelig er kommet? Vår tur starter lengst sør for Store Stokkavatnet og vi går på vestsiden først, men her er det ingen fasit, friluftsområdet har mange startsteder rundt vannet.

 


 

 

 

Stora & Litla Stokkavatnet – Stavanger Golfklubb passeres.Grusveiene er gode og i tillegg er det egen lysløype rundt vannet. Dette gjør stedet til et allsidig turområde, også i vinterhalvåret. Stavanger Golfklubb har flotte områder som benyttes av ivrige brukere. Dette skal visstnok være en 18-hullsban. Grusstien går igjennom små og mellomstore skogholt, et av disse stedene er ved renseparken Krossbergbekken. En rensepark bestående av naturens egen våtmark. Stokkavatnet er en reserve-drikkevannskilde, og da er disse nødvendige for å opprettholde vannkvaliteten.

 

 

 

Stora & Litla Stokkavatnet – Mellom Krossbergbekken rensepark og Speidermarka.Speidermarka lengst vest for vatnet er selv en tidlig vårdag tatt i bruk av massevis av turgåere. Flere familier har funnet seg til rette ved en av de mange grillgruvene. Vi kjenner lukten av bål og hører latter fra ungene som leker på den store gressmarka, for et flott sted. Videre går grusstien inn i trolsk furuskog, men fortsatt i kloss hold til det store vannet. I vannkanten og langs stiene er det tilrettelagt med gode benker og sitteplasser med bord.


 

 

 

 

Stora & Litla Stokkavatnet – Ved Møllebekken er det et lite kvernhus.Hilde, Marikken, Solveig Irene og jeg har passert vannets nordligste punkt og setter nå nesene mot Møllebukta og Stokkaeidet. Det er flere informasjonsskilt langs turveiene, Stavanger kommune har gjort en flott jobb. På et av disse skiltene står det om Møllebekken vi nå står ved. Her har det tidligere vært ei kornmølle. I tillegg er det viktig å merke seg at denne bekken forbinder Litla Stokkavatnet med det Stora Stokkavatnet. Viste du at Stora Stokkavatnet er på sitt dypeste 42m?

 

 

 

 

Stora & Litla Stokkavatnet – Det er tilrettelagt med flere sitterplasser.Opp til Litla Stokkavatnet finner vi veien ved kvernhuset, det er merket med T klister fra Turistforeningen. Dette vannet er betydelig mye mindre, og runden er unnagjort på snaut 20-30minutter. Det er kun nord og østsiden som går langs vannkanten, sør og vestsiden går på sykkelsti tilbake til Møllebukta hvor kvernhuset står. Langs Møllebukta er det skiltet til Stavanger Friluftssenter og Dyrsnes naturlåve, ta gjerne turen innom her også.

 

 


 

 

Stora & Litla Stokkavatnet – Det er et rikt fugleliv rundt vatnene.Vi setter opp tempoet litt på siste etappe, Marikken er knapt 3 måneder gammel og ønsker så gjerne å komme ut av vogna. Litleholmen er passert og vi nærmer oss slutten på denne flotte rundturen. Friluftsområdet er viktig både for innbyggerne i Stavanger og andre tilreisende. På «utfartsdager» kan hele 3500-4000 mennesker finne veien hit, alle tar riktignok ikke hele runden. Men det er ikke det viktigste, det viktigste er å være ute, og rundt Stokkavannet er mulighetene mange. God tur!

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 03.04.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer