Du er her

Taksdalsvatnet - Padletur en fin desemberdag

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Taksdalsvatnet – Padletur en fin desemberdagTaksdalsvatnet er å finne i Time kommune, nærmere bestemt ved Sælandsskogen. Deler av vannet inngår i et større naturreservat – der både landskap og skog er innbydende til å utøve et aktivt friluftsliv i. Padleturen over Taksdalsvatnet passer godt til trening, rekreasjon, eller rett og slett bare som fremkomstmiddel for videre bålkos og fotturer.

Sett av 30min en vei på den den totalt 1km lange turen.
 

 

 

Fakta


Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Time
Tid:                              30min en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       1km en vei (Stigning 0m)
Høyde:                        Taksdalsvatnet 90m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Å padle på Taksdalsvatnet byr ikke på store utfordringer, eller de verste og høyeste bølgene – men, en må være klar over at stryket ned mot der hvor en starter og avslutter padleturen, altså utløpet av vannet kan være krevende. En kan enkelt unngå dette ved å bære kanoen noen titalls meter lenger opp, eller bort fra det verste stryket. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Taksdalsvatnet ligger idyllisk til langs populære Sælandsskogen i nord og øst, mens mot sør og vest troner jordbruk og frodige bøer. Det er et spennende fugleliv, særlig ned mot utløpet av Taksdalsvatnet. I vannet sies det å være Ål, Røye, Sørv og Sik – i tillegg til Ørret og Laks. Det skal være gode muligheter for å fiske, men fiske er kun tillatt i sesong mellom 15.juni-20.september og etter avtale med grunneier Ådne Øverland – eier av mesteparten av arealet på nordsiden av Taksdalsvatnet.

Landskapet er åpent, lett tilgjengelig og mulighetene til å utøve et aktivt friluftsliv er mange.
Anbefalt fottøy: Vanntett.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Hverken ved parkeringsplass eller startposisjon for padling er merket/skilting. Vis hensyn og parker uforstyrret til langs vei, eller ned ved avstikker, men da godt ut til siden og etter avtale med grunneier.

Vi vil presisere at det ikke er særlig enkelt å sette ut kano fra parkeringsplass i Sælandsskogen. Det er mye småskog, kratt og ulendt terreng mellom parkering og vann.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

VannElv/BekkFiske*TeltmuligheterBålplass*
Kano/Kajakk*Bade*Toalett*Skog 

* Fiske: Kun tillatt i sesong mellom 15.juni - 20.september, og etter avtale med grunneier Ådne Øverland – eier av mesteparten av arealet på nordsiden av Taksdalsvatnet
* Bålplass: Flere muligheter langs Taksdalsvatnet, nærmere bestemt i nordøstlig ende.
* Kano/kajakk: Ikke mulighet for leie, må medbringes selv.
* Bade: Se vannkvalitet på Time kommunes sine nettsider.
* Toalett: På parkeringsplass i Sælandsskogen.

 

 

Parkering
Parkering

Parkering langs Sælandsvegen 205, eller ned i lomme ut mot utmarka langs utløpet av Taksdalsvatnet (Time kommune).

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland.

Ved bru over Håelva (utløpet av Taksdalsvatnet) kan en enten sette av kano og deretter flytte bilen til et bedre egnet sted, eller spørre grunneier om å parkere i vei-lommen ned til utløpet og videre ut mot utmarka – parker uansett uforstyrret til slik at grunneier kommer forbi med traktor. GPS posisjon N58 42.246 E5 47.125.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Taksdalsvatnet – Ally-kanoen er pakket og klar for ny tur.Ny måned betyr ny fellestur – denne gang skulle det bli en lettgått tur, med fokus på det sosiale som avslutning for tur-året. Heidi og jeg hadde pakket det vi trengte noen dager i forveien, og var bestemte på å padle utstyret inn til østsiden av vannet.

I utløpet av Taksdalsvatnet er det «stri straum», hvert fall helt nede mot brua. Vi anbefaler på det sterkeste å forflytte seg til fots et stykke oppover, altså bort fra brua og strømmen.

 


 

 

Taksdalsvatnet – I dag er det fellestur med avslutning for tur-året 2016.Vårt padleforslag følger korteste rute over vannet fra vest til øst, men det finnes mange flere muligheter. Naturligvis kan en mye større del av vannet kan padles, enten som trening, rekreasjon eller familieidyll i naturskjønne omgivelser.

I tillegg er Sælandsskogen et populært turmål. De fleste kommer riktignok til fots fra parkeringen, men hva er vel kjekkere enn å kombinere padling med fottur? Og kanskje også et bål?
 

 

 

 

Taksdalsvatnet – Fellestur med kjekk avslutning.Det er som tidligere nevnt fellestur-dag, og det ventes over 30 stykker til tur og sosialt hygge på slutten – her er det bare å brette opp armene å sette i gang! Heldigvis hjelper Astrid oss, og sammen når vi tidsfristene. Noen bærer ved, andre koker kaffe, grøt og gløgg - i tillegg til å henge opp julepynt i trær.

Vi koser oss med grøt, saft, kaffe og gløgg – i tillegg til småkaker og annet snacks.

 

 

 

 

Taksdalsvatnet – Padletur i naturskjønne omgivelser.Deler av Taksdalsvatnet inngår i et større landskapsvernområde, sammen med Sælandsskogen, Urdådådalen og Bjørnalia. Landskapet er kupert og for det meste skogkledd.

I nordøstlig ende er det to-tre gode steder for en rast, i tillegg er det også bygget enkle gruver for bålfyring. Fiske er kun tillatt i sesong mellom 15.juni - 20.september, og etter avtale med grunneier Ådne Øverland som eier mesteparten av arealet på nordsiden av Taksdalsvatnet.

 

 

 

Taksdalsvatnet – Vi blir vitne til en nydelig solnedgang.En vellykket avslutning går mot slutten. Vi har pakket ferdig utstyret, lastet kanoen og er klare for å padle tilbake. Men…

Minuttene går, og vi blir vitne til en solnedgang som hverken kan beskrives eller forklares – vi blir totalt satt ut. Ingen av oss har lyst til å padle, dette må bare nytes – samtidig så er vi «presset av mørket». Omsider når vi land, og det ganske så parallelt med at sola går ned i vest.

Takk for turen!

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått vinteren 2016, dato 04.desember.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Tur for hele familien Bjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og Urdådalen Blåfjellet - Topp og rundtur i Sælandskogen Lyngaland kulturlandskap - Fra Sælandsskogen til Melsvatnet Melsvatnet - Telttur med mange muligheter Melsvatnet - Rundtur i rolige omgivelser Bursfjellet - Lettgått topp og rundtur fra Eikeland Høylandsfjellet - Lettgått fjelltopp med storslått utsikt Lyefjellet og Njåfjellet - Rundtur Åsenvatnet - En natt under åpen himmel Blåfjellet – Topp og rundtur igjennom den trolske liaSælandskogen – På hengekøyetur i spennende omgivelser

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer