Du er her

Trollskogen - Barnas favoritt-tur

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Trollskogen - Barnas favoritt-tur.Trollskogen, opprinnelig kalt Ulsnesskogen, ligger idyllisk til på Hundvåg i Stavanger kommune. Her har Johan Kulleseid lagt ned en imponerende innsats med å tilrettelegge skogen for turgåere. Her finner du blant annet flere permanente grillsteder og flotte gapahuker, samt husker og balansetau for de små. Trollskogen anbefales for alle aldersgrupper.

Sett av 1t på den totalt 1,6km lange rundturen.
 

 

 

Fakta
Fakta - Barnevennlig turforslag

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Stavanger
Tid:                              1t rundtur (Barn 10 år – Pauser kommer i tillegg)
Lengde:                       1,6km rundtur (Stigning 33m)
Høyde:                        Trollskogen 10-20m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Barnefjellstøvelen - EnkelRundturen i Trollskogen er Enkel i vanskelighetsgrad. Dette er en kort og lettgått tur, med tilnærmet ingen stigning. Om en har litt turerfaring i bena, og tar turen etappevis, er dette en tur som kan mestres av selv de aller minste. Vær obs på at svaberget kan være glatt, spesielt etter våte perioder. Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Dette er en tur med et vakkert og variert terreng. Her går du fra gruset sti på store gress-sletter, til skogsti i skogsterreng, og svaberg ved det åpne hav. I skogen er det lunt og godt på forblåste dager. Terrenget er lettgått, og det er ingen grinder eller gjerdeklyvere på denne turen.

Anbefalt fottøy: Joggesko, eller lave vanntette sko etter fuktige perioder.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

I dette tur- og friluftsområdet er det ikke merket med røde T`er, prikker eller trepåler, derimot er det skiltinger og noen «T-klister». Etter vår mening er friluftsområdet oversiktlig, turveiene er synlige og det er ikke «behov» for de klassiske merkingene enn gjerne er vant til på fjellturer.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

HavTeltmuligheterBålplassFiske *Barnevogn *
BadeLekeapparaterSkogGrillstedGapahuk
FotballbaneKrigsminner *   

 

 

* Fiske: I havet.
* Barnevogn: Ingen problem fra parkeringen til gressletta, videre går turen på skogsti ned til svaberget. Ikke mulig å gå rundturen videre fra svaberget med barnevogn.
* Krigsminner: Tidligere militært område med flere bunkerser.

 

 

Parkering
Parkering

Trollskogen – Parkering på Hundvåg ved Trollskogen.Parkering ved Trollskogen på Hundvåg i Stavanger kommune.

Fra Bryne, følg Rv44 mot Klepp og videre mot Sandnes og ut til motorveien (E39) i nordgående kjørefil. Fortsett mot Stavanger og videre over brua til Hundvåg. Rosenberg verft passeres på Buøy, og veien følges videre inn på Hundvåg Ring, ta til venstre mot Rema 1000 og passer butikken. Følg veien videre, men sving av til venstre ved veiskilt «Selhundveien» og i tillegg står det også et lite treskilt med «Trollskogen» på motsatt side av veien. Følg skilting mot «Selhundveien» og parkering innerst mot skogen. GPS posisjon N58 59.941 E5 42.960.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Trollskogen – Marikken venter spent på pappaen sin før bunkersen inspiseres.Det var 1. mai og en ekstra fridag, denne ville vi naturligvis bruke til å ta med barna på tur. Trollskogen var for oss ukjent, helt til den plutselig dukket opp som et turtips i et blad. Trollskogen fristet nok til at vi valgte å ta turen fra Jæren til Hundvåg på denne flotte fridagen. Vel fremme ved parkeringsplassen var det allerede begynt å bli fullt, dette er uten tvil et populært turområde! Iris finner fort en huske i et tre som må prøves, mens Marikken er mer nysgjerrig på bunkersen som pappa Kjell Arild har funnet.

 

 

 

 

Trollskogen – Det er mye folk på den åpne og store gressflata like før selve Trollskogen.Vi følger grusen ned mot en åpen gress-slette, i skogen langs stien finner vi både husker, balansetau og hytter laget av presenning og grener. På gress-sletta er det et yrende liv av voksne og barn som griller, leker og har det sosialt sammen. Her er det flere permanente griller, benker og bord. Det er også en fotballbane rett ved siden av. Dette området er perfekt for både skoleavslutninger og bursdagsfeiringer, og er garantert brukt til mange forskjellige arrangement og anledninger.

 

 

 

 

Trollskogen – Blekkulf er å finne langs stien.I enden av gress-sletta kommer vil til et flott skilt som inviterer oss inn i Trollskogen. Her går vi forbi flere gapahuker og grillplasser som er tilrettelagt med naturlige sitteplasser. Enda flere balansetau og husker dukker opp, og jammen får vi ikke hilse på «Blekkulf» også! Vi er imponert over hva dette flotte området har å by på, og mer imponert skal vi bli! Vi kommer ned til det åpne hav, der vi blir møtt av en flott varde som pryder svaberget. Herfra ser vi over til Tasta og Dusavika. Det er båter av flere typer utpå havet, og nå er det på tide at Marikken, Eivind og Iris får sjøsette sine båter.

 

 

 

Trollskogen – Vi tar oss en rundtur i friluftsområdet.Det er nærmest vindstilt på dette flotte stedet. Grillen blir fyrt opp mens ungene leker med båtene i vannkanten. Vi spiser oss gode og mette, og har selvsagt med litt kaffe og kos. Ungene leker og koser seg, klatrer i trær og husker. Men så er det på tide å gå videre. Vi følger stien videre langs svaberget, og nyter den vakre kystnaturen. Vi kommer til et stiskille der vi kan fortsette langs svaberget eller følge grusveien. Her følger vi grusveien for å komme tilbake til parkeringsplassen. Små og store er fornøyde med dagens tur som varmt anbefales videre.
 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2016, dato 15.juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Det kan være lurt å være ute i god tid til tross for romslig parkeringsplass, det blir fort trangt om plassene i dette populære turområdet.
  • Husk nok drikkevann. Det er lite muligheter for å fylle vann i turområdet.
  • Skifteklær til barna vil også være lurt, særlig om de skal ned å leke i sjøkanten.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Bildegalleri
Bilder

Bilde 1, Det er tydelig hvor "Trollskogen" starter.
Trollskogen – Det er tydelig hvor "Trollskogen" starter.

 

 

Bilde 2, Marikken er hoppende glad ved varden langs kystlinjen.
Trollskogen – Marikken er hoppende glad ved varden langs kystlinjen.

 

 

Bilde 3, Eivind og Iris leker med hjemmesnekrede båter i sjøkanten.
Trollskogen – Eivind og Iris leker med hjemmesnekrede båter i sjøkanten.

 

 

Bilde 4, Marikken og Kjell Arild koser seg med båten i sjøkanten.
Trollskogen – Marikken og Kjell Arild koser seg med båten i sjøkanten.

 

 

 

Turforslag i nærheten
Barnevennlige turforslag i nærheten

Dessverre har vi ingen barnevennlige turforslag i nærheten. Gi oss gjerne tips?

 


 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre.

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer