Du er her

Ulvatjørna - Rundtur fra Lye via Varden

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Ulvatjørna – Rundtur fra Lye via Varden.Ulvatjørna ligger idyllisk til blant flere stier og turveier ved Lyefjellet i Time kommune. Den populære rundturen via toppunktet Varden er både lettgått og familievennlig, utsikten er i tillegg upåklagelig.  Ved Ulvatjørna er det greit å sitte ned for en liten rast. Terrenget for det meste åpent, oversiktlig og småkupert. Stiene er i tillegg både merket og skiltet.

Sett av 1t på den totalt 3,5km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,5km rundtur (Stigning 100m)
Merket:                        Ja (Rødmerket og skiltet – Noe slitt)
Terreng:                      Sti / Grusvei ca 500m (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Varden (Lyefjellet) 274m.o.h og Ulvatjørna 225m.o.h

 

 


Parkering:

Ulvatjørna – Parkering ved Monsanut barnehage eller i enden av bilveien.Parkering på Lye, i Time kommune.

Fra Nærbø, følg Gudmestadvegen Fv 181 mot Risa og Undheim. Ta inn mot idrettsanlegget på Undheim og deretter første til venstre, kjør over Lende og ta til høyre mot Lye på Fv207. Ta først til venstre og følg Rv506 noen hundre meter, og deretter til høyre opp mot Lyefjell på Fv224. Parkering i «enden av veien» (krapp sving), eller ved Monsanut barnehage – Barnehagen er beste alternativ utenom åpningstid. GPS posisjon N58 44.611 E5 44.598.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Ulvatjørna – Heidi tråkker over gjerdeklyveren som fører opp til Varden.Dagens rundtur til Ulvatjørn via Varden er på ingen måte en uoverkommelig tur, snarere tvert om er den akkurat passelig for små barnefamilier. I enden av veien ved Monsanut barnehage starter turen. Her går en grusvei slakt opp mot et lite skogholt og til turens første skilt og merking. Heidi tar ut «kursen» og går mot fjelltoppen Varden først. Terrenget veksler mellom lett skog og åpne partier. Fremfor oss står Heidi og jeg ved ei eiendomsgrense og en gjerdeklyver.

 


 

 

 

Ulvatjørn – Utsikten fra Varden (Lyefjellet) er storslått og flott.Vi tråkker ikke over første gjerdeklyver, men går isteden mot Varden langs eiendomsgrensa på sti i sørlig retning. Her er det på nytt satt opp enda en gjerdeklyver, denne går vi over. Dersom en tråkker over første gjerdeklyver, kommer en også tilbake til samme sti igjen, men da uten å gå oppom fjelltoppen Varden. Men, fjellets høyeste punkt ligger bare et steinkast unna gjerdet og vi er allerede oppe. Til tross for toppens lave høyde er utsikten upåklagelig, og det anbefales å ta turen opp hit.

 

 

 

 

Ulvatjørna – Det idylliske tjernet kommer til syne.Neste stopp er Ulvatjørna. Stien går tilbake parallelt fra turen bort, bare vi nå følger platået på toppen. Et stikryss kommer til syne, her kan en komme opp fra Åsen, Ulvatjørna, Lye eller Varden som vi kommer fra. Tjernet er synlig fra dette krysset. Tronsmyr ligger rett fremfor oss, å gå over her ville vært en snarvei, men også som oftest en våt affære. Derfor er stien merket og går via Piggberg ned til tjernets sørlige ende og videre langs østsiden. Det er også her både skiltet og merket.

 

 

 

 

Ulvatjørna – Heidi lager kokekaffe til oss.Fremme ved Ulvatjørna setter vi oss godt til rette rundt grillgruva. Det går ikke lenge før den gode lukta av bål er et faktum. Kaffekjelen fylles med vann og gjøres klar for litt kokekaffe. Heidi og jeg går ofte turer sammen, men akkurat i dag er det en litt spesiell tur. Vi skal nemlig planlegge vår første familievennlige fellestur sammen, og hva er vell mer naturlig enn å benytte naturens eget «kontor»? Resultatet av turen kan du lese her.

 

 


 

 

Ulvatjørna – En perfekt liten og familievennlig rundtur.Ilden er slukket og det er på tide å vende nesen mot parkeringsplassen. Stien går videre over en liten steinsatt demning i nordlig ende, deretter vest for tjernet via Blivtjørn. Vær oppmerksom på at enkelte merkinger i dette området kan være noe dårlig å få øye på. Til gjengjeld er det kun ca 500m bort til grusveien som fører ned til parkeringsplassen. Husk og lukk grinda godt inntil.

God tur!

 

 

Merking og skilting
Turen er merket med røde prikker og i tillegg er det skiltet. Dessverre er selve rødmerkingen noe nedslitt på enkelte steder.


Barnevennlig turforslag
For denne turen er det opprettet et eget barnevennlig turforslag, les mer.

 

Bildegalleri
Dato: 12.04.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer